Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

Kika is weer € 786,20 rijker.

Bestuurs mededelingKika is weer 786,20 euro's rijker.
Vandaag hebben enkele van onze topmodellen t.w. Fien en Suus er tijd voor vrij gemaakt om de check t.w.v. € 786,20 te overhandigen aan onze voorzitter Cees Melis.Fien en Suus hebben doorgaans een stampvolle modellenwerk-agenda en worden voor vele klussen verspreid over de gehele wereld ingehuurd. Voor Kika maakte ze een uitzondering en konden deze beeldschone zussen wel even wat tijd vrij maken. Ze hadden wel een voorwaarde, dat het geplaatst werd op het internet .NL en zoals u kunt zien is daar gehoor aan gegeven.

Hiermee is het Kika gebeuren afgerond, Cees gaf de penningmeester al eerder opdracht om het bedrag over te maken naar Kika. Voor HSV Ons Genoegen Maaspoort begrippen is het een mooi bedrag voor een relatief kleine hengelsport-vereniging en het bestuur bedankt nogmaals de sponsoren die dit mede mogelijk gemaakt hebben.

Meer hierover kunt u lezen op: Kika rommelmarkt en viswedstrijd.

Rini gaat er nog steeds voor !

Bestuurs mededelingRini gaat er nog steeds voor !
Het zal weinige ontgaan zijn dat Rini die in 2014 nog getroffen werd door een beroerte behoorlijk aan het vissen is geslagen. Zijn steun en toeverlaat is Arjan, samen trekken ze er meer en meer op uit om karpers te vangen. Rini heeft in Arjan een geweldige vismaat gevonden die er als hij het maar even kan bij is om elke vis-sessie tot een leuke happening maken.


Rini hoopte destijds dat het vissen uiteindelijk nog mogelijk was, voor verschillende dingen heeft hij hulp nodig maar op zich lukt het aardig. Het bestuur spreekt hierbij zijn waardering uit voor Arjan die het karpervissen, de wens van Rini mogelijk maakt. Rini heeft nog steeds een instabiel rechter been vanwege de verlamming in de spieren, zijn rechterarm is nog steeds verlamd maar zijn spraak gaat behoorlijk goed dit tot grote tevredenheid van Arjan.

Arjan is een gezelschap visser en een praatje hoort erbij, tijdens het vissen kwebbelen ze samen wat af, er wordt door de heren veel gelachen en dit houden ze nog lang vol.

Arjan en Rini, nog heel veel visplezier gewenst.

Melis boys gaan weer lekker

NieuwsCees en Arjan bezoeken de Rio Ebro Chiprana:

Groot, groter of grootst, wat maakt het uit zolang je maar lol hebt. Cees en zijn zoon Arjan scoorde een meerval van 175 cm aan de Ebro. Opvallend is het petje van Bossche Boilies dat Arjan had opgezet. Het heeft er alle schijn van dat Mark daar ook in de buurt was.


Nu is vissen aan de Ebro niet te vergelijken met onze rivieren, vissen in het buitenland kan wel een leuke uitstap zijn. Het vissen op meerval is ook in Nederland populairder aan het worden, meerdere personen die voorheen nog fanatiek op karper viste trekken er meer en meer op uit om in een van de Nederlandse wateren een meerval aan de haak te slaan. Mark (van Bossche Boilies) die in Nederland recentelijk nog een karper van 24kg wist te landen trok er samen met een grote groep op uit voor een portie dolle pret aan de Ebro. Op de afbeeldingen zien we o.a. Mark, Frans en Gianni met zijn monstervangst van maar liefst 236 cm, de foto's spreken voor zich.


Maar ook aan de Noorderplas werd aardig gevist én gevangen, Frank sleurde één van de 25 recentelijk uitgezette (7 maart j.l.) steuren op de kant, vermoedelijk heeft Frank hiermee de eerste van die uitgezetten steuren gevangen. Een artikel en wat foto's over het uitzetten van deze steuren staat al langer op deze website. Ook de karpervissers wisten de afgelopen dagen 12 karpers te landen.


Op de afbeeldingen hierboven zien we de steur-vangst van Frank, foto's maken gaat wat moeilijker als je alleen bent maar voor de website is het resultaat meer dan voldoende.

De meevistoestemming

Controleurs mededelingenDe meevistoestemming van Sportvisserij Nederland, hoe werkt het;

De meevistoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk ingebracht water dat is opgenomen in de "Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren". Met andere woorden, hiermee bedoeld men de gezamenlijke vis-wateren die zijn ingebracht door de verschillende hengelsportverenigingen uit het land, hiervoor geld de meevistoestemming.

Veruit de meeste zo niet alle verenigingswateren uit ’s-Hertogenbosch en omgeving zijn niet ingebracht in de lijst van Nederlandse viswateren uitgegeven door Sportvisserij Nederland, vissen op deze wateren kan niet met een meevistoestemming. Alle wateren die wel zijn opgenomen in deze lijst hiervoor kan een meevistoestemming aangevraagd worden, zoals bijvoorbeeld voor de rivier De Maas.

Let op, de Vispashouder vraagt de meevistoestemming aan op de website van Sportvisserij Nederland en is geldig voor één vastgestelde datum. Bestel alleen als je zeker weet met wie en welke dag je samen gaat vissen. Je kunt maximaal drie keer bestellen en alleen met 3 verschillende mensen. Iemand kan ook slechts 1 keer meevissen, daarna zal deze persoon zelf een VISpas o.i.d. moeten aanschaffen.

De ledenadministratie.

Aanbieding voor leden, Vaten te koop.

NieuwsSpeciale aanbieding:

Speciaal voor de leden van HSV- Ons genoegen Maaspoort kan de vereniging dekselvaten aanschaffen en deze tegen een vriendenprijsje aanbieden. Het gaat om de modellen van 52 x diameter 32 cm, de vaten zijn NIET geheel rond van vorm, de inhoud is ongeveer 30 liter met een gat-opening van 24 cm.

 • Geschikt voor voedingsmiddelen;
 • Geur kleur en smaakstoffen blijven veel beter bewaard;
 • Stapelbaar;
 • Voorzien van zwarte deksel en verzinkte sluitring;
 • Ideaal voor het droog en reukvrij opslaan van visvoer, honden of kattenvoer;
 • Prima geschikt voor het (voor) weken van visvoer;
 • Vaatjes zijn gevuld prima te vervoeren;
 • enz.. enz..

 • Uit blauw polyethyleen, bestand tegen vele logen en zuren. UN-keurmerk voor het transport...
  Voor de vissers meer dan voldoende om het visvoer op een goed afsluitbaar wijze voor ongedierte te bewaren.

  Klik lees meer op voor info en een afbeelding van deze vaten.

  Viswedstrijd en rommelmarkt aan Noorderplas ten bate van KiKa

  WedstrijdenDe combinatie van een KIKA rommelmarkt en viswedstrijd blijkt een succes.

  Als je tijdens een openlucht evenement de redactie van het Brabants Dagblad op bezoek krijgt die met interesse ruim de tijd neemt om een leuk artikel op te stellen voor www.bd.nl en later het Brabants Dagblad dan mag je er vanuit gaan "die belangstelling krijgen we niet voor niets".

  Het artikel in het Brabants Dagblad is mooi opgesteld:
  DEN BOSCH - Er bestaan allerlei ludieke manieren om een goed doel te ondersteunen. Wat te denken van een heuse viswedstrijd, georganiseerd door hengelsportvereniging Ons Genoegen Maaspoort ten bate van stichting KiKa (Kinderen Kankervrij)?

  Lees meer van het artikel opgemaakt door redactie-lid Brabants Dagblad Chris Korsten is te zien op: Artikel Brabants Dagblad.

  De bloemen gaan deze keer naar de vele vrijwilligers die voor tijdens en na de viswedstrijd en rommelmarkt de zaken weer netjes achtergelaten hebben. Ook de gemeente t.w. wijkteamleider Noord, Maaspoort en Empel - Realisatie & Beheer Openbare Ruime Marcel van de Merwe stuurde kort voor aanvang rommel-markt-dag de grasmaaier erop uit om alles netjes te maken.

  Top(wit)visser Erwin van Leeuwen uit Putten had genoeg aas bij: pieren, casters (verpopte maden), maden en ook nog een flinke hoeveelheid zelfgemaakt voer. Stan, de kleinzoon van de voorzitter scoorde een dikke brasem die werd gevangen vanaf het ondiepe water, de foto spreekt voor zich.

  Vanwege het grijze weertype kwamen er van de 30 aanmeldingen voor de rommelmarkt zo'n 18 personen van hun grondplaats gebruik maken. Een open lucht evenement is altijd een risico, het weer was niet geweldig en sommige vonden het zelfs fris, gelukkig bleef het wel droog. Later op de dag werd het een stuk aangenamer, de zon kwam meer en meer door en op momenten was het goed om buiten te zijn. In de loop van de middag was er meer toeloop maar het aantal rommelmarkt-bezoekers bleef vanwege de wind en de vakantie periode laag.

  Op de compilatie foto zien we Jet en Tonnie achter de kraam met hun eigen creatieve ontwerpen, ze zijn gedreven, deskundig en gespecialiseerd in handgemaakte pronkstukken waarin alles mogelijk is. Voor het maken van de foto vonden ze het eigenlijk nog te vroeg, ze waren nog maar net klaar met de opbouw van hun kraam. De volgende foto's zijn een overzicht van de rommelmarkt in voorbereiding, iedereen was druk in de weer om alles netjes en overzichtelijk op te stellen.  Stan was helemaal in zijn nopjes met een dikke brasem.

  Een redelijke groep vissers hadden zich vooraf opgegeven te gaan vissen voor KiKa op deze dag, de kosten € 3,50 p.p. maar sommige hebben vermoedelijk in de ochtend uren eerst even naar buiten gekeken en zichzelf nog maar een keer omgedraaid omdat het er maar grijs uitzag. Het aantal vissers die het grijze weer trotseerde en die gedurende de gehele dag viste was redelijk, de sfeer was top en daar gaat het om.

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort wil langs deze weg alle vrijwilligers, vissers, sponsoren en rommelmarkt-deelnemers super bedanken voor hun medewerking. Dit initiatief is alleen mogelijk met de hulp van andere, zonder hulp is het niet mogelijk. De sponsoren gaan we de volgende week benaderen voor wat duiten in het zakje, de resterende rommelmarkt-spullen proberen we te slijten op donderdag de 14e Hemelvaartdag en 6 september tijdens de rommel-markten van de Landstrekenlaan, de opbrengsten hiervan gaan ook weer in de KiKa pot.

  Doe zaken met de sponsoren die we uiteraard bedanken voor het participeren aan dit evenement:


  Rudy van der Zande
  Rudy van der Zande Wooncomfort is een complete woninginrichter die al meer dan 40 jaar actief is in 's-Hertogenbosch en wijde omgeving. Ons assortiment bestaat uit o.a. Gordijnen, Vitrage's, Zonwering voor binnen, Vouw en Paneelgordijnen, Tapijt, Vinyl en PVC vloeren en behang.

  Wij leveren zowel aan particulieren als aan bedrijven. Onze gordijnen, vitrage's, paneel en vouwgordijnen worden in eigen beheer gemeten en op maat gemaakt, tevens kunnen wij ervoor zorgen dat alles bij u thuis geïnstalleerd wordt. Tevens verkopen wij bankstellen waaronder een ruime collectie Chesterfield bankstellen van Chesterfield Vision en Engelse buro's dit kan worden geleverd door geheel Nederland.

  U vind ons aan de Rijnstraat 427/429 in 's-Hertogenbosch.

  Tel.: 073-6122471
  Fax.: 073-6890518
  Webpagina: Rudy van der Zande  Van Mossel Groep

  Lathouwers Opel, met vestigingen in Den Bosch en in Veghel, is overgenomen door Van Mossel OPC. Van Mossel Groep heeft zelf al Opel vestigingen in Tilburg en in Oosterhout. Nu de Lathouwers vestigingen erbij komen, versterkt Van Mossel OPC haar belang in Opel in Noord-Brabant.

  Afrikalaan 2, 5232 BD 's-Hertogenbosch
  Bel of E-mail al uw vragen aan Van Mossel OPC Den Bosch
  Tel: 073 646 34 63
  Fax: 073 643 00 65  Mariëlle ter Schure - Fysiotherapie

  U bent op zoek naar fysiotherapie of cesartherapie?

  U kunt in onze praktijk terecht voor algemene fysiotherapie – houdings en bewegings problemen. Hierbij gaat het om klachten aan het bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld;

 • rug klachten
 • heup- knie en enkelklachten
 • hoofdpijnklachten
 • schouder- en nekklachten
 • elleboog , pols en hand klachten

 • Ook voor begeleiding tijdens zwangerschap, arbeid gerelateerde klachten en spannings klachten bent u bij ons aan het juiste adres. Indien nodig behandelen wij ook op de werkvloer. Fysiotherapie-Cesar ’s Hertogenbosch staat bekend om zijn jarenlange ervaring op terrein van fysiotherapie / Cesar therapie en om zijn scherpe diagnose en effectief behandel plan binnen de fysiotherapie/Cesar. Wij bieden een groot scala van behandel mogelijkheden en zijn daardoor redelijk allround Wij zijn BIG geregistreerd en voldoen aan alle bij en nascholing. Bezoek onze website en klik op >>> Fysiotherapie - Cesar  Bogamat Automaterialen

  Contact
  Bogamat Automaterialen, Kasteleinenkampweg 12, 5222 AX 's-Hertogenbosch.

  Bogamat Automaterialen is een onafhankelijk bedrijf dat vanaf het begin actief is als leverancier van automaterialen voor de garagist. De vestiging in 's-Hertogenbosch bestaat uit een showroom van 500 m2 en een magazijn voor alle technische onderdelen met een totale oppervlakte van 1500 m2 met meer dan 80.000 unieke artikelen die direct uit voorraad geleverd kunnen worden.


  Hét specialiteitenhuis in winkelcentrum Maaspoort!

  Lokerenpassage 114 - 5235KS 's-Hertogenbosch
  Tel.: 073 6426398 - MOBIEL 06 10 23 32 67
  Email: info@maisonvanengelen.nl
  Website: www.maisonvanengelen.nl - Maison van Engelen  Gloudemans Optiek is een jong, eigenzinnig en onafhankelijk optiekbedrijf.

  Gloudemans Optiek
  Lokerenpassage 41-43 - 5235 KR 's-Hertogenbosch
  Tel.: 073 - 644 3 999
  Website: www.gloudemansoptiek.com- Gloudemans Optiek  Steur uitgezet

  Vis uitzettingenHet zal de oplettende lezers niet ontgaan zijn dat er in de agenda op 7 maart j.l. 25 steuren uitgezet worden op de Noorderplas. Gezien de groeimogelijkheden van deze steuren kunnen we ook schrijven 'steurtjes uitgezet'. De gemiddelde lengte was zo'n 40 a 45 cm maar er zaten ook grotere exemplaren bij van 60 cm lang.


  Een van onze leden (Rini) keek hier al langer naar uit om wat steuren uit te zetten. Samen met de andere aanwezigen was het leuk om deze steuren uit te zetten. De steuren zijn gekocht en opgehaald bij Spieringsvis te Oss, deze steuren kunnen in enkele jaren uitgroeien tot bijzondere exemplaren waarvan sommige al snel 100 cm lang zullen zijn. Sommige steuren kunnen 300 cm lang worden, Sportvisserij Nederland heeft samen met het Wereld Natuur Fonds ook steuren uitgezet in de Nieuwe Maas. Op die manier hopen ze dat steur weer terugkomt in de Nederlandse rivieren. In de jaren 50 stierf de imposante trekvis uit. Het is de grootste zoetwatervis die Nederland kent. De vis zwom vroeger in de Maas en Rijn en in veel rivieren die uitmonden in de Noordzee.


  Cees, voorzitter en erelid keerde de bakken voorzichtig om, het aantal van 25 stuks is volgens afd. visstandbeheer ruim voldoende om later met enige regelmaat een steur aan de haak te krijgen.

  Nu we enkele dagen verder zijn weten we dat de eerste exemplaren gespot zijn door wandelaars, 'er zwemt een haai in de Noorderplas'. De steur is een bijzondere vissoort maar gelukkig is het geen haai.

  Alle vrijwilligers:
  Dirk, Rini, Piet, Gerry, William, Berry en Cees bedankt voor jullie tijd en inzet voor het bespreken het ophalen en uitzetten van deze steuren.

  Gezocht

  Karper
  Rini is een tijdje geleden getroffen door een beroerte, daarover berichte we al eerder. Rini heeft er alle vertrouwen in, er is spraken van ligt herstel en als deze lijn zich voortzet dan komt ook het vissen steeds dichterbij.

  Gezien zijn beperkingen is hij op zoek naar een hulpmiddel, we hebben enkele ingangen en contacten met de revalidatie afdeling van het ziekenhuis waar we zeker een balletje gaan opgooien. Rini zoekt iets om zijn hengel in te zetten hetgeen later ook aangepast kan worden.

  Rini houd zich aanbevolen voor alle ideeën die hem dichter bij zijn hobby het vissen kan brengen.

  Een wens van Rini gaat binnenkort gerealiseerd worden, het uitzetten van de steuren dat vindt hij geweldig. We zullen spoedig berichten wanneer deze steuren geleverd worden, houd de website in de gaten.

  Vacatures

  Bestuurs mededelingToon bestuurslid doet o.a. ook witvis-zaken, hij is op zoek naar iemand die hem kan helpen bij het organiseren van de witvis-wedstrijden. Sander heeft het een geruime tijd heel erg druk, hoewel hij het vele malen geprobeerd heeft om erbij te zijn lukte het meestal niet.

  William heeft tijdens en voor de ALV al aangegeven om heel graag actief beschikbaar te zijn binnen de vereniging, wel of niet binnen een bestuursfunctie. Tijdens de ALV maakte hij kenbaar dat zijn interesses bij jeugdzaken, visstandbeheer, kascontrole of andere zaken liggen. De ALV juicht zijn enthousiasme toe en als bestuur nemen we zijn aanbod met twee handen aan. William kan wel alles willen maar leden van de kascontrole commissie mogen geen deel uitmaken van de andere functies, commissie of bestuurs-zaken.

  William vindt Jeugd en Visstandbeheer een grotere uitdaging, deze taken ingevuld krijgen binnen de vereniging verliep altijd moeizaam, voor de vereniging zijn ze beslist belangrijk. Uit ervaring weten we dat met name bij jeugd-zaken een grote uitdaging ligt, Cees heeft een redelijk dossier aangelegd over jeugd-zaken en ziet de samenwerking met Toon en William wel zitten, heren veel succes.

  Kascontrole gaat Frank doen, ook voor de controle-zaken zijn er tijdens de ALV ook weer nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. De volgende vacatures staan nog open, kascontrole, witvis-wedstrijd aangelegenheden en botensteiger.

  Met name de witvis-wedstrijd aangelegenheden is hard nodig. Toon weet van de hoed en de rand, wat low profile hulp in de voorbereidingen en tijdens de witvis-wedstrijden is wenselijk.

  Met vriendelijke groet namens het bestuur.

  Attentie opgelet !!!

  Bestuurs mededelingDe ledenadministratie heeft vertraging opgelopen, de verwerking van de afboekingen met of zonder SEPA met en zonder Iban-nummer het verliep grote vertraging op. Het nieuwe IBAN nummer geeft ook intern bij de banken de nodige problemen.

  De ledenadministratie was op 7 Januari j.l. al aanwezig en had alle VIS-passen bij zodat deze in ontvangst genomen konden worden. Recentelijk bleek dat er spraken was van onterechte storneringen, maar het werd nog bonter. De stroneringen waren onterecht echter was er ook geen opdracht voor gegeven door de leden, ze vroegen zich terecht af "waar blijft mijn VIS-pas".

  Heeft u twijfels neem dan contact met ons op, de ledenadministratie E-mailen via mail@hsvonsgenoegen.com en laat het ons weten. We lossen het graag voor u op.

  In de agenda staat een lijst, hierin kunt u zien wanneer de eerstvolgende HSV-OGM dag wordt gehouden in de Schans. Ook daar kan het alsnog geregeld worden.
  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  1,222,647 unieke bezoeken