Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

April 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

Attentie opgelet !!!

Bestuurs mededelingDe ledenadministratie heeft vertraging opgelopen, de verwerking van de afboekingen met of zonder SEPA met en zonder Iban-nummer het verliep grote vertraging op. Het nieuwe IBAN nummer geeft ook intern bij de banken de nodige problemen.

De ledenadministratie was op 7 Januari j.l. al aanwezig en had alle VIS-passen bij zodat deze in ontvangst genomen konden worden. Recentelijk bleek dat er spraken was van onterechte storneringen, maar het werd nog bonter. De stroneringen waren onterecht echter was er ook geen opdracht voor gegeven door de leden, ze vroegen zich terecht af "waar blijft mijn VIS-pas".

Heeft u twijfels neem dan contact met ons op, de ledenadministratie E-mailen via mail@hsvonsgenoegen.com en laat het ons weten. We lossen het graag voor u op.

In de agenda staat een lijst, hierin kunt u zien wanneer de eerstvolgende HSV-OGM dag wordt gehouden in de Schans. Ook daar kan het alsnog geregeld worden.

VISplanner – in combinatie met de VISpas

Bestuurs mededelingVanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan te mogen vissen. Het ‘dikke boekje’ hoeft volgend jaar dus niet meer mee naar de waterkant.

Met de rechtsgeldigheid van de VISplanner app in combinatie met de VISpas, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Met de digitale toestemming wordt het gebruiksgemak voor de sportvisser sterk vergroot, kun je beter op kaart zien waar je mag vissen, en worden tegelijkertijd kosten bespaard en het milieu gespaard.

Het boekje lijst landelijke viswateren mag je dus thuis laten per 1 januari 2015. Voor sportvissers die geen smartphone hebben, blijft het boekje 'Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren' bestaan. Voor aanvullende informatie, bezoek de website van Sportvisserij Nederland.

Log in op deze website en zie de gezamenlijke lijst Nederlandse viswateren 2013-2014-2015

Het grote onderwaterbos, visstandbeheer.

WitvisDe plannen waren er wel echter hadden we geen ijs:
Het plan bestaat al langer, om eens wat kertstbomen te laten afzinken op bepaalde plaatsen, plaatsen waar men niet zo makkelijk kan vissen, althans niet vanaf de oevers. Voorbeelden hiervan zijn het midden gedeelte van de grote rietkraag gelegen aan de westoever en bij het midden gedeelte van de onderwatermuur gelegen aan de oostelijke oever.

Deze plaatsen zijn moeilijk bereikbaar, zeker voor oeverbevissing. Op deze plaatsen wat kerstbomen laten afzinken zal ter bevordering zijn van visstandbeheer. De Noorderplas is gezond en slechts enkele schuilplaatsen kan het verschil maken zo bleek uit onderzoeken van Sportvisserij Nederland.

Kerstbomen worden in rivieren en meren al langer als schuilplaats ingezet ter bevordering van de visstand, zeker op heldere wateren heeft de roofvis en de aalscholver verhoogde vangkansen. Vis moet zwemmen maar ten dele is dat de halve waarheid. Een vis die zomaar ronddobbert is overgeleverd aan de vraatzucht van visetende vogels als de aalscholvers. Diepe plassen en meren bieden vaak onvoldoende schuilmogelijkheden, aalscholvers duiken met gemak naar dieptes van 8 mtr of meer. Kan de vis niet schuilen dan zie je de aalscholvers regelmatig terug.

Een vissenbos is makkelijk aan te leggen, afgedankte kerstbomen zijn goed voor de visstand en de natuur zo is gebleken. In Nederland zijn meerdere verenigingen het experiment aangegaan om een onderwaterbos aan te leggen, huis aan huis zijn honderden kerstbomen ingezameld en naar de verschillende plassen vervoerd. Dat deze kerstbomen hun naalden verloren hadden was geen probleem, het gaat om het hout dat zorgt voor goede schuilplekken.

Uit deze eerdere experimenten is duidelijk geworden dat dergelijk onderwaterbossen grote hoeveelheden vis aantrekken. De structuur van het kerstbomenbos draagt er aan bij dat onderwaterdiertjes er goed kunnen leven. Zo creëer je plaatsen waar vissen kunnen paaien en als de eitjes eenmaal uitkomen is het een veilige huiskamer voor het jongbroed.

Afd. Visstandbeheer ziet een dergelijk bos wel zitten, we houden u op de hoogte.

Heeft u aanvullende informatie, we zien uw reactie graag terug.

Chapeau voor onze voorzitter, Cees benoemd als Erelid

Bestuurs mededelingCees Melis benoemd als Erelid

Chapeau!
Is een goedkeurende uitroep inzake een geleverde prestatie, taalkundig betekent het ongeveer "Dat heb je knap gedaan". Het is een leenwoord van het Franse chapeau dat "hoed" betekent, dus ligt de Nederlandse uitdrukking '"daar neem ik mijn petje voor af" voor de hand.

De uitdrukking kan ook ironisch of sarcastisch worden gebruikt en betekent dan het tegenoverstelde. De betekenis kan door de ontvanger van de boodschap worden opgemaakt uit de toonhoogte, de omstandigheden en/of de non-verbale communicatie.

Arnold wenste Cees voor te dragen als erelid en dat werd door de algemene ledenvergadering unaniem aangenomen.

Voor Cees was het meer dan duidelijk, hij hoorde met ontroering de toespraak aan.

Klik op lees meer !

De ochtendstond heeft goud in de mond

KarperHoewel sommige van mening zijn dat ze het karper-bestand van de Noorderplas goed kennen zullen sommige bij het aanschouwen van dit juweeltje even bedenkelijk kijken. Deze komt nog niet in hun foto-boekkie voor.

Ik heb alles gevangen wat er in de Noorderplas zwemt, dat horen we weleens, alles is mogelijk maar iets roepen is stuk makkelijker als het ook daadwerkelijk doen. William bracht zijn lijnen in de Noorderplas zo'n jaartje of vier geleden. Hij wist dat er een juweeltje van een volschub-karper in de Noorderplas rondzwom. Maar waar, in welke hoek, dat was bij iedereen het onbekende. Dat is wel het leukste van de visserij, je weet nooit met zekerheid of je een paar responskes krijgt en of je deze kunt verzilveren met een natte onthakingsmat.

De herftst-rust aan de Noorderplas is zéér aangenaam, je hoort de bladeren letterlijk van de bomen vallen en het enige dat de rust doorbreekt zijn wat korte piepjes (responskes) van de elektronische beet-melders of vogels. Even wat sleutelen aan de onderlijn, tikkie langer, tikkie korter, tikkie strakker net even iets gevoeliger in ieder geval een tikkie scherper. Bij William gaat niets vanzelf, hij probeert alles uit en gaat zelden naar huis zonder een responske gehad te hebben.


Vandaag klopte het zeker wel, je kunt blij zijn met een volgevreten 20 kg vis die zwaar aan obesitas leidt maar je mag ook blij zijn met een juweel van een volschub-karper die op gevoelige plaat is vastgelegd zoals een karper behoord te zijn. Smaken verschillen en meningen ook, maar menigeen zal het er mee eens zijn dat een vangst als deze de bekende krent uit de pap is. Deze karper wist meerdere jaren vele onthakingsmatten te ontlopen, daarom is hij wellicht zo mooi.

In tiptop conditie en beslist een uitdaging voor elke karpervisser om aan je persoonlijke vis-album toe te voegen. Ook voor mensen die graag vissen is de herfst een mooie tijd, een foto als deze met een mooie bosrand in herfstkleuren het kan bijna niet beter. William inderdaad het klopte vandaag, gefeliciteerd en één dikke 10.

Wedstrijdverslag Bossche Boilies wedstrijd

Bestuurs mededelingKlik op de link en volg het verslag van de Bossche Boilies wedstrijd te 's-Hertogenbosch gehouden aan de verenigingswateren van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

Van elke wedstrijd wordt een verslag gemaakt, zie ook de verslagen van 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014.


Verslag Bossche Boilies wedstrijd 2014

Voorstel college voor een aanpassing van de APV.

KarperWe zijn er nog niet mannen:
Het college van burgemeester en wethouders heeft het laatste woord. De wethouder Huib van Olden stond er positief tegenover en was destijds beslist niet negatief. Er zijn geen toezeggingen gedaan door niemand, maar tussen de regels doorlezend: Er gaat een voorstel naar het college voor een aanpassing van de APV met betrekking tot het verblijf in kampeermiddelen in het openbaar gebied.

Deze aanpassing heeft dan betrekking op het verblijf in de zogenaamde eenpersoons shelters. Wat daaronder wordt verstaan zal goed worden omschreven mogelijk met tekening en voorbeelden erbij. Er zullen beperkingen aan het verblijf in shelters worden gesteld. Men moet uiteraard ook daadwerkelijk aan het vissen zijn, maximaal één persoon per beschutting, afstand tussen twee beschuttingsmiddelen minimaal 2 meter o.i.d., handhaving met een hogere verantwoordelijkheid komt ook bij de verenigingen te liggen.We zijn er nog niet maar............
De afbeeldingen zijn slechts voorbeelden.

Lidmaatschap opzeggen

Bestuurs mededelingLidmaatschap opzeggen:
U overweegt uw lidmaatschap te beëindigen. Uiteraard betreuren we dat. Immers, mede dankzij uw steun heeft HSV- Ons Genoegen Maaspoort 's-Hertogenbosch meer financiële ruimte gekregen voor beheer viswateren met het bijbehorende visstandbeheer. Ondersteunend lid bent u al voor € 5,00 en u hoeft later geen inschrijfgeld te betalen.

Opzeggen voor 2015 is helaas niet meer mogelijk.
Opzegging van het lidmaatschap dient altijd voor 15 Oktober van het kalender jaar in het bezit te zijn van de vereniging. Na die datum wordt uw lidmaatschap automatisch met één jaar verlengd. Opzeggen na 15 Oktober van het kalenderjaar dan blijft u verplicht het volledige contributie-bedrag te betalen voor het daaropvolgende seizoen omdat alle VISpassen worden door sportvisserij Nederland opgestuurd naar het secretariaat, de vereniging heeft dan al kosten en tijd voor u vrij gemaakt zodat uw inschrijving bij sportvisserij Nederland gehandhaafd blijft.

De nieuwe VISpassen worden pas verstuurd als uw betaling is afgeschreven of ontvangen. Het terugboeken (storneren) van dit bedrag waar u vooraf toestemming voor heeft gegeven is niet netjes. Storneren is het terugdraaien van een automatische incasso, deze is bedoeld als het gaat om een onterechte afschrijving. Hiervan kan dus geen spraken zijn als u vooraf uw goedkeuring heeft afgegeven.

Schriftelijk opzeggen:
Opzeggen is op verschillende manieren mogelijk. Vermeld u bij uw opzegging a.u.b. uw volledige naam, adres en lidnummer. Ook vernemen we graag de reden van uw opzegging, dit helpt ons om hier in de toekomst rekening mee te houden.

Richt uw opzegging altijd aan de ledenadministratie en/of het secretariaat.

Arnold van Houtum
Tongelaer 3
5235 GW 's- Hertogenbosch

Berichten via de Email hiervan geven we altijd een bevestiging van de ontvangst, zo weet u zeker dat van uw eventuele opzegging is kennis genomen.

1e en 2e herfstwedstrijd

WedstrijdenZondag 5 oktober is er een witviswedstrijd.

 • 5 oktober de 1e herfstwedstrijd
 • 12 oktober de 2e herfstwedstrijd


 • Deze wedstrijden worden gehouden aan de Noorderplas. Wedstrijdvissers gaan voor de vrije vissers die niet aan deze wedstrijden deelnemen.

  Groetjes de Witvis wedstrijdcommissie.

  Attentie !!!! Opgelet !!!

  Aanstaande zondag 21 september wordt er een witvis-wedstrijd gehouden aan de Noorderplas. Deze wedstrijd is de 4e koningswedstrijd van 2014.

  Wedstrijd deelnemers hebben voorrang op leden die niet aan deze wedstrijd deelnemen. Om teleurstelling te voorkomen houd er rekening mee met het opstellen van je visspullen.

  Groetjes de witvis wedstrijdcommissie.
  Verwerkingstijd: 0.11 seconden
  1,056,980 unieke bezoeken