Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
60% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
20% [1 stem]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 5
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

September 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

Landelijke Opschoondag 2017 opnieuw een succes ?

Bestuurs mededelingLandelijke Opschoondag 2017

De zwerfafvaldag:
Helaas wordt er iedere dag door bewoners en bezoekers afval weggegooid en zo wordt onze stad vervuild. Voor bijna iedereen is zwerfafval een doorn in het oog, in verhouding genomen is slechts een kleinere groep vrijwillig actief in het opruimen ervan. De afdeling Realisatie en Beheer Openbare Ruimte gemeente 's-Hertogenbosch zorgt voor het verwijderen van zwerfvuil. Maar het is belangrijk om samen het goede voorbeeld te geven, onze vereniging-vrijwilligers gaan weer hun beste beentje voor zetten.Op de afbeelding de vrijwilligersgroep 2016


Aanmelden voor deelname bij onze voorzitter Cees Melis.

Programma Zwerfafvaldag
09.15 uur Melden voor registratie en uitreiken plattegrond, prikkers, hesjes en afvalzakken. Jeugdhonk DE POORT Maaspoort
09.30 uur Officiële startschot.
10.00 uur De deelnemers trekken de wijk in.
12.00 uur Terug naar het startpunt, koffie en iets lekkers. Materialen inleveren.

Wij hopen dat u weer meedoet op zaterdag 25 maart 2017!


Verslagje van de Zwerfvuildag:

Lekker weer met een goede sfeer. Zaterdag morgen rond de klok van 9 melden de eerste vrijwilligers van verenigingen bij het jeugd honk De Poort. Eerst even een praatje en een bakkie leut en daarna tijd voor actie. Met een groep van twaalf leden sterk, uitgerust in oranje hesje en pikstok trokken we eropuit. We moesten en zouden omgeving rond de plas schoon zien te krijgen.

Als een stel criminelen die een taakstraf moesten doen gingen we aan de bak. Bij het naderen van het eerste kruispunt kwam de lange Arjan tot het sterke plan om de groep te splitsen. Iedereen kon zich daar goed in vinden, een man met zo'n levenservaring zal het hier bij het juiste eind hebben. Hij had het erover dat je zo meer oppervlakte kon reiken in een kortere tijd dus een prima idee. We hebben wat afgezocht en gingen tekeer, alsof we al aan het paaseieren zoeken waren. Het gras werd uitgekamd en de zakken gevuld. Na een uurtje konden voldaan terugkijken naar a job wel done. Met een goed gezelschap en een prettige werkomgeving mogen we de actie als geslaagd tellen.

De inzet van deze leden wordt oprecht gewaardeerd en hartelijk dank daarvoor. Een vereniging blijft bestaan door de inzet van zijn leden. Wie waren wel van de partij, William, Berry, Piet, Jan, Wesley, Riny,Wim, Cor, Arjan, Vincent, Rick en Max.

Met vriendelijke groet het bestuur van HSV ons genoegen Maaspoort.

De 3e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas

WedstrijdenZondag 4 September - 3e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
We kunnen schrijven wie er niet waren maar dan is de lijst te groot, daarom vermelden we wie er wel waren.

Aanwezig: Frank Nissing
Afwezig: Alle anderen

Voor het wedstrijdverslag het volgende, Frank opende de wedstrijd in zijn eentje en sloot deze ook weer al winnend af. 13,5 kg aan vis wist Frank in het net te krijgen. Voor het opzetten van leuke wedstrijd daar komt veel bij kijken. Er is veel ruimte voor verbetering. Geopperd werd een punten systeem. Als voorbeeld, doe je mee aan de wedstrijd waarvan er in competitie verband b.v. 20 zijn per seizoen dan heb je automatisch 100 punten te pakken. Voor elke gevangen vis 10 punten, elke kilo aan gevangen vis 10 punten.

Lees meer hierover in het wedstrijdverslag 2016

Koninklijke onderscheiding.

Bestuurs mededelingKoninklijke onderscheiding:
Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of op Koningsdag, vandaag 26 april kreeg onze voorzitter Cees Melis een Koninklijke onderscheiding.

De burgemeester van ’s-Hertogenbosch de heer Ton Rombouts sprak de volgende woorden:
Als het in Nederland lintjes regent dan druppelt het in ’s-Hertogenbosch. Mijnheer Melis, “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

Nou nou dat is een mond vol maar beslist verdiend, Cees was met een smoesje naar het Stadhuis van ’s-Hertogenbosch gelokt waar hem deze verrassing te wachten stond. Cees kreeg de een koninklijke onderscheiding die in de volksmond ook informeel een lintje wordt genoemd, het is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Hij werd Koninklijk onderscheiding en werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn bijzondere verdiensten die heden nog voortduurt.

Op de afbeelding zien we Cees die aan de burgemeester de smoes probeerde uit te leggen waarmee hij naar het Stadhuis was gelokt. Cees was verbouwereerd, verbaast en compleet verrast, het ging allemaal behoorlijk snel. Op het moment dat zijn vrouw Sjan, en zijn dochters Annemarieke en Carolien samen met twee kleinkinderen in de raadszaal kwamen toen dacht Cees heel voorzichtig dat het iets met het Koninklijke gebeuren te maken had.Op de website van het Brabants Dagblad staat vanaf heden dat C.H.N.J. Melis uit 's-Hertogenbosch Lid in de Orde van Oranje-Nassau is. Ook voor HSV Ons Genoegen Maaspoort is dit bijzonder, we houden een felicitatie-receptie op 26 april van 20:00u - 22:00u in Sociaal Cultureel Centrum De Schans. Desgewenst kunt u Cees Melis en zijn vrouw Sjan Melis persoonlijk feliciteren met deze bijzondere onderscheiding.

Receptie locatie:
Sociaal Cultureel Centrum De Schans
Troelstradreef 160, 5237DE, ’s-Hertogenbosch

Mixed viswedstrijd

WedstrijdenDe wedstrijdcommissie-leden witvis en karper vragen uw aandacht voor het volgende:

Er zijn voor het seizoen 2016 MIXED-viswedstrijden uitgeschreven, alle leden mogen hieraan deelnemen. Of men nu vist op voorn, brasem, snoek, karper of steur alle vangsten tellen mee.

De commissieleden roepen de leden op "doe mee !:
Aanmelden voor deelname, meld dit dan bij de wedstrijdcommissie leden (Witvis of Karper).

Wedstrijden agenda - overzicht - informatie

Diefstal visspullen uit schuren.

Bestuurs mededelingVisspullen gestolen:

De politie uit de regio adviseert sportvissers om hun visspullen goed en veilig op te bergen, in de regio 's-Hertogenbosch is recentelijk uit verschillende schuren en garages een grote hoeveelheid aan visspullen gestolen. Dit gebeurde niet alleen in de omgeving van 's-Hertogenbosch, jammer dat men niet van andermans spullen af kan blijven.

Een ander bericht betrof een visser die vast aan zijn stoel was gebonden en zijn kostbare visspullen inc. tent werden meegenomen. Mededaders kwamen vooraf even polshoogte nemen en maakte een praatje (iets gevangen) met de visser. Hoeveel inbraken of overvallen er plaats vinden om zo aan visspullen te komen weet de politie niet, omdat dat niet apart wordt geregistreerd.

Een hengelsportverzekering is behoorlijk prijzig, zijn je spullen opgeslagen in je schuur of garagebox dan kan dit gedekt zijn onder de inboedel-verzekering. De meeste vissers willen hun visspullen niet kwijt, opslaan in huis is doorgaans veiliger.

Wees alert tijdens het vissen, zie of hoor je iets dat verdacht is bel dan de politie Tel.: 0900-8844

Gesloten tijden - zo zit het!

Bestuurs mededelingGesloten tijden - zo zit het!
De gesloten tijden komen er weer aan. Hoe, waarmee en wanneer mag ik nu wel en niet vissen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje!

In het voorjaar hebben sportvissers te maken met twee gesloten periodes: een gesloten tijd voor vissoorten (=directe terugzetplicht) en een gesloten tijd voor bepaalde aassoorten. Met name voor de snoek, snoekbaars en baars geeft dit altijd veel vragen. Hieronder lees je hoe het zit, aan de hand van enkele voorbeelden:

In de maand maart mag je volgens de wet vissen met kunstaas, een stukje vis of een dood visje. Vang je hiermee een snoek dan moet u deze direct terugzetten (gesloten tijd voor de snoek). Vang je een snoekbaars of baars die voldoet aan de minimummaat dan mag je deze snoekbaars of baars houden.

Meer informatie die betrekking heeft op dit onderwerp is geplaatst op de website van Sportvisserij Nederland >> link Gesloten tijd !

Een juweeltje van een foto

NieuwsEen Juweeltje van een foto, dat mag gezegd worden:
De volgende afbeelding is gemaakt door Mirella Agelink, ze noemt zichzelf een hobby-fotograaf maar hiermee doet ze zichzelf tekort. Op Zondag 28 februari maakte Mirella in de ochtend uren een wandeling rond de Noorderplas, ze wist de opkomende zon op gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat is verbluffend mooi, uiteraard plaatsen we een foto als deze met veel plezier en we bedanken Mirella voor haar werk en bijdrage.


Zonsopgang Noorderplas 28 februari j.l.

De post en de VIS-passen voor 2016 moeten bezorgd worden

Bestuurs mededelingDe vrijwilligers van het post bezorg-Team hebben in het verleden keer op keer goed werk verricht, veruit de meeste VIS-passen werden mede dankzij hun inzet op tijd bezorgd.

Het bezorg-Team heeft extra handen nodig, nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Arnold als deze een postcode gebiedje voor hun rekening willen nemen. Binnenkort gaan brieven de deur uit voor de leden die nog via de Giro wensen te betalen. De automatisch incasso's zijn voor de vereniging en het post bezorg-Team stukken gemakkelijker.

Pas als de betalingen ontvangen zijn gaan de VIS-passen eruit. De vereniging staat met goede vrijwilligers, we doen hierbij een beroep op de leden om zich actief in te zetten voor HSV Ons Genoegen Maaspoort.

De mannen van het bezorg-Team, vooraf alvast super bedankt.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.

Kika is weer € 786,20 rijker.

Bestuurs mededelingKika is weer 786,20 euro's rijker.
Vandaag hebben enkele van onze topmodellen t.w. Fien en Suus er tijd voor vrij gemaakt om de check t.w.v. € 786,20 te overhandigen aan onze voorzitter Cees Melis.Fien en Suus hebben doorgaans een stampvolle modellenwerk-agenda en worden voor vele klussen verspreid over de gehele wereld ingehuurd. Voor Kika maakte ze een uitzondering en konden deze beeldschone zussen wel even wat tijd vrij maken. Ze hadden wel een voorwaarde, dat het geplaatst werd op het internet .NL en zoals u kunt zien is daar gehoor aan gegeven.

Hiermee is het Kika gebeuren afgerond, Cees gaf de penningmeester al eerder opdracht om het bedrag over te maken naar Kika. Voor HSV Ons Genoegen Maaspoort begrippen is het een mooi bedrag voor een relatief kleine hengelsport-vereniging en het bestuur bedankt nogmaals de sponsoren die dit mede mogelijk gemaakt hebben.

Meer hierover kunt u lezen op: Kika rommelmarkt en viswedstrijd.

Rini gaat er nog steeds voor !

Bestuurs mededelingRini gaat er nog steeds voor !
Het zal weinige ontgaan zijn dat Rini die in 2014 nog getroffen werd door een beroerte behoorlijk aan het vissen is geslagen. Zijn steun en toeverlaat is Arjan, samen trekken ze er meer en meer op uit om karpers te vangen. Rini heeft in Arjan een geweldige vismaat gevonden die er als hij het maar even kan bij is om elke vis-sessie tot een leuke happening maken.


Rini hoopte destijds dat het vissen uiteindelijk nog mogelijk was, voor verschillende dingen heeft hij hulp nodig maar op zich lukt het aardig. Het bestuur spreekt hierbij zijn waardering uit voor Arjan die het karpervissen, de wens van Rini mogelijk maakt. Rini heeft nog steeds een instabiel rechter been vanwege de verlamming in de spieren, zijn rechterarm is nog steeds verlamd maar zijn spraak gaat behoorlijk goed dit tot grote tevredenheid van Arjan.

Arjan is een gezelschap visser en een praatje hoort erbij, tijdens het vissen kwebbelen ze samen wat af, er wordt door de heren veel gelachen en dit houden ze nog lang vol.

Arjan en Rini, nog heel veel visplezier gewenst.
Verwerkingstijd: 0.04 seconden
1,197,493 unieke bezoeken