Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

March 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

Julian gezocht

Bestuurs mededelingOp 31 oktober heeft HSV Ons Genoegen Maaspoort in het Sociaal Cultureel Centrum 'De Schans' een prijsuitreiking gehouden.

Tijdens de Combinatie wedstrijd van 19 - 21 oktober 2018 kwam op zone 5 bij Johan en Gerry een 10 jarige jongetje Julian op visite, iets gevangen mijnheer en waar vissen jullie op, enfin u kent het wel.

Hij viste zelf ook en wist ons te vertellen waar in de wijk De Maaspoort enkele grote karpers huisvesten, helaas hij had geen boilies (visaas). Wij hebben hem uitgelegd dat je ook karpers kunt vangen met andere aassoorten als boilies maar dat boeide hem niet zoveel. Boilies was zijn ding om ze te vangen daar was hij zeker van.

Hij had wel een leuk raadseltje, en als jullie de oplossing niet weten krijg ik dan wat boilies. Jongen jij krijgt sowieso wel wat boilies dat is geen probleem, kom maar op met je raadseltje wij zitten er helemaal klaar voor.

Het raadseltje:
Het is oranje maar je weet het niet zeker”, en als jullie het niet weten dan krijg ik wat boilies ok ?

Sorry Julian maar we weten het niet en Julian kreeg wat boilies.

Aan de Noorderplas viste op dat moment zo'n 14 karpervissers mee in de Combinatie wedstrijd en Gerry plaatste het berichtje over dit raadseltje in de Whats-App groep van de vereniging, Julian kwam zelf wel even langs bij de deelnemers met de oplossing. Niemand wist de oplossing: "misschiennasappel" dus hij kon overal wat boilies gaan cashen.

Na het rondje gemaakt te hebben zien we op de foto Julian glunderen van oor tot oor met een flinke zak boilies, Johan en Gerry hebben natuurlijk eerst goed in de zak gekeken, waar vist de concurrent eigenlijk mee. Ondertussen weten we het zeker, gezien de vangstresultaten van deze wedstrijd er weinig bijzat dat deze keer het verschil kon maken.

Voor Julian staat een mooie vis-koffer klaar die hij gratis mag ophalen, in de koffer hebben we extra boilies gedaan.

HSV - Ons Genoegen Maaspoort is op zoek naar Julian.

De vis-koffer is inmiddels opgehaald door zijn vader ! Dank aan Maaspoort Nieuws voor het snelle opsporen van deze prijswinnaar.

Bertie gaat goed aan de Noorderplas

KarperBertie gaat goed aan de Noorderplas:

Aan Bertie moet je niet vragen "heb je wat gevangen" maar beter is "hoeveel heb je er gevangen Bertie". Het is regelmatig prijs als Bertie zijn lijntjes uitgooit. Zijn broer John plaagt Bertie regelmatig met opmerkingen als, "op Marktplaats staan piepers te koop die piepen wel Bertie" waarop Bertie weer antwoord met: "jij hoeft niet perse een Weigh sling te kopen John, je mag die van mij wel lenen mocht je een keer een visje vangen".Het zijn allemaal goed bedoelde leuke opmerkingen die de gezelligheid en de sfeer aan het viswater ten goede komen. Bertie vangt regelmatig mooie karpers maar dat nou net zijn oudere broer John enkele zwaardere exemplaren heeft gevangen aan de Noorderplas dan brengt hem op het puntje van zijn stoel. Zijn broer wil hij zo snel als mogelijk weer voorbij, niet alleen in aantal maar ook in gewichten.

World Carp Classic 2018 Lac de Madine.

Karper wedstrijdenTeam Boilie Design - Bossche Boilies gaan ervoor:

Het team van Boilie Design & Bossche Boilies wisten zich tijdens de Benelux Carp Qualifier in 2017 te kwalificeren voor deelname aan de WCC 2018.
Marco Bottenberg (Boilie Design) en Mark Verhagen (Bossche Boilies) werden 1e tijdens deze qualifier in 2017, ze wisten maar liefst 47,7 Kg te vangen. Het team Huub Baayens en Jan van Esch wisten tijdens deze qualifier een karper te vangen van 22.7 Kg. Deelname aan deze WCC is dik verdient en ze doen maar al te graag mee aan de WCC.

Deze wedstrijd word gehouden van 17 september t/m 22 september.

Mark Verhagen - Marco Bottenberg - Jan van Esch heel veel succes gewenst tijdens de WCC 2018 op Lac de Madine.

Wij adviseren alle fanatieke lezers die graag van alle nieuwe ontwikkelingen van de website World Carp Classic op de hoogte willen blijven deze dagelijks te lezen voor de vele updates die er beslist gaan komen.

Combinatie karper- en witviswedstrijd 2018 aan de Noorderplas

Karper wedstrijdenBeste leden,

De wedstrijdcommissie heeft het plan opgepakt om een Combinatiewedstrijd 2018 voor zowel wit- en karpervissers te organiseren in het najaar 2018. Laat de wedstrijdcommissie t.w. Piet van der Putten of Toon van den Heuvel even weten als je graag mee wilt doen. Voor deze wedstrijd is o.a. het volgende reglement van toepassing Karper wedstrijdreglement.

Op de kaart zien we de zone's 1 t/m 10, er wordt in alle zone's gevist. Er is ruimte voor 18 karpervissers twee karpervissers per zone. Zone 4 is gereserveerd voor de deelnemersgroep witvissers. Trekking zones voor de karpervissers is in zone 4 (tussen Pisa flat en het eerste witte bruggetje), zone 4 wordt pas een dag later gebruik genomen voor de witvis-deelnemers, dit gebeurd op Vrijdag 19 oktober 2018 om 17 uur. Samen vissen met iemand mag maar elke deelnemer vist voor deelname aan deze wedstrijd individueel.

Wedstrijd info karpervissers:
 • Wedstrijd voor de karpervissers begint op Vrijdag 19 oktober (17:00 uur) t/m Zondag 21 oktober 12.00 uur;
 • Voor de karpervissers is het wedstrijdreglement van toepassing;
 • Er wordt gevist op gewicht en alleen de karpers tellen:
 • De karpers bewaren zoals omschreven in het reglement totdat deze gewogen is;
 • De wedstrijd commissie maakt diversen weegrondes - of je kunt ook bellen Tel.: 06-11508687;
 • de locatie, de Noorderplas - zie de zone kaart;
 • toewijzen van de zone's door loting;
 • deelname uitsluitend voor leden;
 • Reeds ingeschreven 15 karpervissers; Jan & Piet-O, Raymond & Michael, John-K & Bertie-K, Jan vd P & Wesley W, John-B & Kay-B, Gerry & Johan, Marco & Kevin, Wim en ......

 • Winnaar is Karper Koning HSV Ons Genoegen Maaspoort 2018, er is tevens een mooie bokaal voor de zwaarste karper.
  Wedstrijdinfo-witvissers:
 • De wedstrijd voor de witvissers begint op Zaterdag 20 oktober 2018 om 08:00 uur tot Zondag 12:00 uur;
 • De locatie, de Noorderplas - zie de zone kaart zone 4;
 • Toewijzen van de steknummers in zone door loting;
 • Deelname uitsluitend voor leden;
 • De reglementen zijn van toepassing voor deze wedstrijd.
 • Reeds ingeschreven 5 witvissers: Jack-V, Cees, Frank-N, Arnold v H, Toon vd H, en wie o wie ?..............


 • De volgende afbeelding is een vergroting van zone 4 die voor de wit-vissers is gereserveerd, zone 4 loopt tot aan de treurwilg. Er kunnen maximaal 7 deelnemers vissen in deze zone hetgeen doorgaans ruim voldoende is.

  Vissen gedurende dit weekend is uitsluitend toegestaan voor wedstrijd-deelnemers, vooraf voeren (vanaf 7 dagen voor aanvang wedstrijd) is absolute niet toegestaan. U mag voor de wedstrijd wel vissen en bijvoeren op dat moment, voeren zonder serieus te vissen is diskwalificatie. De wedstrijdleiding beschikt over een ontheffing om bij evenementen als deze de spullen met de auto naar de zone's te brengen. Spullen uitladen en de auto moet direct verwijderd worden, bij sluiting wedstrijd spullen opruimen en klaar zetten en dan pas de auto halen.


  Voor deze HSV - Ons Genoegen Maaspoort combinatie-wedstrijd is een deelnemers Whats-App groep aangemaakt die over de in en outs van deze wedstrijd informeert, elke deelnemer kan desgewenst toegevoegd worden aan deze Whats-App groep.

  Hopelijk schrijven er nog vissers in dat kan bij de wedstrijd commissie: Piet van der Putten Tel.: 06-31787191 of Toon v/d Heuvel Tel.: 06-11508687.

  Bossche Boilies heeft leuke prijzen ter beschikking gesteld voor deze wedstrijd, dank hiervoor. De prijsuitreikingen van alle wedstrijden wordt gehouden op 31 Oktober 2018 in het cultureel centrum de Schans zoals ook vermeld staat in onze algemene agenda.

  Met vriendelijke groet,

  De wedstrijdcommissie.

  Bijzondere vangst voor de witvissers

  KarperElke visser is blij als hij iets vangt, als een witvisser als bijvangst een karper vangt dan is er werk aan de winkel. Witvissers vissen doorgaans met dunnere lijnen, Toon houd als onderlijn een dikte aan van 14 honderdste, 0.14 mm heeft een maximale trekkracht van slechts enkele kilo's.  Een karper op het droge brengen met die lijndikte is geen makkie, je zult ook rekenschap moeten houden met het kleinere haakje dat aan de onderlijn is gemonteerd. Grotere brasems geven op een dergelijk tuig al genoeg sport laat staan een karper zoals we zien op de foto. Met redelijk dunne lijnen kunnen we ook grote karpers vangen maar het is niet ideaal, de slip van de molen moet behoorlijk goed werken zodat de karper indien nodig kan weg zwemmen.

  De big smile op het gezicht van Toon verraad de stemming, sportvissen op witvis is en blijft zijn ding.

  Jeroen vangt een 20kg + graskarper.

  KarperMisschien wel één van de vissen in de Nederlandse wateren met het grootste verschil tussen “haat en liefde”. Deze, toch wel bijzondere, Nederlandse zoetwater vis de graskarper word veelal uitgezet in wateren met een overmatige waterplantengroei. Dit om de explosieve groei een halt toe te roepen.  Klik op lees meer.......

  Het parkeerverbod, wedstrijdparcours Treurenburg opgeheven.

  NieuwsGoed nieuws voor sportvissers uit ’s-Hertogenbosch en omstreken:
  Het parkeerverbod langs het wedstrijdparcours Treurenburg aan de Oude Dieze is opgeheven. Dit is het resultaat van een intensieve lobby van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Het verkeersbesluit om het parkeerverbod langs de parallelweg Treurenburg aan te passen lag tot deze week ter inzage. De gemeente ’s-Hertogenbosch liet ons vandaag weten dat er geen bezwaren zijn ingediend. Sportvissers kunnen vanaf heden dan ook hun auto weer zonder zorgen parkeren aan één zijde weg van de doodlopende parallelweg Treurenburg.

  Wedstrijdparcours Treurenburg:
  Dit wedstrijdparcours is één van de drukst beviste wedstrijdparcoursen van Oost-Brabant. Vele hengelsportverenigingen maken gebruik van dit traject en Sportvisserij Zuidwest Nederland is dan ook blij dat de gemeente ’s-Hertogenbosch het verzoek vanuit de sportvisserij serieus heeft opgepakt.

  Achtergronden besluit:
  De doodlopende parallelweg Treurenburg (ter hoogte van rotonde Henriettewaard) is de ontsluitingsweg is voor het genie-complex van het Ministerie van Defensie waarover hoofdzakelijk groot en/of uitzonderlijk vrachtverkeer rijdt. Aan de overzijde van de weg Treurenburg ligt een truckerscafé en truckparkeerplaatsen met voorzieningen. Eind 2016 is aan beide zijde van de parallelweg een algeheel parkeerverbod ingesteld. Diverse hengelsportverenigingen willen meerdere weekenden per maand parkeren met personenauto’s op de parallelweg Treurenburg aan één zijde van de weg. Defensie heeft hiertegen geen bezwaar. Door het aanpassen van het huidige parkeerverbod wordt het militair vrachtverkeer alsook calamiteitenverkeer zoals politie, brandweer en ambulance niet belemmerd in de doorgang naar het militaire complex.

  Af te halen op het secretariaat

  KarperOpnieuw lijnen opgehaald:
  Tijdens de witviswedstrijd van 27 augustus kwamen de deelnemers geregeld vast te zitten, Piet raakten verschillende voerkorfjes kwijt en uiteindelijk moest Arnold er met zijn boot op uit om een lange vislijn van zo'n 70 meter omhoog te halen.


  Deze vislijn lag vanaf visstek 4 richting de botensteiger, een andere lijn haalde Jack al eerder omhoog een lijn van ruim 100 meter die vanaf stek 2 richting stek 4 lag.

  De lijn van vandaag zijn af te halen op het secretariaat, aan beide lijnen zat een onderlijn die door karpervissers gebruikt worden en gezien de afstanden moeten deze lijnen uitgevaren zijn.

  Als je de lijnen komt ophalen lever dan ook gelijk de vispas en andere vereniging-documenten in omdat volgens Art. 3 van het Grotere vissoorten, Karper / Snoek / Steur reglement blijkt het volgende;

  het is verboden om verder te vissen als de maximale afstand van 80 meter, het wel of niet aanwezig zijn van andere vissers is niet van belang, indien dit wel het geval is dient men alleen recht vooruit te vissen tot de maximale afstand;

  het is verboden om vislijnen uit te varen bedoeld voor de visserij met (radiografisch) boot verder dan de werp afstand tot het aangegeven maximum.

  Blauwalgen alert

  Bestuurs mededelingKans op blauwalg in gemeente ’s-Hertogenbosch

  Vorige week vonden Waterschap Aa en Maas en de gemeente ‘s-Hertogenbosch al blauwalg in de Zuid-Willemsvaart. Inmiddels is op verschillende plekken in de gemeente blauwalg opgedoken, bijvoorbeeld in het Maximakanaal en De Dieze. Ook in sloten en plassen in de wijken kan blauwalg voorkomen. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseren wij u contact met water te vermijden wanneer u twijfelt over de kwaliteit daarvan.  Blauwalg:
  Blauwalg herkent u aan de groene, blauwachtige kleur van het water. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of binnenkrijgen van het water is kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

  Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen of wieren. Het zijn bacteriën. Een andere naam ervoor is cyanobacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten en het warm is, kan dat een blauwalgenbloei veroorzaken. Tijdens een bloei kunnen de vele blauwalgen een drijflaag vormen. Omdat de onderkant van de drijflaag afsterft, komen gifstoffen (toxines) in het water terecht. Niet alle blauwalgen maken toxines aan.

  Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water afkoelt door bijvoorbeeld regen, wordt de hoeveelheid blauwalg minder.

  Russische steur gevangen.

  NieuwsJack heeft recentelijk een Russische steur gevangen aan de Noorderplas.

  Als sportvis is er bij vele sportvissers over de steur weinig bekent, in de Noordzee wordt nog zeer sporadisch een steur gevangen. In de binnenwateren worden regelmatig ontsnapte of uitgezette exemplaren van gekweekte steursoorten aangetroffen zoals de Russische steur. De steur is vaak een leuke vangst omdat ze tijdens de dril uit het water springen. Daarnaast zijn deze imposante vissen oersterk en doen qua kracht niet onder voor een karper. Met een vislijn van slechts 0.16 mm op een feeder-hengel heb je een leuke opgave om de vis binnen te halen.

  Het onderscheid in de verschillende steursoorten is moeilijk maar volgens Wikipedia is de Russische steur, Güldenstädt-steur, diamantsteur of Donausteur is een anadrome vis uit de familie van de steuren. Deze soort komt oorspronkelijk uit Eurazië.


  Jack met de steur van ongeveer 65 cm


  Ondanks dat steuren prehistorisch ogen en al een lange geschiedenis achter zich hebben, lijkt het erop dat het niet de slimste jongens onderwater zijn. De Russische steur is evenals de andere uitheemse steuren in Nederland geïntroduceerd via uitzettingen van tuinvijver- en aquariumliefhebbers en ontsnappingen uit sierviskwekerijen. Deze steur komt ook voor in de Nederlandse rivieren.

  Hoewel de steur leuke kenmerken heeft zijn vele sportvissers er niet weg van. Opvallend zijn de vijf rijen beenplaten, waarvan 3 op de rugzijde. Komt van oorsprong voor in Eurazië, de Zwarte Zee, Zee van Azov en Kaspische Zee en hun rivieren. De huid voelt taai en scherp aan, als een steur als deze een volwassen leeftijd heeft dan zijn lengtes van 2 meter of meer geen uitzondering. De steur laat zich goed vangen met aas als maden, spek of kaas.

  In de rivieren is de steur meestal op zoek naar bodemdiertjes als mossels, kreeftachtigen en kleine visjes. Heeft u er een gevangen, dan de volgende tip. Bij het terugzetten het rehabiliteren te ondersteunen door de steur rustig bij de staart te pakken en hem van voor naar achter door het water te wiegen. Hierdoor spoel je als het ware het water door zijn kieuwen waardoor de steur meer zuurstof krijgt.

  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,022,184 unieke bezoeken