Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

August 2017

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

Algehele ledenstop.

Bestuurs mededelingIn de Algemene Leden Vergadering van 26 Oktober 2011 is bepaald dat karpervissers niet de overhand mochten krijgen aan onze verenigingswateren. Vanaf heden is er een algehele ledenstop ingesteld.

Er wordt gewerkt met een wachtlijst, in uitsluitend bijzondere gevallen kan het bestuur hiervan afwijken echter wordt elk verzoek in de eerstvolgende bestuursvergadering besproken. Personen melde zich aan als witvisser echter zaten deze korte tijd later als karpervisser aan onze verenigingswateren.

Op dit moment is er een algehele ledenstop, er worden geen dagkaarten verstrekt.

De in 2014 ingevoerde eigen voorlopig bewijs van lidmaatschap (VBL) van HSV Ons Genoegen Maaspoort is komen te vervallen, deze wordt vanaf heden niet meer uitgegeven.

Aanvullende informatie hieromtrent zal tijdens de algemene ledenvergadering kenbaar gemaakt worden.

Attentie !!!! Opgelet !!!

Aanstaande zondag 21 september wordt er een witvis-wedstrijd gehouden aan de Noorderplas. Deze wedstrijd is de 4e koningswedstrijd van 2014.

Wedstrijd deelnemers hebben voorrang op leden die niet aan deze wedstrijd deelnemen. Om teleurstelling te voorkomen houd er rekening mee met het opstellen van je visspullen.

Groetjes de witvis wedstrijdcommissie.

Karper wedstrijdverslag na rijp beraad toch gereed.

Bestuurs mededelingKarper wedstrijdverslag deel 3, 3e sessie 12-14 september 2014

Wat een geweldige wedstrijd met alles erop en eraan:
Het maken van het wedstijdverslag deel 3 had wat vertraging opgelopen. Het bestuur wil over een ding heel duidelijk zijn, deelnemers kunnen zichzelf wel uitroepen tot een van de prijswinnaars maar de wedstrijd-commissie bepaald wie de nummers 1, 2 en 3 zijn.

Voordat je een wedstrijd kan winnen worden de behaalde resultaten naast de reglementen gelegd, het heet niet voor niets een wedstrijd.

Is de wedstrijd reglementair verlopen, dat was de vraag die speelde. Nee dat was beslist niet geheel het geval, hoe gaan we er als bestuur mee om, hoe kijken we er tegenaan als we in ieder geval zelf de rust en de kalmte bewaren. Bestuursleden hebben naast hun vrijwilligerswerk ook nog andere verplichtingen.

Hoe moeilijk kan het zijn:
Een hardloper gaat als voorbeeld juichend over de finish maar zette tijdens de sprint toch echt een voetje in de baan ernaast, was het per ongeluk of gebeurde het bewust. Menselijk gezien is het een groot verschil maar wedstrijd-reglementen zijn zwart wit en kunnen keihard aankomen.

Sommige deelnemers viste niet tegen of op het randje maar ernaast, als we de reglementen er strak naast houden dan ............. Enfin, vul het zelf maar in, zij die kunnen schrijven kunnen ook lezen.

Wat reacties van bestuursleden:
 • "wat betreft de uitslag nou die is wat mij betreft helaas nou eenmaal zo, als onze deelnemers zo met elkaar omgaan"
 • "niet reglementair dus diskwalificatie"
 • "kom op zeg, valsspelen terwijl er kinderen meedoen het moet niet gekker worden"
 • "ze bepalen hun eigen regels, als je het zo doet win je nooit althans niet bij deze vereniging"


 • Ook de sportvisserij is bekent met diskwalificaties, als wedstrijdleiding heb je ook de plicht om je taak te vervullen, was het maar zo simpel als sommige denken. De goodwill van het bestuur in samenspraak met de karper-wedstrijdcommissie is bepalend geweest voor het volgende verslag.

  Klik hier voor meer info.

  Op zich vallen de boetes wel mee !

  Bestuurs mededelingOp dit moment worden er controles gehouden of de hengelsporters beschikken over de juist papieren. Het bestuur van HSV- Ons Genoegen Maaspoort 's-Hertogenbosch kan het niet genoeg zeggen, de boetes die je kunt krijgen zijn in vergelijking met de kosten voor aanschaf VISpas niet gering. Neem geen risico en betaal op tijd.

  Heb je je papieren thuis laten liggen dan krijg je toch een boete.


 • met één of twee hengels: feitcode H 645a (130 euro);
 • met meer dan twee hengels: geen feitcode meer per 1 januari 2014. In dit geval moet dus een proces verbaal worden opgemaakt, ga maar alvast sparen (hoger als € 300,-).
 • Nacht Vissen met een paraplu-overwrap (in 's-Hertogenbosch) zonder de nachtvispas (die bij ons slechts € 5,- kost ) € 120,- boete


 • Beste hengelsporters daar worden we niet vrolijk van, de boetes lopen hoog op. Onze controleurs willen jullie eigenlijk waarschuwen zodat je het geld veel nuttiger kunt besteden, een boete krijgen is altijd balen. Zorg ervoor dat jullie de papieren en documenten in orde hebben, dat voorkomt een hoop problemen en het is echt zonde van het geld.

  Zwartvissen is door de hogere boetes wel een stuk spannender geworden, en dat heeft ook wel wat :-).


  HSV- Ons Genoegen Maaspoort heeft door veranderingen in de gemeentelijke verordening werk van gemaakt zodat het nachtvissen voor de leden op onze wateren nog steeds mogelijk is. We hebben een Nachtvispas, voor de leden na toetsing karpercommissie € 5,- en is bij het secretariaat verkrijgbaar.

  * Voor de nachtvispas geld het volgende, deze is vereist door aanpassingen reglement zodat HSV-Ons Genoegen Maaspoort de controle houd over de leden die mogen nachtvissen meer hierover in het reglement elders op deze website, de nachtvispas is alleen geldig met bijbehorende geldige VISpas. Zorg ervoor dat u altijd in het bezit bent van een Vispas dan heeft u ook de lijst van landelijke viswateren. Heeft u geen VISpas en geen lijst landelijke viswateren dan is de kans op een boete groot.

  Voor jaren terug kon je het risico nemen door een keer te gaan zwartvissen maar dat moet je nu dus niet meer doen. Meer informatie over het lidmaatschap klik hier.

  Alle reglementen op een pagina: Alle reglementen

  Stadstoezicht en het gebruik van tenten.

  Geachte leden,

  Op 23 april hebben enkele bestuursleden van HSV Ons Genoegen Maaspoort een informatief gesprek gehad met Stadstoezicht 's-Hertogenbosch. Er is in de gemeente en de omgeving van 's-Hertogenbosch enige overlast geweest veroorzaakt door karper-vissers die met nacht beschuttings-middelen aan het vissen waren. In de volksmond de karpervissers met karper-tenten. Wat wél is toegestaan staat al langer omschreven in onze reglementen, wijk je daar vanaf dan dien je als (nacht) visser de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te raadplegen wat wel of niet is toegestaan.

  Geen sponsor maar wel interessant voor uw portomonaie

  Bestuurs mededelingInktfix is geen sponsor van HSV Ons Genoegen Maaspoort maar levert de vereniging wel refill cartridges tegen een vriendelijke prijs, als tegenprestatie zorgen wij voor naamsbekendheid van Inktfix. Maar het voordeel is voor iedereen aantrekkelijk, cartridges zijn prijzig en de meeste leveranciers hervullen de cartridges niet. Met dit bericht kunnen jullie ook veel geld besparen, doe er je voordeel mee.

  We kennen het allemaal, de aanschaf van veel te dure printer-cartridges. Dat moet goedkoper kunnen, zeker ook omdat er aan het einde van het seizoen veel uitgeprint moet worden.


 • de dagvergunningen
 • 3e hengelvergunningen
 • Nachtvisvergunningen
 • de controleurspassen en nog veel meer

 • Refillen is zeker ook een optie maar helaas verloopt het niet altijd vlekkeloos, het kan zonder enige twijfel goedkoper maar dan moeten we naar Inkt-Fix-DenBosch om ons aldaar te laten informeren over de mogelijkheden.

  In de zaak van Inkt-Fix hervullen en resetten ze de cartridges en ditalles ook nog voor een schappelijke prijs die vaak een fractie is van een nieuwe cartridges. Meestal klaar terwijl u wacht maar later ophalen is ook geen probleem, Joris & Andy zijn voor alle vragen beschikbaar en hebben ondertussen 9 jaar ervaring. Ze zijn meer dan goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn.

  Inktfix Den Bosch
  Orthenstraat 32
  5211 SX Den Bosch
  073-7851817
  www.inktfixdenbosch.nl

  Oosterschelde vissen.

  WitvisOp verzoek van verschillende leden van HSV-OGM en niet leden is mij gevraagd of er weer eens gevist kon worden op de Oosterschelde en de Grevelingen (Bruinisse Zeeland).

  Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich rechtsreeks opgeven bij de voorzitter Cees Melis.
  Dit kan rechtstreeks geschieden per telefoon 073-6412586 of per e-mail cees.melis@home.nl

  Dit moet dan wel voor 7 april geschieden, bij voldoende belangstelling zal een volledige boot worden afgehuurd.

  Prijs Indicatie:

  • Bij deelname van minimaal 20 personen bedraagt dit 30.00 euro, p/p exclusief visvoer en zeehengel.
  • Bij deelname van minimaal 30 personen bedraagt dit 20.00 euro p/p exclusief visvoer en zeehengel.
  • Zeepieren 10.00 euro per pak
  • Zagers 10.00 euro per pak
  • Huur zeehengel 10.00 euro p/p

  Zodra er meer bekent is zal Cees, z.s.m. duidelijk maken wat de definitievekosten zijn per/persoon en de datum van uitvaren.

  De voorzitter.

  Van de voorzitter

  Bestuurs mededelingAls voorziter, vraag ik de leden om ook eens deel te nemen aan de witvis wedstrijden.

  Meld je aan bij Toon van den Heuvel of Sander Janssen. De wivis wedstrijdcommissie steld mooie prijzen ter beschikking die op de ALV worden uitgereikt.

  Ook op de Noorderplas kan het komende jaar 2014 vanaf de nieuwe visstekken worden gevist. Als alles goed gaat worden deze visstekken in het voorjaar opnieuw aangevuld met zand. Hierbij maak ik van de gelegenheid gebruik om de opzichter namens de gemeente Jan Timmermans te bedanken voor zijn inzet en bijdrage tot het welslagen van dit Noorderplas project en uiteraart ook de uitvoerende mensen van de Fa Kuil uit Streefkerk, die in weer en wind, kou en regen het afgelopen jaar hebben moeten doorstaan.

  Ik sluit af met nogmaals verzoek, doe eens mee aan onze viswedstrijden, teken ik,

  Met vriendelijke groet,
  Cees Melis Voorzitter HSV-OGM

  Extra karperwedstrijd ?

  Karper wedstrijdenDe karperwedstrijd commissie heeft plannen om een soort van winterwedstrijd in te lassen, hoewel het niet winterkoud is speelt hierbij wel de vraag "is er genoeg animo voor". Moet het een koppel of een individuele wedstrijd worden. Laat Johan of Berry weten wat je van het idee vind.

  De wedstrijd-datum is geprikt, deze winterwedstrijd wordt gehouden op 8 maart. Er mag als koppel gevist worden maar de score geld alleen individueel. Trekkking stekken zaterdag 8 maart om +- 10:30u bij de Pisaflat, aanvang wedstrijd zaterdag 12:00u (een nacht) tot zondag 12:00u. Na de wedstrijd is de prijsuitreiking gehouden bij de Pisaflat. Inleg € 5,- per persoon. Het deelnemersveld tot nu toe; Rini, Bart, Johan, Berry, Arjan, Daan, Roy, Ricky en ...........

  Witviswedstrijden in 2014

  Bestuurs mededelingMede namens het bestuur en de wedstrijdcommissie witvissen, vragen wij onze leden deel te nemen aan de witvis-wedsrijden voor het komende seizoen. De eerste witvis wedstrijd is gepland in maart a.s. en voor verdere informatie zie onze HSV-OGM website. De prijzen die dit jaar beschikbaar zijn gesteld zijn groot en veelzijdig, o.a. waardebonnen, visspullen, geldprijzen en nog veel meer. Dus geef je op bij onze commissieleden, Toon van den Heuvel en Sander Janssen. Namens het bestuur van HSV-OGM, de voorzitter, Cees Melis.
  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  473,942 unieke bezoeken