Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

Vispasen 2020

Bestuurs mededelingBeste leden,

Op dit moment liggen de VISpassen - 3e hengelvergunningen - nachtvis-toestemmingen klaar bij de ledenadministratie voor bezorging. Enkele vrijwilligers halen de VISpas-enveloppen binnenkort op en sommige hebben dat al gedaan. Zo kan het zijn dat bij de een de VISpas al wel binnen is en bij de ander nog niet. Lang niet alle VISpassen worden per post bezorgt, het merendeel wordt door de vrijwillligers-groep gedaan om de postzegels kosten te besparen, we kopen er liever vissen voor. Vele leden wonen in de noordelijke stadsdeel en het bezorgen wordt al langer door de vrijwilligersgroep gedaan.

De ledenadministratie heeft er alle begrip voor dat jullie de nieuwe passen 2020 graag willen zien. Om nu nog te gaan vissen hiervoor moeten we nog even de VISpas 2019 voor gebruiken :-)

Dus nog even geduld en de kans is groot dat ook uw VISpas binnenkort op de deurmat valt.

Met vriendelijke groet, de ledenadministratie.

p.s. Heeft u de VISpas nog niet binnen: KLIK DAN HIER

Werkzaamheden Noorderplas

Bestuurs mededelingWerkzaamheden aan de noordwestelijke gelegen oever:
Op maandag 18 november is het aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. met de onderhoudswerkzaamheden aan de damwand gestart langs het Palermopad.

Ook herstellen ze de hieraan liggende bestrating en deze werkzaamheden gaan duren tot vrijdag 21 februari 2020. De wandelroute langs deze oevers was behoorlijk hobbelig aan het worden, als vereniging hebben we de gemeente er diversen keren op gewezen dat de oevers schreeuwde om onderhoud. Uiteraard alle begrip voor de voorbereiding die een klus als deze met zich mee gaat brengen.

We kijken graag met de aannemer mee die alles in tip top conditie gaat brengen, van deze werkzaamheden maken we zo nu en dan wat foto's en deze plaatsen we in ons foto album werkzaamheden Noorderplas.

We houden u op de hoogte.


19 november 2019, herfst

NieuwsHerfst 2019:
De volgende foto is gemaakt door Marco een van onze leden, het is herfst buiten en dat levert mooie kleuren op. Binnen onze vereniging is het ook herfst gezien het onderstaande bericht.

Waar we ook lopen rond de Noorderplas de kleuren blijven mooi om te zien.


Desalniettemin, een mooie herfst-foto.


Handige weetjes:
 • We schrijven november 2019 en voor we het weten is het weer 2020. Berry had altijd één goede tip voor zijn directe visvrienden, koop je boilies in het najaar bij Grain Baits, ze hebben hele mooie najaarsaanbiedingen.
 • Vrijdag worden tussen 12:00u en 13:00u de bestelde giebels geleverd.


 • Zone 8 - visstek Berry Koks

  Bestuurs mededelingBeste leden:
  Op zaterdag 9 november heeft zich een noodlottig bedrijfsongeval voltrokken te Eindhoven, een van onze leden t.w. Berry Koks is op die dag in zorgwekkende toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, Berry is helaas later aan de gevolgen van het ongeval in het ziekenhuis overleden.

  HSV - Ons Genoegen Maaspoort heeft vanzelfsprekend de uitdrukkelijk wens van zijn vrouw Marielle en zijn familie gerespecteerd om vóór de uitvaartdienst geen bericht hiervan te geven op Facebook of een website.

  De leden, directe vriendengroep van Berry zijn op verzoek van de familie benaderd en in kennis gesteld, Berry overleed in de leeftijd van 50 jaar. Wat een klap - wat kunnen we doen - wat moeten we doen - wat mogen we doen. Na overleg met de familie is besloten iets te doen dat direct aansluit op Berry's grote passie de karpervisserij. Johan en Gerry gaan samen vissen op zaterdag 23 november, op de visstek waarvan wij weten dat Berry aldaar vele uren heeft doorgebracht.

  Ter nagedachtenis is er op deze visstek door de familie eerder deze week een bloemstuk met een waaklamp geplaatst. Later is het bloemstuk van zijn vis-vrienden (de karper) hier ook aan toegevoegd.

  Iedereen binnen en buiten de vereniging is op zaterdag de 23ste welkom voor een praatje, Johan en Gerry zorgen voor koffie en thee. Deze visstek was gevoelsmatig eigenlijk altijd een beetje de "Berry Koks visstek" of de stek van "het Kokske".

  Wij zien u graag op zone 8 - visstek Berry Koks.  Het Bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort wenst Marielle, kinderen en familie heel veel sterkte.

  Sterker dan het overlijden is de herinnering, deze blijft voor ons altijd bestaan.

  p.s.
  Heeft u de wens om de familie te condoleren dan kan dit centraal op: Condoleance register Berry Koks

  Correspondentie adres:
  Adres: Valeriaan 4
  Postcode: 5236 TN 's-Hertogenbosch

  Klik op lees meer voor een kort verslag van deze dag.


  Mag je met behulp van een magneet spullen uit het water vissen ?

  NieuwsMag je met behulp van een magneet spullen uit het water vissen ?

  Het magneetvissen is niet geheel zonder risco's, de reden dat magneetvissen in sommige gemeenten is verboden is vanwege het gevaar dat het op kan leveren. Zo worden er nogal eens explosieven uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een handgranaat die op scherp staat kan bij het verlaten van het water of bij het vallen op de oever behoorlijk onbetrouwbaar zijn.

  Het is de laatste tijd steeds vaker in de media, het magneetvissen. Vooral omdat er een aantal keer iets werd opgevist wat gevaar kan opleveren, zoals oude explosieven. In sommige gemeenten is het inmiddels verboden. Het heet dan wel vissen, maar tijdens magneetvissen zal je weinig eetbaars vangen. Je vist namelijk niet op vissen, maar op spullen die aangetrokken worden door een magneet. Tijdens magneetvissen laten vissers een touw met daaraan een sterke magneet in het water zakken. Vervolgens komen ze allemaal bijzondere dingen tegen, van trouwringen tot vuurwapens. Magneet dreggen is een betere benaming, om te vissen moet je lid zijn van de hengelsportvereniging omdat er borden geplaatst zijn met "Vissen uitsluitend voor leden van HSV- Ons Genoegen Maaspoort".

  Twee mannen visten een handgranaat uit het water, maar dachten dat het een 'ijzeren bal' was. Ze hadden sinds kort een nieuwe hobby, het magneet dreggen. Ze hebben nu al een verhaal te pakken dat ze de rest van het leven zeker bij zal blijven. Ze visten een handgranaat uit het water, namen hem mee naar huis (levensgevaarlijk) en niet veel later moesten er tientallen woningen ontruimd worden.  Geen safety rig, is NOT DONE rig!

  KarperEen mooi karperbestand krijgen we niet zomaar:
  Om een mooi en gezond karperbestand op te bouwen is een project dat meestal jaren gaat duren. Meestal is de vereniging dan enkele wisselingen van o.a. controleurs en bestuursleden verder.

  De eerste plannen voor een mooier karperbestand werden gemaakt en voltooid in 1998, in België werden mooie exemplaren spiegelkarpers aangekocht en bij leven en welzijn zwemmen er nog een paar rond in de Noorderplas. Er zijn bij onze en andere verenigingen karpers gestolen die helaas later door karpervissers voorzien zijn van handvatten op de rug om te verhuizen naar een ander viswater. Die vissers komen er bij HSV Ons Genoegen Maaspoort nooit meer in hierover kunnen we kort zijn. Controle is een taak voor de controleurs maar elk lid van de vereniging moet er min of meer ook in zijn belang op toezien dat het bestand ook goed blijft.

  Vissen gappen is NOT DONE:
  Het is bijzonder nadelig voor een karperbestand van de vereniging als deze door andere vissers gestolen worden, elk lid wordt hierdoor benadeeld en erop toezien dat het niet gebeurd is een verenigingsbelang. De gestolen karpers zullen op het verenigingswater vanwaar ze weg genomen zijn nooit het beoogde bereiken. Maar ook de manier van vissen kan NOT DONE zijn, veel factoren beïnvloeden de groei van karpers, de kwaliteit van het water, het zuurstofgehalte, de zuurgraad, de beschikbaarheid van kwalitatief voedsel, de beschikbare ruimte, maar ook het type karper en de bloedlijn zijn belangrijk.

  Hoe gaan we met de karper om, een puntje dat eigenlijk veel belangrijker is. Bij geen juiste visbehandeling, gezien van aanbeet tot het terugzetten van de vis kunnen voor het verdere leven van de karpers heel belangrijk zijn. Vissen op karper doen we met een safety-rig toch ? ons reglement is hierover juist in het belang van het karperbestand heel duidelijk.

  Klik op lees meer:

  Vangst rapport Noorderplas

  KarperOp karper vissen zonder dobber:

  Karpers kunnen heel goed gevangen worden zonder gebruik te maken van een dobber, met dobber vissen gaat natuurlijk ook prima. Er zijn situaties die vragen om een zogenaamd flessen systeem maar niet alle karpervissers zijn hiermee bekend en die uitleg is voor elders op deze website.  Klik op lees meer

  M'n Opa, m'n Opa, m'n Opa...

  Warme of Koude Douche
  M'n Opa, m'n Opa, m'n Opa...
  De wat ouderen vissers kennen het liedje nog wel uit 1967, het liedje gaat verder met.... "In heel Europa was er niemand zoals hij"

  Piet Opstraat is een super Opa, niets is hem teveel, ook al matten de kinderen hem helemaal af, al vallen zijn ogen bijna dicht van vermoeidheid, Piet gaat gewoon door. Gianni (14jaar) gaat samen met zijn Opa vissen, en het druipt er vanaf dat ook zijn kleinzoon Gianni gek is met zijn Opa maar vergis je niet dat gevoel is beslist wederzijds.

  Op de afbeelding rechts zien we Gianni in actie met zijn hengel en het is Piet zijn wens dat zijn kleinzoon de eerste karper mag vangen maar dan wel op zijn eigen hengels. Helaas hebben ze er beide enkele los-schietters gehad maar dat mag de pret niet drukken.

  Tijdens het vissen wordt de steiger nog even gerepareerd door John en Piet maar het zijn overduidelijk geen timmermannen, ze draaien de stalen bouten even vast zodat de leuning wat sterker wordt, al snel gaat het over spijkers. Spijkers hebben een puntje en een kopje, ja dat klopt zegt Piet, nou zegt John het puntje gaat naar beneden en het kopje omhoog en dan klop klop klop op het kopje en de spijker gaat het hout in.

  Wil je meer van dit artikel lezen met mooie foto's, klik dan op lees meer

  Op de koffie bij Jan v Esch

  Bestuurs mededelingOp de koffie bij onze Jan:

  Koffie is zeer lang houdbaar mits deze goed behouden bewaard blijft. Wanneer je gemalen koffie in een geopende verpakking bewaard zal je na enkele weken al proeven dat de smaak achteruit gaat.

  Er zijn velen factoren van invloed op de kwaliteit van de koffie, denk hierbij aan de manier van verpakken, of de rooster technieken van de bonen en op welke plaats de koffie bewaard word. Hoelang blijft koffie dan vers, over het algemeen word aangeraden de koffie binnen twee weken te drinken na aankoop. Veel liefhebbers van koffie redden het wel om een zak koffiebonen binnen dit tijdsbestek te nuttigen.

  Zoals gezegd gaat na twee weken de smaak en hiermee de kwaliteit van de koffie hard achteruit.

  Waar gaat dit over:
  Kom je bij Jan op visite dan krijg je natuurlijk koffie aangeboden, ook hij moet er vanaf. Mark Verhagen van Bossche Boilies merkte al meerdere keren op, Jan die koffie van jou is niet te zuipen. Piet Opstraat werd er behoorlijk winderig van en toen hij zag dat zijn kleinzoon Gianni met maagkrampen rondliep over de steiger ging Piet eens op onderzoek uit. De koffie van Jan is van een goed merk oploskoffie maar een uiterlijke verkoopdatum van 2013 sja dat vraagt om problemen.

  Ojee riep Jan ik heb weer wat aangehaald, nee mannen zo vertelde hij mijn vrouw heeft die pot keer op keer bijgevuld met verse koffie en zeg er maar niks van want Ela is slechts één meter zestig groot maar als ze haar mondje opentrekt dan lijkt ze wel twee meter-twintig. Jan vervolgde met, mannen net als met granen is het niet gevaarlijk of slecht voor je gezondheid om oude koffie te drinken, de lekkere geur zal wel afnemen en als ik de bijsluiter mag geloven neemt ook de visite sterk af. Jan zat op zone 3 en ving op de zaterdag nog twee karpers en gedurende de nacht 7 brasems en meerdere zeelten, hij snapte er niets van dat die witvissers zo slecht vangen.

  Robert was van zone 8 met de wind mee verhuist naar zone 1 maar de karpers vertoefden in het midden van de plas bovenin. Dat was ook Jeroen al opgevallen die op zone 9 zijn spullen had opgesteld, hij kreeg van William wat tips aangedragen wat de beste en de slechtste spots waren op zone 9, Jeroen is karpervisser pur sang en die red zichzelf wel maar een hengel laten vasthouden tijdens het uitvaren van het haakaas is altijd handig.

  Berry zijn vermoeden werd bevestigd, het was noppes deze keer op zone 8. De house party die tot 4:00 uur doorging hield de karpervissers uit hun slaap en dat kan een van de nadelen zijn van het slapen in de open lucht. Was het de luchtdruk die schommelde tussen 1020 en de 1025 hPa of was het toch de koffie van 2013 op zone 3. We zoeken het uit of de koffie zo slecht was dat ook de karpers er geen brood meer van lusten.

  Groetjes mannen....... en volgende keer beter, strakke lijnen gewenst.

  Visstek zone 10

  Bestuurs mededelingVisstek zone 10 is een feit:

  Vandaag 3 juni was het zover, Henk van de gemeente kwam klei en grond brengen. Drie ladingen van 4,5 kuub dus er was werk aan de winkel voor de aanwezigen. Marco, Rini, Cees, Piet en Gerry waren beschikbaar. Het resultaat mag er zijn, de visstek in zone 10 is een feit en kan gebruikt worden voor de te houden wedstrijden.


  Foto 1 de scheppen staan er weer klaar voor - Foto 2 Rini aan het uitvlakken - Foto 3 Cees voor de definitieve afwerking.


  Aan de aanleg van deze visstek werkte vele leden mee en het bestuur wil op deze plek die personen bedanken die mede door hun vrijwilligersinzet tot stand is gekomen.

  Namens het Bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.
  Verwerkingstijd: 0.05 seconden
  1,222,762 unieke bezoeken