Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Buien - Radar

Zwartvissers betrapt

NieuwsEen van de website beheerders ging wat plaatjes schieten van de zonet geplaatste borden met de tekst VERBODEN TE VISSEN erop. Hoort hij toch duidelijk in de verte "PAP help ik heb er een".

"Jaja" hoor ik pap roepen ik kom wel helpen, en jawel nog geen 20 sec later "PAP help eens met draaien", ik heb er weer een. Nee voor dit soort zwartvissers zijn onze borden beslist niet bedoeld, de jeugd is bij HSV- Ons Genoegen Maaspoort op het juiste adres.

Schitterend:
Bekijk dat plaatje nou eens, dat is toch schitterend ? De foto werd gemaakt in de zogenaamde zwartvissers-hoek maar is een aanwinst voor de website. Nee deze kinderen waren daar niet alleen maar in het bijzijn van hun vader, hij was ook helemaal in zijn nopjes met deze kinderen dat was wel duidelijk.


Seija & Kay samen aan het hengelen.

De naam van het meisje is zo mooi die kan zo een eigen parfum-lijn beginnen en het succes is met die naam wel verzekerd.

Over succes gesproken, dat hebben we ook met de eerder door Piet geplaatste waterlelie planten, die slaan aan en komen door. Nog niet zo mooi als op de afbeelding links maar op enkele plaatsen komen de lelie bladeren van deze planten al boven, Piet Geerts de specialist op dit gebied heeft toppie werk geleverd.

Het opruimen van de rommel, het slaan van de palen, het verwijderen van de oude palen, de algemene controle en het monteren van de borden werd vandaag op 12 juni 2010 gedaan door: Arnold, Gerry, Ed en Sander.

Jongens bedankt voor jullie tijd en inzet.

Wat een regels hebben ze hier.....

KarperGaan er twee knapen vissen aan de Noorderplas en moet men aan het water constateren dat we niet meer in 1963 leven. De visserijwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (A.P.V.) blijken zoveel veranderd dat je heden ten dage een vispas nodig hebt.

De tent die men wilde opzetten wekte de indruk dat het RTL programma Camping-life opnamens gingen maken aan de Noorderplas. Men reed ook gewoon met de auto rond de Noorderplas alsof men er een ontheffing voor had. Bij controle bleken geen van deze karper vissers te beschikken over iets dat op een vispas leek.

De knapen reageerde nog verontwaardigt dat men zo niet verder kon vissen, de controleur kreeg meer en meer de indruk dat het om een opname van Bananasplit moest gaan maar nee deze heren meende het echt. Jammer van al het opzet werk heren maar opruimen was hetgeen nog resteerde. Lid worden van HSV-Ons Genoegen Maaspoort geeft je veel meer kans op vissen. De heren hebben ten dele nog geluk gehad dat de overtredingen niet geconstateerd zijn door een van de BOA's.

 • vissen met een wel zeer grote tent die volgens de A.P.V. zeker verboden is
 • geen dagkaart of vispas
 • geen 3e hengelvergunning
 • geen nachtvispas
 • rijden met de auto rond de Noorderplas


 • Dit alles had een flinke boete kunnen worden en daar wordt niemand blij van, gelukkig had de controleur het beste met deze knapen voor door ze weg te sturen. In maart 2010 plaatste we al eerder een bericht op deze website betreffende de boetes die je kunt oplopen. De naam van dat artikle was: "Op zich vallen de boetes wel mee !" wat we natuurlijk cynische bedoelen.

  Klik op de link om dat artikel te lezen, nee dan is lid worden niet duur meer !

  Paaiende karpers

  KarperIn mei leggen alle vogels een ei is een oud Nederlands gezegde dat betrekking heeft op de lente, die officieel eind april begint. De maand mei is dus de lentemaand, waarin veel vogels hun nest bouwen en eieren leggen. Hoewel de Kievit als eerste zijn eieren al in april legt.

  Naast de volgels leggen ook vissen eieren maar dan op een andere manier, de karper is een buitengewoon vruchtbare vis, hoewel mannetjes pas in het derde en vrouwtjes pas in het vierde levensjaar geslachtsrijp worden. Onder ideale omstandigheden, d.w.z. bij watertemperaturen tussen de 18? en 20? Celsius, en geschikte paaiplaatsen, paaien karpers in de maanden mei en juni en vaak ook nog in juli af. In de vrije natuur voltrekt dit proces zich in perioden, bij plotselinge verslechterende weersomstandigheden kan zelfs een paaistop optreden.
  Klik op lees meer voor meer tekst en fotomateriaal

  Polen roven wateren Nederland leeg.

  NieuwsDe regelrechte strooptochten van voornamelijk Poolse vissers in de Nederlandse binnenwateren dreigen gierend uit de klauwen te lopen.

  Sportvissers slaan daarom alarm over de opmars van Oost-Europeanen die langs en op het water alle hier geldende visregels aan hun laars lappen. "Als dit zo doorgaat, hebben we binnen tien jaar een groot probleem."

  Volgens controleurs gaat het om georganiseerde bendes die zich vooral richten op snoekbaars en karpers. "Er worden hengels met soms wel 25 haken uitgegooid", vertelt een van hen. "Het is een lucratief handeltje."

  De gevangen snoekbaars en karpers gaan veelal rechtstreeks naar Polen of verdwijnen richting restaurants in ons land. "Een busje volgeladen met vis is al snel goed voor een paar duizend euro. Nu er door de crisis minder werk is, worden er andere bijverdiensten gezocht. Ze vissen van oudsher graag. Als dat nog wat oplevert, is het mooi meegenomen. Voor de visstand is dit aalscholvergedrag funest."

  Zo zijn de afgelopen maanden in de buurt van Westland en in Friesland binnenwateren compleet leeggeroofd. Dat leidde al tot confrontaties met sportvissers die niet konden aanzien dat de vissen eenmaal op het droge met ??n klap het zwijgen werd opgelegd.

  Vissers in vooral de grensstreek klaagden al jaren over hordes Polen, die de vangst meestal ter plekke op de barbecue legden. Een woordvoerder van Sportvisserij Nederland bevestigde gisteren dat er steeds meer signalen komen dat er massaal wordt gestroopt.

  Mede-eigenaar Marcel Schouten van de Vlaardingse hengelsportzaak Wout van Leeuwen heeft de afgelopen maanden veel Polen over de vloer gehad. "De meesten vroegen alleen om een vergunning voor het meenemen van vis. Voor de folder waarin ook in het Pools de visregels worden uitgelegd, hadden ze helaas geen belangstelling."

  Rommel opruimen

  SecurityHet komt nog steeds regelmatig voor dat er rommel wordt achter gelaten in de buurt van de visstekken, deze wordt dan zeer slim op een andere locatie verstopt echter spreekt het haast voor zich dat de laatste vissers de troep gewoon achter gelaten hebben.

  De controle op deze personen is nog steeds gaande en er zullen passende maatregelen getroffen worden als met 100% duidelijkheid vaststaat wie verantwoordelijk is. De controleurs zijn door het bestuur op de hoogte gesteld.

  Wedstrijd rooster.

  WedstrijdenAchter de schermen zijn de website beheerders weer druk bezig geweest met het verduidelijken van de vele wedstrijden, de termen 1e konings vissen en de eerste wedstrijd van het jaar stonden niet gepland op dezelfde datum. Reden temeer om dit met een rooster te verduidelijken zodat iedereen in een overzicht kan zien waar welke wedstrijd gehouden gaat worden en daarbij ook de naam van de wedstrijd.

  Alles in een overzicht met de vangsten van elke deelnemer van die wedstrijd en daarbij in kolommen verdeeld om het overzicht te houden. Als je alles in een oogopslag ziet dan vallen ook andere zaken direct op, de karperwedstrijden worden alle gehouden aan onze eigen viswater t.w. de Noorderplas.

  Van de 3 wedstrijden word er door de karpervissers 8 dagen aan dit water gevist, de witvissers daarentegen vissen van de 13 wedstrijden slechts 1 keer aan ons eigen water. De 6e Wed. (Vrije hengel) die op 30 mei gehouden wordt valt samen met de dag van het park die doorgaans vele bezoekers naar het Burgemeester van Zwieten park trekt. Vreemd genoeg zitten de witvissers dan bij Cr?vecoeur met hun letterlijk en figuurlijke vrije hengel. Voor de wedstrijd-commissie witvis moet dit op zijn minst een foutje bedankt gevoel opleveren.

  In deze lijst zijn zowel de wedstrijden Witvis en het karper koppel concours van 2010 vermeld, deze lijst vinden we ook op de vaste plaats links in het navigatie panel onder: Wedstrijd Uitslagen. De directe link naar de wedstrijd lijst is voor leden (website) te zien op >> Wedstrijd Uitslagen.

  2e koningswedstrijd

  WedstrijdenWat een dag wat een dag !!!!!!!

  We begonnen de dag al met wat motregen een maal opgebouwt werd het alleen maar slechter. Het schee er uit met zachtjes regenen, het werd menens overal werd er vrij slecht gevangen om ons heen, kijk maar naar de resultaten die liegen er niet om maar dat gelden niet voor iedereen, Arnold stak er ver boven uit en we hadden er een nieuw vissertje bij.

  Het was de zoon van Frank die viste nog niet eens zo slecht 0,680 kg was zijn totaal gewicht nou ik zou zeggen Jesse tot de volgende keer.

  Klik hier voor de wedstrijduitslagen


  Sander, wedstrijdcommissie witvis.

  Grote schoonmaak Noorderplas

  SecurityOnze voorzitter C. Melis deed een verzoek bij de gemeente of de invalide steiger schoonmaak beurt kon krijgen, dan gaat er een blauwe dag voorbij en zien we dat de daad al bij het woord gevoegd wordt. Sommige mensen denken dat alle schoonmaak en herstel werkzaamheden allemaal vanzelfsprekend zijn maar dit is beslist niet het geval.  Medewerkers van de gemeente 's-Hertogenbosch "Beheer openbare ruimte" van het wijkteam Empel en Maaspoort zijn regelmatig bezig zodat je de Noorderplas en omgeving door een ringetje kunt halen. De invalide steiger wordt vandaag even grondig onder handen genomen en ze bekijken de steiger even of het ook hier allemaal naar wens verloopt.

  Op de foto zien we dat een medewerker van den Biggelaar uit Den Dungen bezig om behulp van hoge drukreiniger de algen (die de steiger spek glad maken als het nat weer is) eraf te spuiten zodat de steiger weer optimaal gebruikt kan worden waarvoor deze ook voor bedoeld is.  Bedankje:
  Een woord van dank is hier wel op zijn plaats, uiteraard wil het bestuur alle medewerkers voor het seizoen 2009 bedanken voor hun tijd en inzet. Ook bedanken we de medewerkers van de gemeente 's-Hertogenbosch onder leiding van Joris Strien voor een schone wijk en met name zeer opgeruimd Burgermeester van Zwietenpark. In het laatste boekje 'Visserslatijn' zijn deze personen ook al besproken, hengelsport vereniging Ons Genoegen Maaspoort heeft het met onze gemeente goed getroffen.

  Wijktafel Maaspoort op de hoogte brengen.

  Bestuurs mededelingOp 22 april 2010 waren enkele leden van de hengelsport vereniging Ons Genoegen Maaspoort uitgenodigd om aan te schuiven aan de wijktafel om o.a. de wijkmanager van de Maaspoort op de hoogte te brengen van het nachtvissen. De wijktafel was door de gemeente ge?nformeerd over de nachtvis ontheffing die ondertussen al verleend is. Met wijkgericht werken wil de gemeente samen met bewoners en organisaties werken aan wijken waar mensen prettig wonen en leven met zorg voor elkaar en hun omgeving.

  Uiteraard willen we alle betrokkenen laten weten hoe het doorgaans verloopt als er 's-nacht gevist wordt en dan met name door wie en waarom. Dat we ook volgend jaar weer kunnen rekenen op die ontheffing is bijna vanzelfsprekend, maar dat er mede bewoners uit de wijk meekijken of we die nachtvispassen wel terecht mogen behouden is ook niet meer als normaal.

  Manon Karssen de nieuwe wijkmanager voor Maaspoort (en Empel) "Mijn algemene indruk is dat het goed gaat in Maaspoort." Meedenken en meedoen in je wijk vind Manon belangrijk en daar zijn wij het volledig mee eens. Het het nachtvissen aan de Noorderplas was nooit een probleem en dat willen we graag zo houden was onze boodschap naar de wijktafel. Voor handhaving beschikt onze vereniging zelf over goed opgeleide controleurs die bij sportvisserij Nederland hun diploma's behaalden.

  Sportvisserij dat is alles wat de leden willen.

  Wij hebben het er niet neer gegooid.

  SecurityHetgeen we op de foto zien is een duidelijk verhaal van de kaboutertjes, die maken er een bende van. Als het nu gaat om een enkel papiertje dan kun je nog zeggen dat we allemaal jong zijn geweest. Maar als er zoveel rommel blijft liggen kun je jezelf er niet meer vanaf maken met "dat heb ik er niet neergegooid" maar je vrienden wel. Op de foto zien we een vuilnisbak die notabene enkele meters verwijderd is van het afval dat op de grond gegooid is tussen de twee bankjes.


  Een beter milieu begint bij jezelf....

  De foto is gemaakt bij de flats aan de Burchtenlaan en het hondje onder het bankje (waar we nog net het kopje van zien) loopt ook het risico om glas in zijn pootjes te krijgen van het rondslingerend glas dat weer voor het bankje ligt, over een tijdje loopt het weer zodanig uit de hand dat de groep weer wegmoet van de politie. Wij mogen ook helemaal niks zal er dan weer geroepen worden. Nee inderdaad jij en je vrienden mogen er geen bende van maken, is dat nou zo vreemd.

  Hengelsport vereniging Ons Genoegen Maaspoort 's-Hertogenbosch hoopt dat de afvalbakken gebruikt gaan worden waar deze ook voor bedoeld zijn, het is de zoveelste bak die door de gemeente vernieuwd is en uiteraard heeft niemand van de groep jongere de andere bakken gesloopt, nee dat doen doorgaans de senioren die met hun rolators, wandelstokken of scootmobiels rond de Noorderplas gaan.
  Verwerkingstijd: 0.06 seconden
  1,620,034 unieke bezoeken