Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Buien - Radar

Controle Noorderplas

Controleurs mededelingenSportvisserij Zuidwest Nederland hecht veel waarde aan naleving van de Visserijwet en zet zich daarom in voor een goede controle van visdocumenten (VISpas) en handhaving van de visserijregels. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft de beschikking over ruim 30 Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) die jaarlijks meer dan 15.000 (!) controles uitvoeren.


Vandaag werden Bertie, John, Berry, Rini en Arjan gecontroleerd aan de Noorderplas, alles was in orde en dat is zeker voor de portemonnee een prettig gevoel. Een boete voor het vissen zonder juiste papieren met één of twee hengels € 140,- en met meer dan twee hengels € 320,-. Kortom je hebt de kosten van de VISpas er al snel uit. Stel je eens voor, voor het bedrag van € 320,- kun je bijna 10 jaar lang vissen zonder problemen. Het is haast ondenkbaar dat je tien jaar lang kunt zwartvissen zonder gepakt te worden.

De controles worden ook breder voortgezet in onze regio zo bleek uit het gesprek maar de genoemde mannen hebben de kosten van de VISpas en lidmaatschap er al wee dik en dubbel uit.

Zeer grootte opkomst vrijwilligers HSV-Ons Genoegen Maaspoort

Bestuurs mededelingHet aantal vrijwilligers dat deelnam aan de Opschoondag

Zeer grootte opkomst aan vrijwilligers van onze vereniging HSV - Ons Genoegen Maaspoort, het moet gezegd worden dat we al jaren meedoen maar de groep deelnemers van 23 was deze keer een topper.

Dat wordt een makkie riepen sommigen er ligt n.m.l. niet veel:
Dat viel hier en daar toch wel wat tegen er lag links en rechts genoeg rommel zeker als je wat beter rondkijkt. Rond de Noorderplas en daarbuiten is het weer spik & span.

De Wethouder Mike van der Geld (duurzaamheid, leefomgeving en cultuur in 's-Hertogenbosch) gaf het startsein in het Jongerencentrum De Poort rond de klok van 9:15 uur en hij sprak zijn waardering uit voor de aanwezigen en wenste alle deelnemers heel veel succes. Iedereen trok het hesje aan, pakte een grijper en wat vuilniszakken en gingen op weg richting de zone om de troep op te ruimen.

Het stelletje ongeregeld ging naar buiten en binnen werd het een stuk rustiger, de fotografen snelden erachteraan en probeerde van de eerste groep even snel wat foto's te maken, dat lukte van geen kanten omdat sommige met het vuur in de schoenen al aan het lopen waren.

Kunnen de mannen op de achterste rij even naar voren komen riep de fotografe, helaas allemaal doof ze kwamen om de rommel op te ruimen :-)

Tijdens het opruimen kom je van alles tegen:
In 2018 werden verschillende zaken gevonden, een Iphone, een portomonaie, bankpassen enz.. enz..

Vandaag zag Rini dat Gerry iets bijzonders was tegengekomen en wist nog even snel een foto te maken. Marco dacht dat is helemaal prachtig ik loop helemaal aan de verkeerde kant en sloot zich direct aan bij Rini en Gerry die kort naast de Maaspoortweg aan het opruimen waren.

Helaas voor Marco er werd verder niets bijzonders aangetroffen, Marco heeft ook altijd pech :-)

Mannen, namens Het Bestuur allemaal bedankt voor jullie tijd en inzet, toppie gewerkt.

Riny is back.

KarperRiny is back:

We schrijven de zaterdag 16 februari 2019, sommige karpervissers zijn dusdanig gemotiveerd dat ze toch een kansje waagden om te gaan vissen. Hoewel het kwik overdag rond de 14 graden kwam waren de nachtelijke temperaturen daarentegen nog steeds rond en richting het vriespunt.Op de vrijdagavond telden we vier karpervissers aan de Noorderplas, Johan had zich gesetteld op zone 1. Riny, Arjan en Rik werden gespot op zone 5 die gezamenlijk de gehele noordelijke oever beviste omdat de zon aldaar zeker gedurende de daguren deze oever behoorlijk opwarmde. Op de foto zien we Riny in actie die met een gigantische big smile op zijn gezicht zijn kunsten vertoond. Hij glundert van oor tot oor, Riny is meer dan happy dat hij in het vroege voorjaar weer als en van de eerste kan vissen aan de Noorderplas.

In zone 8 zagen we in de ochtend uren van de zondag Johan H. verschijnen en Raymond en Tommy waagde een kansje op zone 1 die ondertussen weer beschikbaar was. Kortom, 7 verschillende karpervissers in een weekend die op zijn minst kwamen genieten van de eerste sterke zonnestralen.

Of er gedurende het weekend karpers op de kant komen dat is nog maar de vraag, de lol is er beslist niet minder om.

Mannen, veel plezier en suc6.

Vroeger was alles beter zegt men.

Bestuurs mededelingVissen in de gemeente 's-Hertogenbosch in de zogenaamde vrije wateren;

De gemeente is eigenaar van de meeste sloten, plassen, meertjes, rivieren en kanalen in ’s-Hertogenbosch. De viswaterkaart (Webapp) geeft een overzicht. Deze app is nog in ontwikkeling en werk nog niet 100%. U kunt van de viswaterkaart ook een pdf downloaden of printen (zie onderaan bij downloads). In deze wateren mag u vissen, als u zich houdt aan de regels in het toestemmingsmail vissen. U krijgt toestemming na het invullen van het onderstaande formulier ‘Toestemming Vissen’. Deze mail neemt u (digitaal) mee als u gaat vissen. Als u geen e-mail heeft, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Daar waar we voorheen redelijk simpel het toestemmingsformulieren voor onze leden konden uitprinten of zelf op het stadskantoor konden afhalen kunnen we nu ook met DigID inloggen. De digitale wereld gaat wel heel erg ver anno 2019, nog even en dan mogen we thuis met DigID inloggen om naar het toilet te gaan.

Gelukkig kunnen we ook kiezen voor de optie "niet inloggen met DigID", we kunnen de gegevens zelf invoeren waarna we na afronding ter bevestiging het aanvraagformulier ook kunnen downloaden. Niet lang daarna kregen we digitaal het persoonlijke toestemmings-formulier toegestuurd dat 3 jaar geldig is. Je kunt het bewaren op je telefoon (digitaal) maar je kunt de Email ook uitprinten.

In de Email staat wel het volgende:
Let op! U moet deze toestemming (digitaal) kunnen laten zien en een legitimatie bij u hebben wanneer u gaat vissen.

Waar kunnen we dit toestemmingsformulier aanvragen:
Aanvragen gratis toestemmingsformulier vrije wateren van 's-Hertogenbosch
Na het invullen en verzenden van de aanvraag krijgt u een e-mail met de toestemming om te vissen in vrije wateren. Het onderwerp van die mail is: Toestemming gebruik vrije wateren. De toestemming moet u laten zien als daar om gevraagd wordt.

Het is een groot voordeel dat deze toestemming 3 jaar geldig én daarnaast ook nog gratis, elk jaar opnieuw wordt de vraag gesteld of we nu ook een VISpas nodig hebben. Het antwoord is neen, om te mogen vissen heb je alleen een schriftelijke toestemming nodig van de rechthebbende. Sportvisserij Nederland had de vrije wateren uit de gemeente 's-Hertogenbosch graag willen opnemen in de lijst landelijke viswateren maar we weten allemaal dat de VISpas niet gratis is. De reclame slogan van Sportvisserij Nederland "Vissen! Altijd de vispas mee!" geeft een verkeerde indruk en is op zijn minst misleidend te noemen.

Kinderen en ouderen, nee iedereen kan in de gemeente 's-Hertogenbosch nog steeds gratis vissen.

Suc6.

Ter kennisgeving.

Bestuurs mededelingBeste leden,

Visstandbeheer en het beheer van onze viswateren is een zaak die voor alle leden belangrijk is, nieuwe ontwikkelingen op de markt worden doorgaans goed getest voordat deze te koop zijn, het komt ook regelmatig voor dat producten op de markt worden gebracht die de consument mag uittesten omdat de ontwikkelings- reclame en productiekosten er op een of andere manier toch uitgehaald moeten worden.

Als hengelsport vereniging kun je niet zomaar schrijven dat een product van een bepaald merk slecht is of kan zijn voor het viswater, de merknaam kan in bepaalde gevallen alles in het werk stellen om dat te rectificeren.

Op de markt zien we steeds meer producten verschijnen van verschillende merknamen die oplos houdende middelen gebruiken met als doel een behoorlijke kleurwolk in het water achter te laten. De kleurstoffen worden door de vissen nimmer opgegeten en blijven achter in het viswater. De voorbeeld afbeelding rechts spreekt voor zich.

Onze vereniging beschikt al langer over een goed reglement, hierin staat duidelijk vermeld dat het gebruik van dit soort voer- en aasmiddelen niet is toegestaan, als iedereen zich hieraan houd houden we het viswater vrij van deze oplosmiddelen waarvan we ondertussen weten dat deze ook niet gebruikt mogen worden op verschillende betaalwateren in Frankrijk, en dat is niet voor niets.

Alles wat we als aas of voer in het viswater gooien moet door hetzelfde water ook afgebroken kunnen worden. Een materiaal is biologisch afbreekbaar wanneer schimmels en bacteriën het materiaal op een biologische wijze kunnen afbreken. Voor elk viswater is het onmiskenbaar belangrijk dat micro-organisme als bacteriën en schimmels gevoed blijven met biologisch afbreekbare producten.Art 4 lid 13 is als volgt;
Het reglement: Witvis (kleinere vissoorten) én Karper / Snoek / Steur (grotere vissoorten).

Het is verboden om het zogenaamde dummy voer te gebruiken, o.a. Gel Baits, en/of andere Gel en kunststof-achtige voer en wolk zoals GOO-middelen die in het viswater achterblijven. (deze beperking is ingesteld i.a.v. een onderzoek over deze producten);Er zijn enorm veel toepassingsgebieden voor kleurstoffen, om die reden zijn deze chemicaliën van groot economisch belang die ook is opgevallen bij leveranciers van aas en voer producten wetende dat vele vissers graag kleuren zien. Hierom zijn er zijn in de loop der jaren vele kleurstoffen en pigmenten verkocht. Het gebruik van kleurstoffen en pigmenten is niet altijd onomstreden, een aantal kleurstoffen is giftig of wordt ervan verdacht kankerverwekkend te zijn. Uit door TNO uitgevoerde analyses blijkt dat de in ons land eerder verkochte rode maden -zonder uitzondering- zijn gekleurd met Soedanrood. Dit is een giftige stof die nauwelijks afbreekt, het spierweefsel van vissen blijvend rood kleurt en o.a. bekend staat als kankerverwekkend. Ook dat werd verkocht in vele hengelsportzaken en gezien het risico voor mens, dier en milieu mogen we onszelf de vraag stellen of die kleurstoffen wel iets toevoegen, het voordeel van de twijfel is niet het juiste.

Maar het kan ook anders, naast goedkoper is het beslist veiliger:
Marco zal in een lezing een uitleg geven hoe iedereen met simpele middelen (die iedereen in huis heeft) goede resultaten kan behalen, meer hierover tijdens de Algemene Leden Vergadering van 2019. Een goed viswater en visstandbeheer is een zaak die voor alle leden belangrijk is. Hetzelfde zo niet beter kan bereikt worden met 100% natuurlijke producten die zonder enige twijfel goed biologisch afbreekbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Afdeling karperzaken t.w.: Marco, Kevin en Gerry.

Julian gezocht

Bestuurs mededelingOp 31 oktober heeft HSV Ons Genoegen Maaspoort in het Sociaal Cultureel Centrum 'De Schans' een prijsuitreiking gehouden.

Tijdens de Combinatie wedstrijd van 19 - 21 oktober 2018 kwam op zone 5 bij Johan en Gerry een 10 jarige jongetje Julian op visite, iets gevangen mijnheer en waar vissen jullie op, enfin u kent het wel.

Hij viste zelf ook en wist ons te vertellen waar in de wijk De Maaspoort enkele grote karpers huisvesten, helaas hij had geen boilies (visaas). Wij hebben hem uitgelegd dat je ook karpers kunt vangen met andere aassoorten als boilies maar dat boeide hem niet zoveel. Boilies was zijn ding om ze te vangen daar was hij zeker van.

Hij had wel een leuk raadseltje, en als jullie de oplossing niet weten krijg ik dan wat boilies. Jongen jij krijgt sowieso wel wat boilies dat is geen probleem, kom maar op met je raadseltje wij zitten er helemaal klaar voor.

Het raadseltje:
Het is oranje maar je weet het niet zeker”, en als jullie het niet weten dan krijg ik wat boilies ok ?

Sorry Julian maar we weten het niet en Julian kreeg wat boilies.

Aan de Noorderplas viste op dat moment zo'n 14 karpervissers mee in de Combinatie wedstrijd en Gerry plaatste het berichtje over dit raadseltje in de Whats-App groep van de vereniging, Julian kwam zelf wel even langs bij de deelnemers met de oplossing. Niemand wist de oplossing: "misschiennasappel" dus hij kon overal wat boilies gaan cashen.

Na het rondje gemaakt te hebben zien we op de foto Julian glunderen van oor tot oor met een flinke zak boilies, Johan en Gerry hebben natuurlijk eerst goed in de zak gekeken, waar vist de concurrent eigenlijk mee. Ondertussen weten we het zeker, gezien de vangstresultaten van deze wedstrijd er weinig bijzat dat deze keer het verschil kon maken.

Voor Julian staat een mooie vis-koffer klaar die hij gratis mag ophalen, in de koffer hebben we extra boilies gedaan.

HSV - Ons Genoegen Maaspoort is op zoek naar Julian.

De vis-koffer is inmiddels opgehaald door zijn vader ! Dank aan Maaspoort Nieuws voor het snelle opsporen van deze prijswinnaar.

Bertie gaat goed aan de Noorderplas

KarperBertie gaat goed aan de Noorderplas:

Aan Bertie moet je niet vragen "heb je wat gevangen" maar beter is "hoeveel heb je er gevangen Bertie". Het is regelmatig prijs als Bertie zijn lijntjes uitgooit. Zijn broer John plaagt Bertie regelmatig met opmerkingen als, "op Marktplaats staan piepers te koop die piepen wel Bertie" waarop Bertie weer antwoord met: "jij hoeft niet perse een Weigh sling te kopen John, je mag die van mij wel lenen mocht je een keer een visje vangen".Het zijn allemaal goed bedoelde leuke opmerkingen die de gezelligheid en de sfeer aan het viswater ten goede komen. Bertie vangt regelmatig mooie karpers maar dat nou net zijn oudere broer John enkele zwaardere exemplaren heeft gevangen aan de Noorderplas dan brengt hem op het puntje van zijn stoel. Zijn broer wil hij zo snel als mogelijk weer voorbij, niet alleen in aantal maar ook in gewichten.

World Carp Classic 2018 Lac de Madine.

Karper wedstrijdenTeam Boilie Design - Bossche Boilies gaan ervoor:

Het team van Boilie Design & Bossche Boilies wisten zich tijdens de Benelux Carp Qualifier in 2017 te kwalificeren voor deelname aan de WCC 2018.
Marco Bottenberg (Boilie Design) en Mark Verhagen (Bossche Boilies) werden 1e tijdens deze qualifier in 2017, ze wisten maar liefst 47,7 Kg te vangen. Het team Huub Baayens en Jan van Esch wisten tijdens deze qualifier een karper te vangen van 22.7 Kg. Deelname aan deze WCC is dik verdient en ze doen maar al te graag mee aan de WCC.

Deze wedstrijd word gehouden van 17 september t/m 22 september.

Mark Verhagen - Marco Bottenberg - Jan van Esch heel veel succes gewenst tijdens de WCC 2018 op Lac de Madine.

Wij adviseren alle fanatieke lezers die graag van alle nieuwe ontwikkelingen van de website World Carp Classic op de hoogte willen blijven deze dagelijks te lezen voor de vele updates die er beslist gaan komen.

Combinatie karper- en witviswedstrijd 2018 aan de Noorderplas

Karper wedstrijdenBeste leden,

De wedstrijdcommissie heeft het plan opgepakt om een Combinatiewedstrijd 2018 voor zowel wit- en karpervissers te organiseren in het najaar 2018. Laat de wedstrijdcommissie t.w. Piet van der Putten of Toon van den Heuvel even weten als je graag mee wilt doen. Voor deze wedstrijd is o.a. het volgende reglement van toepassing Karper wedstrijdreglement.

Op de kaart zien we de zone's 1 t/m 10, er wordt in alle zone's gevist. Er is ruimte voor 18 karpervissers twee karpervissers per zone. Zone 4 is gereserveerd voor de deelnemersgroep witvissers. Trekking zones voor de karpervissers is in zone 4 (tussen Pisa flat en het eerste witte bruggetje), zone 4 wordt pas een dag later gebruik genomen voor de witvis-deelnemers, dit gebeurd op Vrijdag 19 oktober 2018 om 17 uur. Samen vissen met iemand mag maar elke deelnemer vist voor deelname aan deze wedstrijd individueel.

Wedstrijd info karpervissers:
 • Wedstrijd voor de karpervissers begint op Vrijdag 19 oktober (17:00 uur) t/m Zondag 21 oktober 12.00 uur;
 • Voor de karpervissers is het wedstrijdreglement van toepassing;
 • Er wordt gevist op gewicht en alleen de karpers tellen:
 • De karpers bewaren zoals omschreven in het reglement totdat deze gewogen is;
 • De wedstrijd commissie maakt diversen weegrondes - of je kunt ook bellen Tel.: 06-11508687;
 • de locatie, de Noorderplas - zie de zone kaart;
 • toewijzen van de zone's door loting;
 • deelname uitsluitend voor leden;
 • Reeds ingeschreven 15 karpervissers; Jan & Piet-O, Raymond & Michael, John-K & Bertie-K, Jan vd P & Wesley W, John-B & Kay-B, Gerry & Johan, Marco & Kevin, Wim en ......

 • Winnaar is Karper Koning HSV Ons Genoegen Maaspoort 2018, er is tevens een mooie bokaal voor de zwaarste karper.
  Wedstrijdinfo-witvissers:
 • De wedstrijd voor de witvissers begint op Zaterdag 20 oktober 2018 om 08:00 uur tot Zondag 12:00 uur;
 • De locatie, de Noorderplas - zie de zone kaart zone 4;
 • Toewijzen van de steknummers in zone door loting;
 • Deelname uitsluitend voor leden;
 • De reglementen zijn van toepassing voor deze wedstrijd.
 • Reeds ingeschreven 5 witvissers: Jack-V, Cees, Frank-N, Arnold v H, Toon vd H, en wie o wie ?..............


 • De volgende afbeelding is een vergroting van zone 4 die voor de wit-vissers is gereserveerd, zone 4 loopt tot aan de treurwilg. Er kunnen maximaal 7 deelnemers vissen in deze zone hetgeen doorgaans ruim voldoende is.

  Vissen gedurende dit weekend is uitsluitend toegestaan voor wedstrijd-deelnemers, vooraf voeren (vanaf 7 dagen voor aanvang wedstrijd) is absolute niet toegestaan. U mag voor de wedstrijd wel vissen en bijvoeren op dat moment, voeren zonder serieus te vissen is diskwalificatie. De wedstrijdleiding beschikt over een ontheffing om bij evenementen als deze de spullen met de auto naar de zone's te brengen. Spullen uitladen en de auto moet direct verwijderd worden, bij sluiting wedstrijd spullen opruimen en klaar zetten en dan pas de auto halen.


  Voor deze HSV - Ons Genoegen Maaspoort combinatie-wedstrijd is een deelnemers Whats-App groep aangemaakt die over de in en outs van deze wedstrijd informeert, elke deelnemer kan desgewenst toegevoegd worden aan deze Whats-App groep.

  Hopelijk schrijven er nog vissers in dat kan bij de wedstrijd commissie: Piet van der Putten Tel.: 06-31787191 of Toon v/d Heuvel Tel.: 06-11508687.

  Bossche Boilies heeft leuke prijzen ter beschikking gesteld voor deze wedstrijd, dank hiervoor. De prijsuitreikingen van alle wedstrijden wordt gehouden op 31 Oktober 2018 in het cultureel centrum de Schans zoals ook vermeld staat in onze algemene agenda.

  Met vriendelijke groet,

  De wedstrijdcommissie.

  Bijzondere vangst voor de witvissers

  KarperElke visser is blij als hij iets vangt, als een witvisser als bijvangst een karper vangt dan is er werk aan de winkel. Witvissers vissen doorgaans met dunnere lijnen, Toon houd als onderlijn een dikte aan van 14 honderdste, 0.14 mm heeft een maximale trekkracht van slechts enkele kilo's.  Een karper op het droge brengen met die lijndikte is geen makkie, je zult ook rekenschap moeten houden met het kleinere haakje dat aan de onderlijn is gemonteerd. Grotere brasems geven op een dergelijk tuig al genoeg sport laat staan een karper zoals we zien op de foto. Met redelijk dunne lijnen kunnen we ook grote karpers vangen maar het is niet ideaal, de slip van de molen moet behoorlijk goed werken zodat de karper indien nodig kan weg zwemmen.

  De big smile op het gezicht van Toon verraad de stemming, sportvissen op witvis is en blijft zijn ding.
  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  858,219 unieke bezoeken