Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
75% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
0% [0 stemmen]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 4
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

July 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

Drie generaties Melis

Drie generaties Melis
Ook Cees onze voorzitter mag graag vissen, het is heel leuk als je dan met een mooie karper op de gevoelige plaat wordt vastgelegd aan een van onze verenigingswateren t.w. de Noorderplas. Voor Cees die ondertussen niet de jongste meer is is het nog steeds genieten in het kwadraat. Het water heeft een magnetische aantrekkingskracht op hem.

Vandaag was het resultaat een behoorlijke schub-karper, deze kwam op het droge en onze sponsor Grain-Baits had vandaag in ieder geval voor Cees een mooi resultaat neergezet. Maar er gebeurde nog meer, elders aan de Noorderplas bij andere leden van de Fam. Melis werden ook twee karpers op het droge gebracht.

De karpers elders gevangen maakte het mogelijk dat drie generaties Melis ieder een karper wist te vangen. Cees, Arjan en Mick, oftewel Opa Cees + zoon Arjan + kleinzoon Mick. Ze zijn natuurlijk behoorlijk in hun sas met deze kanjers en met de wetenschap dat er onder een appelboom geen peren vallen is het geen toeval dat het alle drie grote visliefhebbers zijn.

De weersomstandigheden waren juweel mooi, een aangename wind kwam uit de noordwesthoek en de temperatuur was zo'n 23 graden.

Nieuws van HSV 's-Hertogenbosch

Nieuws van HSV 's-HertogenboschStrengere coronamaatregelen:

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen - ongeacht groepsgrootte, aard en doel - verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

De karperkoppelwedstrijd van HSV 's-Hertogenbosch die gehouden worden aan de Ijzerenvrouw 15/16/17 mei is ge-cancelled en gaat dus niet door. Dit besluit is genomen in verband met de strengere coronamaatregelen.

Onze wedstrijden, van HSV Ons Genoegen Maaspoort zoals de 1e karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 juni (2 nachten) kunnen nog steeds doorgaan mits de opgelegde maatregelen van de Overheid niet gewijzigd worden. Alle andere wedstrijden die tot en met 1 juni op de rol staan gaan niet door.

Meer info over de wedstrijden van HSV Ons Genoegen Maaspoort op: info karper-koppelwedstrijden

Groetjes karperwedstrijdcommissie Marco en Johan

Wij houden u op de hoogte.Samenscholingsverbod: (corona)
Drie personen of meer mogen volgens de huidige corona-maatregelen niet samen zijn, tenzij het om gezinnen gaat.
Het allerbelangrijkste
 • 1. Blijf zo veel mogelijk thuis.
 • 2. Ga je een frisse neus halen, boodschappen doen of mag/moet je werken, hou ten minste ALTIJD anderhalve meter afstand maar meer afstand is uiteraard beter.
 • 3. Zie je mensen die geen afstand van elkaar houden (en geen gezin/huisgenoten lijken), spreek hen dan gerust aan. Gezondheid is een zaak van ons allemaal!

 • Handhaving heeft verschillende vissers uit de regio erop geattendeerd dat 2 personen op minimaal 1.5 meter afstand de max is, de boete hiervoor is € 390,-. We mogen nu nog vissen en laten we dat vooral zo houden, in België is het al verboden.

  Hoog water

  NieuwsHoog water Noorderplas:

  In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater aan de Noorderplas, de Maas heeft in deze periode meer regenwater af te voeren dan in andere seizoenen. De afbeelding laat ons zien dat niet alleen de Maas hoog staat maar ook de Noorderplas.  Het water staat op sommige plaatsen gelijk aan de vis-stekken en sommige zijn geheel onder de waterspiegel verdwenen. Toch troffen we op deze koude zondag 22-03-2020 twee fanatieke karpervissers aan die de nachtvorst uren en een pittige oostenwind trotseerde.

  Laatste van 2019

  Karper
  BAM winter goud op de mat, wat een afsluiting van het jaar #grainbaits

  Dit wordt echt het laatste nachtje van het jaar alles wat nu nog langs komt is een bonus-vis. Iedereen die ook zit succes, op na een heel mooi 2020.

  Dat plaatste Pascal op zijn Facebook pagina, naast de gevangen vissen hoopte hij op een bonus-vis maar de spiegelkarper die we rechts op de mat zien van 19+ Kg mocht er beslist wezen. Of dit ook de laatste vangst zal zijn aan de Noorderplas dat is nog open maar zoals het er naar uitziet is die kans wel heel groot dat Pascal niet alleen zijn laatste karper van 2019 aan de Noorderplas gaat vangen maar dat hij ook de laatste visser en vanger van 2019 is aan ons verengingswater.

  De laatste weken is er nog behoorlijk gevist aan de Noorderplas ook nachts, er kwamen 10 tallen karpers op de kant. Verschillende karpervissers hadden hun tentje opgezet en trotseerde de nachtvorsten en een behoorlijk aantal aan plensbuien maar het werd ook beloond.

  Op 31 december 2019 zitten er nog twee:
  William en Pascal gaven nog acte de présence op 31 december maar William had nog andere verplichtingen en moest het laten voor wat het was. Om 20:00uur 30 december vangt Pascal nog een bonus-vis, een schubkarper die zoals het zich laat aanzien als laatste karper-vangst Noorderplas 2019 kunnen noteren. Zo rond de klok van 12:00uur vond ook Pascal het welletjes en hij pakte zijn spullen weer in.  Op naar 2020.

  Verenigingsmensen bedankt

  Warme of Koude DoucheBedankt en een warme douche voor de vrijwilligers:

  Tijdens De Schans avond zijn alle vrijwilligers bedankt maar dat kunnen we nooit teveel doen dus daarom nog een keer extra. In 2019 hebben een grote groep vrijwilligers gigantisch meegeholpen met vele werkzaamheden.

  Het Bestuur ervaart het als een positieve steun in de rug en is meer dan blij met een groep als deze die het verenigingsgevoel bij iedereen naar boven brengt. Nu, op dit moment zijn/worden de poststukken bezorgt door o.a door Jan vd P, Jeroen en Gerry.

  Een vereniging is een samenwerkingsverband van meerdere personen, mannen allemaal super bedankt en bij deze voor jullie allemaal een "warme douche".

  Met vriendelijke groet namens Het Bestuur.

  Vispasen 2020

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  Op dit moment liggen de VISpassen - 3e hengelvergunningen - nachtvis-toestemmingen klaar bij de ledenadministratie voor bezorging. Enkele vrijwilligers halen de VISpas-enveloppen binnenkort op en sommige hebben dat al gedaan. Zo kan het zijn dat bij de een de VISpas al wel binnen is en bij de ander nog niet. Lang niet alle VISpassen worden per post bezorgt, het merendeel wordt door de vrijwillligers-groep gedaan om de postzegels kosten te besparen, we kopen er liever vissen voor. Vele leden wonen in de noordelijke stadsdeel en het bezorgen wordt al langer door de vrijwilligersgroep gedaan.

  De ledenadministratie heeft er alle begrip voor dat jullie de nieuwe passen 2020 graag willen zien. Om nu nog te gaan vissen hiervoor moeten we nog even de VISpas 2019 voor gebruiken :-)

  Dus nog even geduld en de kans is groot dat ook uw VISpas binnenkort op de deurmat valt.

  Met vriendelijke groet, de ledenadministratie.

  p.s. Heeft u de VISpas nog niet binnen: KLIK DAN HIER

  Werkzaamheden Noorderplas

  Bestuurs mededelingWerkzaamheden aan de noordwestelijke gelegen oever:
  Op maandag 18 november is het aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. met de onderhoudswerkzaamheden aan de damwand gestart langs het Palermopad.

  Ook herstellen ze de hieraan liggende bestrating en deze werkzaamheden gaan duren tot vrijdag 21 februari 2020. De wandelroute langs deze oevers was behoorlijk hobbelig aan het worden, als vereniging hebben we de gemeente er diversen keren op gewezen dat de oevers schreeuwde om onderhoud. Uiteraard alle begrip voor de voorbereiding die een klus als deze met zich mee gaat brengen.

  We kijken graag met de aannemer mee die alles in tip top conditie gaat brengen, van deze werkzaamheden maken we zo nu en dan wat foto's en deze plaatsen we in ons foto album werkzaamheden Noorderplas.

  We houden u op de hoogte.


  19 november 2019, herfst

  NieuwsHerfst 2019:
  De volgende foto is gemaakt door Marco een van onze leden, het is herfst buiten en dat levert mooie kleuren op. Binnen onze vereniging is het ook herfst gezien het onderstaande bericht.

  Waar we ook lopen rond de Noorderplas de kleuren blijven mooi om te zien.


  Desalniettemin, een mooie herfst-foto.


  Handige weetjes:
 • We schrijven november 2019 en voor we het weten is het weer 2020. Berry had altijd één goede tip voor zijn directe visvrienden, koop je boilies in het najaar bij Grain Baits, ze hebben hele mooie najaarsaanbiedingen.
 • Vrijdag worden tussen 12:00u en 13:00u de bestelde giebels geleverd.


 • Zone 8 - visstek Berry Koks

  Bestuurs mededelingBeste leden:
  Op zaterdag 9 november heeft zich een noodlottig bedrijfsongeval voltrokken te Eindhoven, een van onze leden t.w. Berry Koks is op die dag in zorgwekkende toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, Berry is helaas later aan de gevolgen van het ongeval in het ziekenhuis overleden.

  HSV - Ons Genoegen Maaspoort heeft vanzelfsprekend de uitdrukkelijk wens van zijn vrouw Marielle en zijn familie gerespecteerd om vóór de uitvaartdienst geen bericht hiervan te geven op Facebook of een website.

  De leden, directe vriendengroep van Berry zijn op verzoek van de familie benaderd en in kennis gesteld, Berry overleed in de leeftijd van 50 jaar. Wat een klap - wat kunnen we doen - wat moeten we doen - wat mogen we doen. Na overleg met de familie is besloten iets te doen dat direct aansluit op Berry's grote passie de karpervisserij. Johan en Gerry gaan samen vissen op zaterdag 23 november, op de visstek waarvan wij weten dat Berry aldaar vele uren heeft doorgebracht.

  Ter nagedachtenis is er op deze visstek door de familie eerder deze week een bloemstuk met een waaklamp geplaatst. Later is het bloemstuk van zijn vis-vrienden (de karper) hier ook aan toegevoegd.

  Iedereen binnen en buiten de vereniging is op zaterdag de 23ste welkom voor een praatje, Johan en Gerry zorgen voor koffie en thee. Deze visstek was gevoelsmatig eigenlijk altijd een beetje de "Berry Koks visstek" of de stek van "het Kokske".

  Wij zien u graag op zone 8 - visstek Berry Koks.  Het Bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort wenst Marielle, kinderen en familie heel veel sterkte.

  Sterker dan het overlijden is de herinnering, deze blijft voor ons altijd bestaan.

  p.s.
  Heeft u de wens om de familie te condoleren dan kan dit centraal op: Condoleance register Berry Koks

  Correspondentie adres:
  Adres: Valeriaan 4
  Postcode: 5236 TN 's-Hertogenbosch

  Klik op lees meer voor een kort verslag van deze dag.


  Mag je met behulp van een magneet spullen uit het water vissen ?

  NieuwsMag je met behulp van een magneet spullen uit het water vissen ?

  Het magneetvissen is niet geheel zonder risco's, de reden dat magneetvissen in sommige gemeenten is verboden is vanwege het gevaar dat het op kan leveren. Zo worden er nogal eens explosieven uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een handgranaat die op scherp staat kan bij het verlaten van het water of bij het vallen op de oever behoorlijk onbetrouwbaar zijn.

  Het is de laatste tijd steeds vaker in de media, het magneetvissen. Vooral omdat er een aantal keer iets werd opgevist wat gevaar kan opleveren, zoals oude explosieven. In sommige gemeenten is het inmiddels verboden. Het heet dan wel vissen, maar tijdens magneetvissen zal je weinig eetbaars vangen. Je vist namelijk niet op vissen, maar op spullen die aangetrokken worden door een magneet. Tijdens magneetvissen laten vissers een touw met daaraan een sterke magneet in het water zakken. Vervolgens komen ze allemaal bijzondere dingen tegen, van trouwringen tot vuurwapens. Magneet dreggen is een betere benaming, om te vissen moet je lid zijn van de hengelsportvereniging omdat er borden geplaatst zijn met "Vissen uitsluitend voor leden van HSV- Ons Genoegen Maaspoort".

  Twee mannen visten een handgranaat uit het water, maar dachten dat het een 'ijzeren bal' was. Ze hadden sinds kort een nieuwe hobby, het magneet dreggen. Ze hebben nu al een verhaal te pakken dat ze de rest van het leven zeker bij zal blijven. Ze visten een handgranaat uit het water, namen hem mee naar huis (levensgevaarlijk) en niet veel later moesten er tientallen woningen ontruimd worden.  Verwerkingstijd: 0.05 seconden
  1,148,232 unieke bezoeken