Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

Grain Baits participeerd in de prijzentafel.

Bestuurs mededelingWedstrijdcommissie is blij met de komst van Grain Baits:

Het bedrijf Grain Baits heeft aan de wedstrijdcommissie laten weten bereid te zijn om te participeren in de prijzentafel van de karper koppelwedstrijden en als sponsor van de vereniging. Voor de regelmatige bezoekers van deze website is Grain Baits zeker geen onbekende.

In de sponsorlijst is Grain Baits vanzelfsprekend opgenomen, meer info over Grain Baits leest u daar. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat naast de grote groep personen ook Grain Baits meedoet in het snelgroeiers spiegelkarper project.Deelname aan de wedstrijden geld alleen voor leden van HSV Ons Genoegen Maaspoort, deze wedstrijd is verdeeld over drie weekenden. Meer en aanvullende informatie over deze karper-koppelwedstrijden is te vinden op: Karperkoppel wedstrijden 2020


Grain Baits is er uiteraard ook voor de witvissers:
Met de witvis producten van Grain Baits kun je zelf je eigen voer samenstellen, maak zelf je lokvoer en speel met de beschikbare granen, poeder en meel producten. Er zijn vele toevoegingen direct uit voorraad leverbaar zoals hennepzaad-meel, vis-meel, knoflook-poeder, kokos, squid-meel, uien-poeder, anijs-zaad, krill-meel, tarwe-glutten, kerrie-meel enz.. enz..

Onze squares producten (vierkanten blokjes) zijn ready mades en zijn dus lang houdbaar, geen maden nodig, rolt niet weg, dressuur doorbrekend, ideaal op zachte bodem en een betere inhaking.

Het vissen en voeren met squares in combinatie met wafters op witvis is in Engeland razend populair, het sqaure-baits vissen ook hierin voorziet Grain Baits. Als haak-aas gebruikt men de mini squares 6 mm dit zijn vierkant blokjes van 6x6 mm die o.a. met een elastiekje aan de haak bevestigd kunnen worden. Ook voor wafters bent u bij Grain Baits op het juiste adres. In het volgende fimpje geeft een witvis-specialist een goede uitleg hoe het werkt. Demo witvissen met wafters en squares


Van Grain Baits naar Staafmarkers:
Oók staafmarkers.nl is van Hans Heijkoop, hier vind u de staafmarker met een praktisch en efficiënt systeem. De verbindings-connectors zijn vervaardigd van onbreekbaar kunststof (polycetaa). De markers zijn van slagvast PVC, loodvoet is voorzien van RVS scharnierpunt, zodat deze probleemloos mee-buigt wanneer de lijn er tijdens de dril tegenaan komt, de marker zal hierdoor nooit verplaatsen!

De solide loodvoet van 1,2 kg met platte onderkant zorgt ervoor dat de marker bij stroming of aanbeet niet verplaatst. Licht-kopje is licht van gewicht waardoor de marker mooi recht in het water staat, licht-cel schakelt automatisch in bij invallende duisternis en gaat weer uit bij voldoende daglicht (het lichtkopje brand op 2 AAA batterijen). De brandtijd is gegarandeerd meer dan 15 dagen!Let op !
De vakantie staat voor de deur en dan spreekt het voor zich dat u graag gaat vissen, let echter wel op dat Grain Baits van 3 tot 17 augustus gesloten is.
Alle internet / webshop bestellingen die tot en met 27 juli bij ons binnenkomen worden nog voor onze vakantiesluiting uitgeleverd. Uiteraard kunt u alle producten direct uit de voorraad ook afhalen in onze winkel, deze is geopend tot en met zaterdag 1 augustus.

Wees er dus op tijd bij, een prettige vakantie gewenst en strakke lijnen.

Het Team Grain Baits is even op vakantie, jullie hopelijk ook. Bestellingen plaatsen in de webshop is uiteraard geen probleem en deze worden vanaf maandag 17 augustus weer verwerkt.

Met vriendelijke groet het Team Grain Baits.

Let op voor sommige planten en insecten.

Bestuurs mededelingLeden let op:
Niet alle planten en insecten die we tijdens het vissen tegenkomen zijn vriendelijk gestemd. De Bereklauw die op dit moment weer weelderig groeit is er een van. De plant werd in de 19e eeuw vanuit Azië ingevoerd in West-Europa waarna de plant zich explosief vermeerderde.

De enorme plant met witte bloemen ziet er prachtig uit, maar kan erg gevaarlijk zijn als sappen en brandharen van de plant in aanraking komen met de huid kan dit tot ernstige brandwonden leiden bij mensen en dieren.

Op de afbeelding zien we de reuzen Bereklauw, het is een prachtige maar gevaarlijke plant als hij in aanraking komt met de huid. Het sap van de plant kan in combinatie met zon ernstige brandwonden veroorzaken. De huid kan rood worden met plaatselijke zwelling en kleine blaasjes, maar vaak vormen er zich grote blaren die één à twee dagen nodig hebben om tot volle ontwikkeling te komen. De verwondingen kunnen er uitzien als echte brandwonden. Later ontstaat vaak een donkere verkleuring van de huid die maanden kan aanhouden. Als het sap in je ogen terechtkomt, kun je er blind van worden.Hoe kun je problemen met de Bereklauw voorkomen:
Het dragen van beschermende kleding en een veiligheidsbril is tijdens het vissen overdreven maar afstand houden is noodzakelijk. Wat doe je in geval met huidcontact, de huid direct grondig spoelen met water. Daarna gedurende minstens een week elke blootstelling aan zonlicht vermijden, verschijnen er toch blaren en wonden, ga dan naar de huisarts.

Dan hebben we nog de Teek die de ziekte van Lyme kan veroorzaken:
Het bestuur wil de heren sportvissers - wandelaars en andere natuurliefhebbers ervan op de hoogte brengen dat er ook ongewenste gasten vertoeven aan viswateren, het gaat hierbij om een insect die ongetwijfeld ook aan onze Noorderplas en wijde omgeving voorkomt. De Teek met zijn Tekenbeet kan de ziekte van Lyme veroorzaken.

LYME ZIEKTE (TEKENBEET, BORRELIA)
Wat u moet weten van tekenbeten en Lyme-ziekte als u hiermee in aanraking komt door uw werk of in ons geval de sportvisserij.

Iedereen die op de één of andere manier met de natuur in aanraking komt, moet rekening houden met de kans dat hij of zij door een teek wordt gebeten en zo Lyme-ziekte kan oplopen. Wegblijven uit bossen, bosachtige omgeving en tuinen kunt u niet. Maar u kunt zich wel, door het dragen van de juiste kleding, redelijk beschermen tegen tekenbeten. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is zaak om teken, die zich aan u hebben vastgebeten, zo snel mogelijk te verwijderen. Ook is het verstandig om de datum van een tekenbeet meteen in uw agenda te noteren. Het eerste zichtbare ziekteverschijnsel dat op Lyme-ziekte wijst, is een rode, ringvormige huiduitslag rond de tekenbeet.

Maar er kunnen ook andere, minder makkelijk te herkennen, klachten optreden. Ga bij klachten die op Lyme-ziekte kunnen wijzen snel naar de huisarts. Lyme-ziekte is vooral in vroege stadia goed en snel, met een antibioticum, te behandelen.In de bovenstaande samenvatting staat wat u in ieder geval moet weten, als u door uw werk in contact komt met teken. Over tekenbeten en Lyme-ziekte is veel meer te vertellen, er bastaat al langer een artikel over de Tekenbeet op deze website te vinden onder De ziekte van Lyme - Tekenbeet


Gestolen rubberen boot.

Controleurs mededelingen
Gestolen - rubberboot merk NIMarine:

De politie vraagt de bezoekers van de Noorderplas en het Burgemeester van Zwietenpark om informatie die kan leiden tot het terugvinden van deze rubber boot, merk/type NI Marine licht grijs van kleur met daarop donkergrijze banden.

Deze rubberboot is in de nacht van zaterdag op zondag 21-juni gestolen, een afbeelding van de boot is toegevoegd. De boot lag vast aan een stalen kabel, de vlonder planken zijn met geweld geforceerd en helaas zijn de bewoners van de Italiaanse buurt in dit geval de Venetië-kade een teleurstelling rijker.

Delen van dit bericht wordt bijzonder op prijs gesteld.

Onthaakmat nat of droog.

KarperOnthaakmat en zonneschijn:
De onthaakmat is gemeengoed geworden in de karpervisserij. Met beleid leg je de karper erop om deze te bewonderen en te fotograferen. Een goede zaak, maar let erop dat de onthaakmat niet in de volle zon ligt. Deze kan dan namelijk een zeer hoge temperatuur krijgen die zelfs tot 70 °C kan oplopen! Logisch dat we de karper niet op een dergelijke hete mat mogen leggen. En toch zien we dit wel eens gebeuren, uiteraard niet expres maar soms is men gewoonweg in de chaos van een vangst niet bewust van dit feit.

De onthaakmat nat maken is top:
Het is daarom belangrijk om de onthaakmat uit de volle zon te houden. Mocht dit niet mogelijk zijn, draai de mat dan even om voordat je de karper erop legt. Bij de badkuip-modellen kan er een handdoek of iets dergelijks overheen worden gelegd. Daarbij nog een emmer viswater of liefst meer emmers over de mat gooien zorgt niet alleen voor een natte mat, maar tevens ook voor een mooi gelijkmatig temperatuur-verloop.

Carp Zwolle wordt Carp 's-Hertogenbosch

KarperJa u leest het goed, Carp Zwolle wordt Carp Den Bosch.Recentelijk werd bekend gemaakt dat Europa’s grootste karperbeurs gaat verhuizen! Komend jaar vindt er dus geen Carp Zwolle plaats, maar kun je van 22 tot 24 januari ‘Carp Den Bosch‘ bezoeken.

De Brabanthallen zijn eenvoudig te bereiken en er liggen diverse snelwegen rondom Den Bosch. De hallen zijn bovendien dichterbij veel grote steden in Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied. Ook met het OV kun je prima terecht: het treinstation van ’s-Hertogenbosch is slechts 10 minuten lopen.

Onze sponsor Gran Baits is vanzelfsprekend ook weer aanwezig.

Meer info volgt.

Drie generaties Melis

Drie generaties Melis
Ook Cees onze voorzitter mag graag vissen, het is heel leuk als je dan met een mooie karper op de gevoelige plaat wordt vastgelegd aan een van onze verenigingswateren t.w. de Noorderplas. Voor Cees die ondertussen niet de jongste meer is is het nog steeds genieten in het kwadraat. Het water heeft een magnetische aantrekkingskracht op hem.

Vandaag was het resultaat een behoorlijke schub-karper, deze kwam op het droge en onze sponsor Grain-Baits had vandaag in ieder geval voor Cees een mooi resultaat neergezet. Maar er gebeurde nog meer, elders aan de Noorderplas bij andere leden van de Fam. Melis werden ook twee karpers op het droge gebracht.

De karpers elders gevangen maakte het mogelijk dat drie generaties Melis ieder een karper wist te vangen. Cees, Arjan en Mick, oftewel Opa Cees + zoon Arjan + kleinzoon Mick. Ze zijn natuurlijk behoorlijk in hun sas met deze kanjers en met de wetenschap dat er onder een appelboom geen peren vallen is het geen toeval dat het alle drie grote visliefhebbers zijn.

De weersomstandigheden waren juweel mooi, een aangename wind kwam uit de noordwesthoek en de temperatuur was zo'n 23 graden.

Nieuws van HSV 's-Hertogenbosch

Nieuws van HSV 's-HertogenboschStrengere coronamaatregelen:

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen - ongeacht groepsgrootte, aard en doel - verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

De karperkoppelwedstrijd van HSV 's-Hertogenbosch die gehouden worden aan de Ijzerenvrouw 15/16/17 mei is ge-cancelled en gaat dus niet door. Dit besluit is genomen in verband met de strengere coronamaatregelen.

Onze wedstrijden, van HSV Ons Genoegen Maaspoort zoals de 1e karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 juni (2 nachten) kunnen nog steeds doorgaan mits de opgelegde maatregelen van de Overheid niet gewijzigd worden. Alle andere wedstrijden die tot en met 1 juni op de rol staan gaan niet door.

Meer info over de wedstrijden van HSV Ons Genoegen Maaspoort op: info karper-koppelwedstrijden

Groetjes karperwedstrijdcommissie Marco en Johan

Wij houden u op de hoogte.Samenscholingsverbod: (corona)
Drie personen of meer mogen volgens de huidige corona-maatregelen niet samen zijn, tenzij het om gezinnen gaat.
Het allerbelangrijkste
 • 1. Blijf zo veel mogelijk thuis.
 • 2. Ga je een frisse neus halen, boodschappen doen of mag/moet je werken, hou ten minste ALTIJD anderhalve meter afstand maar meer afstand is uiteraard beter.
 • 3. Zie je mensen die geen afstand van elkaar houden (en geen gezin/huisgenoten lijken), spreek hen dan gerust aan. Gezondheid is een zaak van ons allemaal!

 • Handhaving heeft verschillende vissers uit de regio erop geattendeerd dat 2 personen op minimaal 1.5 meter afstand de max is, de boete hiervoor is € 390,-. We mogen nu nog vissen en laten we dat vooral zo houden, in België is het al verboden.

  Hoog water

  NieuwsHoog water Noorderplas:

  In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater aan de Noorderplas, de Maas heeft in deze periode meer regenwater af te voeren dan in andere seizoenen. De afbeelding laat ons zien dat niet alleen de Maas hoog staat maar ook de Noorderplas.  Het water staat op sommige plaatsen gelijk aan de vis-stekken en sommige zijn geheel onder de waterspiegel verdwenen. Toch troffen we op deze koude zondag 22-03-2020 twee fanatieke karpervissers aan die de nachtvorst uren en een pittige oostenwind trotseerde.

  Laatste van 2019

  Karper
  BAM winter goud op de mat, wat een afsluiting van het jaar #grainbaits

  Dit wordt echt het laatste nachtje van het jaar alles wat nu nog langs komt is een bonus-vis. Iedereen die ook zit succes, op na een heel mooi 2020.

  Dat plaatste Pascal op zijn Facebook pagina, naast de gevangen vissen hoopte hij op een bonus-vis maar de spiegelkarper die we rechts op de mat zien van 19+ Kg mocht er beslist wezen. Of dit ook de laatste vangst zal zijn aan de Noorderplas dat is nog open maar zoals het er naar uitziet is die kans wel heel groot dat Pascal niet alleen zijn laatste karper van 2019 aan de Noorderplas gaat vangen maar dat hij ook de laatste visser en vanger van 2019 is aan ons verengingswater.

  De laatste weken is er nog behoorlijk gevist aan de Noorderplas ook nachts, er kwamen 10 tallen karpers op de kant. Verschillende karpervissers hadden hun tentje opgezet en trotseerde de nachtvorsten en een behoorlijk aantal aan plensbuien maar het werd ook beloond.

  Op 31 december 2019 zitten er nog twee:
  William en Pascal gaven nog acte de présence op 31 december maar William had nog andere verplichtingen en moest het laten voor wat het was. Om 20:00uur 30 december vangt Pascal nog een bonus-vis, een schubkarper die zoals het zich laat aanzien als laatste karper-vangst Noorderplas 2019 kunnen noteren. Zo rond de klok van 12:00uur vond ook Pascal het welletjes en hij pakte zijn spullen weer in.  Op naar 2020.

  Verenigingsmensen bedankt

  Warme of Koude DoucheBedankt en een warme douche voor de vrijwilligers:

  Tijdens De Schans avond zijn alle vrijwilligers bedankt maar dat kunnen we nooit teveel doen dus daarom nog een keer extra. In 2019 hebben een grote groep vrijwilligers gigantisch meegeholpen met vele werkzaamheden.

  Het Bestuur ervaart het als een positieve steun in de rug en is meer dan blij met een groep als deze die het verenigingsgevoel bij iedereen naar boven brengt. Nu, op dit moment zijn/worden de poststukken bezorgt door o.a door Jan vd P, Jeroen en Gerry.

  Een vereniging is een samenwerkingsverband van meerdere personen, mannen allemaal super bedankt en bij deze voor jullie allemaal een "warme douche".

  Met vriendelijke groet namens Het Bestuur.

  Verwerkingstijd: 0.05 seconden
  1,222,641 unieke bezoeken