Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Buien - Radar

Onbegrip in de hobby.......

Karper
Sommige wandelaars snappen het niet waarom wij een hele dag achter de hengels kunnen zitten, wat is hier nou de lol van. Gewoon de rust die de natuur brengt, het water is een primaire levensbehoefte en het water dat je ziet hoef je niet perse te drinken.

Of het nu vogels of vissen zijn, het is allemaal vermakelijk om naar te kijken. De natuur heeft zo zijn eigen regie en die kun je als zeer rustgevend ervaren. Het is veel meer als uren aan de waterkant zitten wachten met een stokkie in je hand. Zo kun je over alles en iedereen wel kritisch zijn, wat is de lol van voetbal kijken. Waarom gaan mensen winkelen en gluren alleen maar door de etalage ramen, fietsen voor je lol dat doe je toch niet.

Als je lekker aan de waterkant zit in welke hoedanigheid ook, en je kunt niet genieten van hetgeen je op de afbeelding rechts ziet en doe je jezelf beslist te kort.

JanvE is een professionele en vakkundige natuurfotograaf waarbij het altijd gaat om de mens en dieren. Fotograaf JanvE-fotografie is enthousiast, denkt mee, heeft creatieve ideeŽn en creŽert een ontspannen sfeer voor het beste resultaat. Specialisatie watersport, natuur en fauna.

Jan v Esch maakte deze prachtige foto waarvoor onze dank.

Deel 1 karperkoppel wedstrijd achter de rug.

Bestuurs mededelingDeel 1 van karperkoppel wedstrijd 2022 is weer achter de rug.

Hoe deze wedstrijd tot dusver is verlopen, een kort verslag hiervan is te lezen op: Karperkoppel wedstrijd 2022. Het volgende wedstrijd deel de 2ᵉ karper koppelwedstrijd is in het weekend van 5, 6, 7 augustus (2 nachten). Mochten er van de koppels ťťn deelnemer uitvallen of om een andere reden verhinderd zijn dan bestaat de mogelijkheid om als inval/reserve visser toch nog mee te doen.

Voor de deelnemer die anders alleen moeten vissen gedurende het weekend of een deel ervan is het dan ook leuker. De gevangen vissen die door de reserve visser gevangen worden tellen dan alsnog voor het koppel maar uiteraard niet individueel.

Met vriendelijke groet, het bestuur.Woord van dank voor Marco

Bestuurs mededelingBeste leden,

Marco heeft recentelijk op eigen verzoek bij de voorzitter kenbaar gemaakt met onmiddellijk ingang zijn activiteiten als bestuurslid alsook de controleurs activiteiten te stoppen. Het bestuur bedankt Marco voor zijn tijd en inzet gedaan voor de vereniging en wensen hem verder aller goeds.

Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

Verboden te vissen Noorderplas vanwege een bacteriŽle infectie:

Bestuurs mededelingBeste Leden,

Het visverbod dat op 12 mei was ingesteld door het bestuur is op zaterdag 21 mei opgeheven. Er mag dus weer lekker gevist worden aan de Noorderplas.

Art 11. van het reglement grotere vissoorten is heden d.d. 22 mei van kracht en aangepast.

Het bestuur had na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen, Er mocht tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

De reden was omdat er afgelopen weken een verhoogd aantal dode vissen was aangetroffen en verwijderd, die bijna zeker vanwege een bacteriŽle infectie helaas zijn dood gegaan. Er zijn meerdere karpers terug gevangen met huidwonden die overduidelijk een bacteriŽle infectie aantonen. Achter de schermen is er overleg met Sportvisserij Nederland geweest over de mogelijke ziekte, om kruisbesmettingen op zowel ons eigen water en op andere verenigingswateren in de regio te voorkomen mocht aanvankelijk tot tenminste vrijdag 3 juni niet meer gevist worden maar dat is vanaf heden aangepast.

De Karperkoppel wedstrijd 2022 kan gewoon doorgaan:
Omdat de weergoden gunstig gestemd zijn en de temperaturen goed gaan oplopen is dit heel gunstig voor de weerstand van alle vissoorten, het is altijd zo als een vis gevangen wordt die besmet is en deze komt in aanraking met de onthakingsmat, het schepnet, de weegsling dan is kruisbesmetting zeer aannemelijk. Maak eerst je spullen goed schoon voordat je komt vissen of elders gaat vissen. Om welke bacteriŽle besmetting/ziekte het gaat, dat is nu nog speculatief, we houden u op de hoogte.

Dank voor uw begrip en mogelijke medewerking.

Wordt vervolgt:
Voor aanvullende informatie over de onderzoeksresultaten en andere updates, klik dan op lees meer.

Met vriendelijk groet, Het Bestuur HSV Ons Genoegen Maaspoort.Goede raad hoeft niet duur te zijn:

Bestuurs mededelingGoede raad hoeft niet duur te zijn:

We kennen het allemaal wel, een goede vriend die je helpt als het nodig is. Een van onze bestuursleden was behoorlijk diep in een probleem gedoken. Wat kunnen we doen, hoe pakken we de bacteriŽle infectie aan die onze vissen op dit moment treffen. Het bestuur nam een rigoureus besluit dat de inleiding was van een plan van aanpak.

Na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen heeft het bestuur een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen: Er mag tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

De beste stuurlui staan aan wal:
Komt dat even goed uit, die hebben we benaderd. Achter de schermen had het bestuur druk overleg en hebben we onze netwerk-bronnen benaderd, bij een specialist op het gebied van Koi karpers o.a. (John de Leur van Chikara vijverbouw - Import & Export BV) werden we met raad maar vooral ook daad bijgestaan. Ook andere partijen deelden met ons een behoorlijke dosis informatie, last but not least, Diana (die wij de laborante van Grain Baits noemen) en Hans gooide al hun kennis en ervaring op tafel.

Er werd vanwege het verbod al dagen niet meer gevist en gevoerd, geen lijnen in het water en omdat niemand voerde was dit direct bevorderlijk voor de eetlust van onze vrienden. Het kan niet anders dat de speciaal voor dit plan de vers gemaakte Squares snel verorberd zouden worden waarbij de ingrediŽnten de rest moeten doen. De vissen naar de oever roepen voor een pilletje of een injectie dat gaat hem niet worden.


Op de afbeeldingen zien we resp. Diana en Hans (Grain Baits) bezig met de samenstelling, de stoomkast in bedrijf en tot slot onze vrijwilligers die dagenlang het voer bij onze vrienden bezorgden. De afbeeldingen van de dode vissen (karpers) die we eerder uit het water haalden die besparen we u. Ze staan hier Link dode karpersDoor alle informatie en krachten te bundelen, na vele uren leeswerk werd het plan gemaakt om meerdere dagen met speciaal voer te voeren met hierin de juiste verhouding van vitamines, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. De medicinale squares zijn speciaal voor dit project gemaakt en er is goed over nagedacht dat belangrijke bouwstenen die de weerstand van de vissen een behoorlijke boost kunnen geven zijn toegevoegd.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort bedankt Chikara BV & Grain Baits voor hun medewerking, tijd en inzet. De productie hal van onze hoofdsponsor Grain Baits werd bijna een volle dag gebruikt om dit alles mogelijk te maken. Voor collega hengelsport verenigingen ligt ook voor hun hier wellicht de oplossing.


Chikara import & export Koi specialist BV - - - - - - - - - - - - - - - - - - Grain Baits - Natural Boilies

De HSV-OGM opschoondag

Bestuurs mededelingOp 7 mei hebben we de HSV-OGM opschoondag gehouden:

Activiteit nummer 30

Een goede opkomst was voor vandaag noodzakelijk omdat de voorzitter een behoorlijk lijstje had gemaakt dat ook te zien was in de agenda.

1. Takken weg snoeien bij bord in de hoek nu is bord niet meer zichtbaar, takken meenemen in aanhangwagen;
2. Takken uit het water halen zone 6, liggen tussen de riet en gaten met grond dichtmaken in deze zone;
3. Bij stek 7 gaten dichtmaken, stenen verwijderen voor de stek;
4. Bij stek 7 1/2 gaten dichtmaken op de stek zelf en het hout weghalen;
5. Bij stek 8 gaten dichtmaken op de stek zelf;
6. Bij stek 8 1/2, de Berry stek gaten dichten en losse taken uit het water halen;
7. Bij stek 9 gaten dichten en riet weg halen;
8. Bij stek 10 gaten dicht zetten met stenen (zijkanten) en aanvullen met zand is veel weggeslagen;
9. Bij stek 1, de Cees Melis stek plank bij zetten en aanvullen met grond;
10. Bij stek 1 takken snoeien en gaten dichten;
11. Bij stek 2 gaten dichten en plateau ophogen;
12. Verder eventueel zwerfvuil verwijderen.

En alles wat men ziet wat er niet thuis hoort meenemen in plastic zakken of in de afvalbakken deponeren. De scheven borden met "Verboden te vissen" die worden later door Cees en Gerry recht gezet als rond 14 mei a.s. de boot van Cees weer op de Noorderplas ligt.Johan, Jan en Anthonie hebben behoorlijk veel in het water gestaan met hun waadpakken om de rommel uit het water te halen, het riet dat zowel links en rechts naast de stekken stond is teruggesnoeid en verwijderen, takken en struiken zijn gesnoeid en de stekken zijn beslist overzichtelijker gemaakt met hier en daar een veel beter uitzicht op de plas.

Alle vrijwilligers, t.w.:
Anthonie, Johan, Ger, Cees, Pascal, Jan, Cor, Hans, Danny, Julia, Ivy, Stan allemaal super bedankt voor jullie tijd en inzet. Arjan bedankt voor het lenen van de aanhangwagen. Vele handen maken ligt werk maar er was voor vandaag ook beslist veel te doen.

Van Kaaskoning tot Rioolzaken.....

Bestuurs mededelingVan Kaaskoning tot Waterpompen, vissen kunnen ze allemaal.

Pascal (Grain Baits) opende afgelopen week met een mooie spiegelkarper, de karper heeft een loei van een staart. Pascal, sponsor van HSV Ons genoegen Maaspoort met zijn bedrijf in wording "Waterpomp-installatie en Riool-technieken maar hierover later meer.

John is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek en scoorde samen met zijn zoon Mees een robuuste schubkarper.Danny, inderdaad ook sponsor met zijn bedrijf DSG Onderhoud en was bijzonder blij met deze vangst.

Last but not least, omdat er altijd kaas boven kaas is. Boy is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf De Kaaskoning, hij viste samen met zijn zoon Ivey voor de eerste keer aan de plas. Ivey ving helaas voor zijn vader een brasem die beslist groter was als de karper die Boy had gevangen. Ze waren behoorlijk verrast met de snelle aanbeten en vangsten, dit gaf een gevoel van op naar meer.

Van de sponsoren penningen worden mooie vis-uitzettingen gedaan en zo hebben we er allemaal iets aan. Doe zaken met onze sponsoren, daar worden we allemaal beter van.

Fons met een prachtige schubkarper

KarperOp 21 april was Fons super gemotiveerd om te gaan vissen, thuis had hij al aangegeven dat hij nu toch echt weer een keer tijd werd om aan de waterkant te vertoeven. De Noorderplas was deze keer de keuze, hij komt er naar eigen zeggen in de meeste gevallen in een oase van rust terecht.

De eerste aanbeet was een klein spiegelkarpertje die helaas net in het landingsnet losschoot, maar de schubkarper van formaat die kon de dans niet meer ontspringen. Daar heeft Fons te veel ervaring voor.


Wie is Fons, Fons is o.a. de voorzitter van de HSV 's-Hertogenbosch en heeft zich voor de sportvisserij en de hengelsport zeer verdienstelijk gemaakt en dat doet hij nog steeds. De voorzitters-hamer is 27 jaren terug overgenomen van Janus van Kaathoven. De sessie van 21-22 april was meer dan geslaagd, Fons wist meerdere karpers te vangen en de schubkarper op de afbeelding was meer dan welkom.

VIS-Pas kwijt !

Bestuurs mededeling
Ik ben mijn VISpas kwijt. Wat nu?

Vervelend, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je je VISpas kwijt raakt. Het overkomt de beste wel eens. Niet getreurd: een duplicaat aanvragen van je VISpas doe je eenvoudig via www.mijnsportvisserij.nl.

Let op: het bestellen van een duplicaat kost Ä4,50 per document.

Lekker vissen omdat vis ook lekker is.

KarperAfgelopen weekend is er weer lekker gevist aan de Noorderplas;
  • Danny en Mike zagen we met tent op zone 1 - Jan en John zagen we meermaals op zone 3 - Riny en William maakte een nachtje op zone 4 - Anthonie kwam met materiaal pech toch nog goed aan op zone 11


  • De vangsten waren goed, zeker voor de tijd van het jaar. Op verschillende plekken werden zelfs meerdere 15 Kg vissen gevangen, de zomerse dagen met een behoorlijk aantal zonuren waren niet alleen voor de karpers een stimulanse om uit de winterrust periode te komen maar ook voor de karpervissers. Plannen werden gemaakt, lekker gezellig een praatje maken om zo gezamenlijk te genieten in het kwadraat. Hoewel het bericht kopte "omdat vis ook lekker is" geld dit niet voor de sportvisserij, dan behoren alle vangsten netjes te worden teruggezet.

    De grote tak op zone 7 die het vissen aldaar bijna onmogelijk maakte is inmiddels verwijderd en ligt op de oever en zal door de gemeente afgevoerd worden. De controleurs troffen helaas ťťn zwartvisser die niet beschikte over de juiste documenten.

    Nu de klok ťťn uur vooruit gezet is en volgens de regering de thermostaat 2 graden lager mag kunnen en willen we er niet omheen, laat de zomer maar komen.
    Verwerkingstijd: 0.03 seconden
    1,541,029 unieke bezoeken