Gestolen rubberen boot.

Controleurs mededelingen
Gestolen - rubberboot merk NIMarine:

De politie vraagt de bezoekers van de Noorderplas en het Burgemeester van Zwietenpark om informatie die kan leiden tot het terugvinden van deze rubber boot, merk/type NI Marine licht grijs van kleur met daarop donkergrijze banden.

Deze rubberboot is in de nacht van zaterdag op zondag 21-juni gestolen, een afbeelding van de boot is toegevoegd. De boot lag vast aan een stalen kabel, de vlonder planken zijn met geweld geforceerd en helaas zijn de bewoners van de Italiaanse buurt in dit geval de Venetië-kade een teleurstelling rijker.

Delen van dit bericht wordt bijzonder op prijs gesteld.

Onthaakmat nat of droog.

KarperOnthaakmat en zonneschijn:
De onthaakmat is gemeengoed geworden in de karpervisserij. Met beleid leg je de karper erop om deze te bewonderen en te fotograferen. Een goede zaak, maar let erop dat de onthaakmat niet in de volle zon ligt. Deze kan dan namelijk een zeer hoge temperatuur krijgen die zelfs tot 70 °C kan oplopen! Logisch dat we de karper niet op een dergelijke hete mat mogen leggen. En toch zien we dit wel eens gebeuren, uiteraard niet expres maar soms is men gewoonweg in de chaos van een vangst niet bewust van dit feit.

De onthaakmat nat maken is top:
Het is daarom belangrijk om de onthaakmat uit de volle zon te houden. Mocht dit niet mogelijk zijn, draai de mat dan even om voordat je de karper erop legt. Bij de badkuip-modellen kan er een handdoek of iets dergelijks overheen worden gelegd. Daarbij nog een emmer viswater of liefst meer emmers over de mat gooien zorgt niet alleen voor een natte mat, maar tevens ook voor een mooi gelijkmatig temperatuur-verloop.

Carp Zwolle wordt Carp 's-Hertogenbosch

KarperJa u leest het goed, Carp Zwolle wordt Carp Den Bosch.Recentelijk werd bekend gemaakt dat Europa’s grootste karperbeurs gaat verhuizen! Komend jaar vindt er dus geen Carp Zwolle plaats, maar kun je van 22 tot 24 januari ‘Carp Den Bosch‘ bezoeken.

De Brabanthallen zijn eenvoudig te bereiken en er liggen diverse snelwegen rondom Den Bosch. De hallen zijn bovendien dichterbij veel grote steden in Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied. Ook met het OV kun je prima terecht: het treinstation van ’s-Hertogenbosch is slechts 10 minuten lopen.

Onze sponsor Gran Baits is vanzelfsprekend ook weer aanwezig.

Meer info volgt.

Drie generaties Melis

Drie generaties Melis
Ook Cees onze voorzitter mag graag vissen, het is heel leuk als je dan met een mooie karper op de gevoelige plaat wordt vastgelegd aan een van onze verenigingswateren t.w. de Noorderplas. Voor Cees die ondertussen niet de jongste meer is is het nog steeds genieten in het kwadraat. Het water heeft een magnetische aantrekkingskracht op hem.

Vandaag was het resultaat een behoorlijke schub-karper, deze kwam op het droge en onze sponsor Grain-Baits had vandaag in ieder geval voor Cees een mooi resultaat neergezet. Maar er gebeurde nog meer, elders aan de Noorderplas bij andere leden van de Fam. Melis werden ook twee karpers op het droge gebracht.

De karpers elders gevangen maakte het mogelijk dat drie generaties Melis ieder een karper wist te vangen. Cees, Arjan en Mick, oftewel Opa Cees + zoon Arjan + kleinzoon Mick. Ze zijn natuurlijk behoorlijk in hun sas met deze kanjers en met de wetenschap dat er onder een appelboom geen peren vallen is het geen toeval dat het alle drie grote visliefhebbers zijn.

De weersomstandigheden waren juweel mooi, een aangename wind kwam uit de noordwesthoek en de temperatuur was zo'n 23 graden.

Nieuws van HSV 's-Hertogenbosch

Nieuws van HSV 's-HertogenboschStrengere coronamaatregelen:

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen - ongeacht groepsgrootte, aard en doel - verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

De karperkoppelwedstrijd van HSV 's-Hertogenbosch die gehouden worden aan de Ijzerenvrouw 15/16/17 mei is ge-cancelled en gaat dus niet door. Dit besluit is genomen in verband met de strengere coronamaatregelen.

Onze wedstrijden, van HSV Ons Genoegen Maaspoort zoals de 1e karper koppelwedstrijd 5, 6, 7 juni (2 nachten) kunnen nog steeds doorgaan mits de opgelegde maatregelen van de Overheid niet gewijzigd worden. Alle andere wedstrijden die tot en met 1 juni op de rol staan gaan niet door.

Meer info over de wedstrijden van HSV Ons Genoegen Maaspoort op: info karper-koppelwedstrijden

Groetjes karperwedstrijdcommissie Marco en Johan

Wij houden u op de hoogte.Samenscholingsverbod: (corona)
Drie personen of meer mogen volgens de huidige corona-maatregelen niet samen zijn, tenzij het om gezinnen gaat.
Het allerbelangrijkste
 • 1. Blijf zo veel mogelijk thuis.
 • 2. Ga je een frisse neus halen, boodschappen doen of mag/moet je werken, hou ten minste ALTIJD anderhalve meter afstand maar meer afstand is uiteraard beter.
 • 3. Zie je mensen die geen afstand van elkaar houden (en geen gezin/huisgenoten lijken), spreek hen dan gerust aan. Gezondheid is een zaak van ons allemaal!

 • Handhaving heeft verschillende vissers uit de regio erop geattendeerd dat 2 personen op minimaal 1.5 meter afstand de max is, de boete hiervoor is € 390,-. We mogen nu nog vissen en laten we dat vooral zo houden, in België is het al verboden.

  Hoog water

  NieuwsHoog water Noorderplas:

  In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater aan de Noorderplas, de Maas heeft in deze periode meer regenwater af te voeren dan in andere seizoenen. De afbeelding laat ons zien dat niet alleen de Maas hoog staat maar ook de Noorderplas.  Het water staat op sommige plaatsen gelijk aan de vis-stekken en sommige zijn geheel onder de waterspiegel verdwenen. Toch troffen we op deze koude zondag 22-03-2020 twee fanatieke karpervissers aan die de nachtvorst uren en een pittige oostenwind trotseerde.

  Laatste van 2019

  Karper
  BAM winter goud op de mat, wat een afsluiting van het jaar #grainbaits

  Dit wordt echt het laatste nachtje van het jaar alles wat nu nog langs komt is een bonus-vis. Iedereen die ook zit succes, op na een heel mooi 2020.

  Dat plaatste Pascal op zijn Facebook pagina, naast de gevangen vissen hoopte hij op een bonus-vis maar de spiegelkarper die we rechts op de mat zien van 19+ Kg mocht er beslist wezen. Of dit ook de laatste vangst zal zijn aan de Noorderplas dat is nog open maar zoals het er naar uitziet is die kans wel heel groot dat Pascal niet alleen zijn laatste karper van 2019 aan de Noorderplas gaat vangen maar dat hij ook de laatste visser en vanger van 2019 is aan ons verengingswater.

  De laatste weken is er nog behoorlijk gevist aan de Noorderplas ook nachts, er kwamen 10 tallen karpers op de kant. Verschillende karpervissers hadden hun tentje opgezet en trotseerde de nachtvorsten en een behoorlijk aantal aan plensbuien maar het werd ook beloond.

  Op 31 december 2019 zitten er nog twee:
  William en Pascal gaven nog acte de présence op 31 december maar William had nog andere verplichtingen en moest het laten voor wat het was. Om 20:00uur 30 december vangt Pascal nog een bonus-vis, een schubkarper die zoals het zich laat aanzien als laatste karper-vangst Noorderplas 2019 kunnen noteren. Zo rond de klok van 12:00uur vond ook Pascal het welletjes en hij pakte zijn spullen weer in.  Op naar 2020.

  Verenigingsmensen bedankt

  Warme of Koude DoucheBedankt en een warme douche voor de vrijwilligers:

  Tijdens De Schans avond zijn alle vrijwilligers bedankt maar dat kunnen we nooit teveel doen dus daarom nog een keer extra. In 2019 hebben een grote groep vrijwilligers gigantisch meegeholpen met vele werkzaamheden.

  Het Bestuur ervaart het als een positieve steun in de rug en is meer dan blij met een groep als deze die het verenigingsgevoel bij iedereen naar boven brengt. Nu, op dit moment zijn/worden de poststukken bezorgt door o.a door Jan vd P, Jeroen en Gerry.

  Een vereniging is een samenwerkingsverband van meerdere personen, mannen allemaal super bedankt en bij deze voor jullie allemaal een "warme douche".

  Met vriendelijke groet namens Het Bestuur.

  Vispasen 2020

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  Op dit moment liggen de VISpassen - 3e hengelvergunningen - nachtvis-toestemmingen klaar bij de ledenadministratie voor bezorging. Enkele vrijwilligers halen de VISpas-enveloppen binnenkort op en sommige hebben dat al gedaan. Zo kan het zijn dat bij de een de VISpas al wel binnen is en bij de ander nog niet. Lang niet alle VISpassen worden per post bezorgt, het merendeel wordt door de vrijwillligers-groep gedaan om de postzegels kosten te besparen, we kopen er liever vissen voor. Vele leden wonen in de noordelijke stadsdeel en het bezorgen wordt al langer door de vrijwilligersgroep gedaan.

  De ledenadministratie heeft er alle begrip voor dat jullie de nieuwe passen 2020 graag willen zien. Om nu nog te gaan vissen hiervoor moeten we nog even de VISpas 2019 voor gebruiken :-)

  Dus nog even geduld en de kans is groot dat ook uw VISpas binnenkort op de deurmat valt.

  Met vriendelijke groet, de ledenadministratie.

  p.s. Heeft u de VISpas nog niet binnen: KLIK DAN HIER

  Werkzaamheden Noorderplas

  Bestuurs mededelingWerkzaamheden aan de noordwestelijke gelegen oever:
  Op maandag 18 november is het aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. met de onderhoudswerkzaamheden aan de damwand gestart langs het Palermopad.

  Ook herstellen ze de hieraan liggende bestrating en deze werkzaamheden gaan duren tot vrijdag 21 februari 2020. De wandelroute langs deze oevers was behoorlijk hobbelig aan het worden, als vereniging hebben we de gemeente er diversen keren op gewezen dat de oevers schreeuwde om onderhoud. Uiteraard alle begrip voor de voorbereiding die een klus als deze met zich mee gaat brengen.

  We kijken graag met de aannemer mee die alles in tip top conditie gaat brengen, van deze werkzaamheden maken we zo nu en dan wat foto's en deze plaatsen we in ons foto album werkzaamheden Noorderplas.

  We houden u op de hoogte.


  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  938,844 unieke bezoeken