Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
60% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
20% [1 stem]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 5
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

September 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Actueel - Info

Buien - Radar

M'n Opa, m'n Opa, m'n Opa...

Warme of Koude Douche
M'n Opa, m'n Opa, m'n Opa...
De wat ouderen vissers kennen het liedje nog wel uit 1967, het liedje gaat verder met.... "In heel Europa was er niemand zoals hij"

Piet Opstraat is een super Opa, niets is hem teveel, ook al matten de kinderen hem helemaal af, al vallen zijn ogen bijna dicht van vermoeidheid, Piet gaat gewoon door. Gianni (14jaar) gaat samen met zijn Opa vissen, en het druipt er vanaf dat ook zijn kleinzoon Gianni gek is met zijn Opa maar vergis je niet dat gevoel is beslist wederzijds.

Op de afbeelding rechts zien we Gianni in actie met zijn hengel en het is Piet zijn wens dat zijn kleinzoon de eerste karper mag vangen maar dan wel op zijn eigen hengels. Helaas hebben ze er beide enkele los-schietters gehad maar dat mag de pret niet drukken.

Tijdens het vissen wordt de steiger nog even gerepareerd door John en Piet maar het zijn overduidelijk geen timmermannen, ze draaien de stalen bouten even vast zodat de leuning wat sterker wordt, al snel gaat het over spijkers. Spijkers hebben een puntje en een kopje, ja dat klopt zegt Piet, nou zegt John het puntje gaat naar beneden en het kopje omhoog en dan klop klop klop op het kopje en de spijker gaat het hout in.

Piet grabbelt een nieuwe spijker naar boven, ojee deze is afgekeurd want nu zit het puntje boven en het kopje beneden en hoppa die spijker kan weg, nee zegt John die spijkers moet je apart houden Piet want die zijn voor het plafond.

Alle gekheid op een stokkie, Piet had er in no-time toch weer twee te pakken waarvan de spiegelkarper 17.35 Kg zwaar was. Zone drie was dit weekend weer goed bezet. Jeroen en Wesley zaten op zone 4 en Raymond en Michael waren weer opgesteld op zone 6. John en Bertie zaten te buffelen aan het kanaal waar het asfalt maar liefst 50 graden heet was.

We gaan toch weer even terug naar Opa, een Opa wordt je niet omdat je kinderen kinderen krijgen maar een Opa dat ben je vanuit je hart ! Wat ons betreft verdiend Opa Piet een warme douche.En jawel hoor:
Opa en kleinzoon zijn al vissend weer een nachtje verder, het is zondag 30 juni als bij Gianni de wekker afgaat. En met de wekker bedoelen we dit keer de elektronische beetmelder die duidelijk maakt dat een karper er met het haakaas vandoor wil. Hoppa 13 Kg schubkarper ligt na een pittige dril op de onthakingsmat, en Opa ja die vindt dit natuurlijk geweldig. Tijdens de nachtelijke aanbeet moest Opa Piet zijn kleinzoon wakker maken om de vis te drillen, Gianni Gianni Gianni je hebt beet wakker worden - Gianni riep met een duffe slaapkop Opa ik ben niet aan het vissen.
Opa Piet samen met Kleinzoon Gianni

Waar sluiten we het voorlopig dan mee af:
Gianni nu 14 jaar, de jeugd heeft de toekomst zeggen ze dan maar met een Opa als Piet krijg je natuurlijk een goede dosis aan vis-ervaringen mee, vast stond dat ze tot en met de vrijdag 5 juli zouden vissen. In de ochtend uren verscheen een Whatsapp bericht in de groep dat ze met een trilplaat de entree naar de vis-steiger aan het repareren waren, een kabaal tot en met. Alle vissen gaan naar de overkant werd er rond de klok van 09:30 uur geschreven.

Piet krabbe zichzelf effe op zijn koppie, wat een kabaal en waar houd dit op maar hij begreep ook dat de opdracht van de gemeente uitgevoerd moest worden. Gelukkig was het de laatste dag vissen voor de geplande vakantie. Tuut tuut piep piep nee niet de groetjes van Ruud maar Gianni krijgt tegen alle verwachtingen in toch nog een aanbeet. Om 10:42 uur staat hij met een kromme hengel in zijn handen. Een dril van ruim één uur daar trek je hoe dan ook de aandacht mee, voorzichtig drillen was Opa's opdracht want we hebben verschillende lossers gehad en met deze gaan we zo min mogelijk risico nemen.

Dat belooft nog wat voor de toekomst, Gianni super goed gevist met je Opa en gefeliciteerd met deze geweldige vangst. Piet en Gianni viste samen een weekje Noorderplas, het aantal gevangen karpers had 22 kunnen zijn maar helaas raakte ze 7 karpers kwijt. Wat telt is dat ze met de bollen van Bossche Boilies toch 15 karpers wisten te vangen. Gezien het aantal hoge luchtdrukdagen én de vele uren zon met warme dagen tot en met is het resultaat beslist goed.


Gianni Souwer met een knijter van een spiegelkarper.


Uiteraard kunnen leden van de website reageren op dit bericht.

Reacties

1 #1 OGM-Team
op juli 06 2019 09:29:04
Beste Gianni, gefeliciteerd met je vangsten met een knijter afsluiting van de sessie. Voor de website beheerders leverde het een knijter-verslag op en we blijven jullie volgende vis-sessie's met belangstelling volgen.
2 #2 Gerry-V
op juli 06 2019 09:29:53
Gefeliciteerd Gianni, en uiteraard ook Opa Piet.

Reactie plaatsen

Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Verwerkingstijd: 0.13 seconden
1,197,452 unieke bezoeken