Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

March 2023

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

WelkomOp deze site vind je gegevens over de Noorderplas en het natuurgebied de Heinis.
Wedstrijden-Info, reglementen, tussenstanden, foto's en veel meer.

Wilt u lid worden voor het verkrijgen van een VIS-Pas neem dan contact op en stuur een bericht.
Onze wateren zijn, de Noorderplas, en de wateren gelegen in het natuurgebied de Heinis.


Banners van onze sponsors.

1 april grote schoonmaakdag Noorderplas

Bestuurs mededelingBeste leden, voorheen organiseerde de gemeente de Landelijke Opschoondag:
Helaas doet de gemeente de landelijk opschoondag niet meer organiseren, neemt niet weg dat het nog steeds nodig is. Hierom pikken we als vereniging het zelf op hoewel het eigenlijk de taak van de gemeente om de rommel die een ander niet mag achterlaten in de gemeente Hertogenbosch op te ruimen.

Zwerfvuil is niet alleen voor de sportvissers een doorn in het oog maar ook voor de Noorderplas genieters. Het vervuilt het milieu, het is hinderlijk en vergalt ook nog het buiten plezier. Bovendien is een schone natuur en water van levensbelang voor mens en dier. Een beter milieu begint niet bij jezelf maar vaak bij anderen, dat snapt helaas niet iedereen.Als vereniging organiseren we zelf deze schoonmaakdag op 1 april:
En dit is geen grap. We houden een grote opschoon- hersteldag aan de Noorderplas. Uw aanwezigheid wordt uiteraard zeer op prijs gesteld. Het aanvangstijdstip is 10:00 uur omdat sommige hebben aangegeven graag iets eerder te willen aanvangen, andere geven aan pas vanaf 13:00 uur aanwezig te kunnen zijn. We verzamelen op het meeting point Pisaflat.

Het bestuur zal vooraf een rondje Noorderplas maken om zo wat aantekeningen te maken van de aandachtspunten. Deze worden aan deze lijst toegevoegd, heeft u zaken die nodig zijn ook dat vernemen we graag. Klik op contact linksboven.

Activiteitenoverzicht:
 • spullen die nodig zijn ophalen, bij Gerry staat o,a, een fiets met fietskar, knijpers, zagen, hakbijl, schep en andere zaken, indien nodig ook een kruiwagen;
 • op zone 1 vuil opruimen dat achter de bossen ligt en is vermoedelijk door een zwerver achtergelaten - de wilg die op zone 1 A staat terugsnoeien;
 • zone 2 schoon maken - maaiwerk;
 • zone 10 grond en kop-plank aanbrengen, de grond staat al in bestelling bij de gemeente, de plank kan ook eerder aangebracht worden vanwege iets langere werktijd en weersomstandigheden;
 • drijfhout op verschillende zone uit het water harken dan vanwege de werkzaamheden los is gekomen;
 • in en rond het burgemeester van Zwietenpark / Noorderplas alle rommel die er ligt opruimen en in zakken doen en deze deponeren in de vuilnisbakken;
 • riet en andere takken terugsnoeien;
 • je mag zelf invullen wat nodig is, bij twijfel even navragen in de WhatsApp groep;


 • Het bestuur zorgt voor voldoende vuilniszakken, de handknijpers, de kruiwagen, de schep, de zagen, de hamers, het snoeigereedschap en andere zaken.

  Met vriendelijke groet,

  Het Bestuur van HSV Ons genoegen Maaspoort
  Hans snoekt er op los

  NieuwsOp snoek vissen in de winter:
  Een van onze leden t.w. Hans Cruijssen heeft gedurende de wintermaanden fanatiek gevist op snoek. Eigenlijk moeten we schrijven, "op grote snoeken".

  Verschillende leden viel het al op dat Hans met grote regelmaat viste aan de Noorderplas, zagen dat hij enkele dagen later "tegen de klok in" op een andere stek viste. Snoeken is zoeken maar snoeken zoeken zelf ook, hebben een voorkeur voor een eigen territorium waarin ze alles opmerken. Hans stuurde een leuk artikel in naar de redactie van deze sportieve bezigheid met hierbij aanvullend fotomateriaal.  Dit staat te lezen in het artikel: De wraak van de snoek

  Veel leesplezier.

  Aanpassing huishoudelijk reglement.

  Bestuurs mededelingTijdens de ALV 2023 is op voorstel van leden betreffende het storneren van contributie gelden is het volgende besloten:

  Waarschuwing ! - Opgelet - Let op !
  De kascontrole commissie heeft al in 2011 en meerdere ALV's erna opnieuw opmerkingen gemaakt over het storneren van contributie gelden. Tijdens de ALV van 2023 zijn er door leden kritische opmerkingen over gemaakt over, het aantal storneringen dat HSV Ons Genoegen Maaspoort elk jaar opnieuw treft kan niet langer. Dit geeft naast het onnodig veel administratieve werk ook nog een financieele schade.

  Onterechte afschrijving?
  Het betalen via incasso biedt veel gemak. Wordt er bij u een bedrag ten onrechte afgeschreven dan is het heel normaal dat men dit bedrag ook per direct storneert. De contributie gelden, vispas - 3e hengelvergunning - nachtvispas, het zijn geen onterechte afschrijvingen.

  De kascontrole en de penningmeester zijn het jaarlijkse terugkerende probleem van het ten onrechte storneren helemaal zat. De kascontrole commissie heeft het secretariaat/penningmeester verzocht om een goede oplossing te bedenken voor het steeds opnieuw terug kerende probleem. Dit kost de vereniging elk jaar veel geld, en bezorgt het secretariaat veel extra werk. Leden die dan later toch lid willen worden/blijven zijn zich er terdege van bewust dat het niet slim is om wederom naar het secretariaat te gaan voor een nieuwe VISpas - lidmaatschap. De penningmeester / ledenadministratie kon er zomaar een opmerking over maken, wellicht met extra administratie kosten die soms werden doorberekend.

  Maar die vlieger gaat vanaf nu 2023 niet meer op:
  Als een lid zijn automatisch incasso ten onrechte storneert wordt deze door het bestuur onmiddellijk geschorst, het lid ontvangt samen met de schorsing nog een betaling-herrinnering die onmiddellijk voldaan moet worden. Indien deze niet wordt voldaan dan wordt je als lid geschrapt, dan ben je geen lid meer van HSV Ons Genoegen Maaspoort.

  Op verzoek van de ALV 9 maart 2023 wordt deze aanpassing ook doorgevoerd in het Huishoudelijk Reglement van HSV-OGM.

  Bossche vissers voelen politiek in hun nek hijgen: Eendjes voeren is veel kwalijker.

  NieuwsVolgens het Brabants dagblad:
  Bossche vissers voelen politiek in hun nek hijgen: "Eendjes voeren is veel kwalijker".

  Twee stellingen waarvan er een beslist waar is.
  De Bossche vissers voelen de politiek niet in hun nek hijgen, toegegeven dat de Partij voor de Dieren zich recentelijk nog mengde in de discussies of de oevers van de Noorderplas wel vervangen moesten worden. Het was overduidelijk dat deze partij zich wilde mengen in zaken waarvan ze totaal geen verstand hebben. Nu is dat voor de partij nooit een vereiste geweest omdat het de partij alleen maar te doen is om populisme te bedrijven via media en posters en dit over de rug van dieren als het enigszins kan. Zoveel mogelijk natuurvriendelijke oevers hierin is door de raad destijds goed gekeken naar de belangen van de dieren en het groen maar of dit daadwerkelijk zo is dat is nog maar de vraag. Met de schuine oevers die de gemeente gaat aanleggen komen alle watervogels de kikkers en de bevers veel makkelijker de oevers op waarlangs een fietspad ligt dat dagelijks meermaals gebruikt wordt voor woon werk verkeer, de rest laat zich raden.

  De partij beweerde recentelijk ook op Maaspoortnieuws met:, "vaak overleven vissen het niet als ze aan de haak worden geslagen. Ook niet als ze wel worden teruggegooid.". Laten we over een ding duidelijk zijn, bij HSV Ons Genoegen Maaspoort bestaan reglementen, alle vissen worden sowieso teruggezet. Als volgens de beweringen van PvdD de vissen vaak doodgaan na het terugzetten dan moeten de dagen erna doden vissen zien drijven in het water, dat is niet het geval en hierom is het een onzinnige bewering. Het is wel zo dat ook vissen net als mensen, honden en katten dood kunnen gaan, maar dat ter zijde. De karpers die gevangen worden gaan direct na het fotograferen terug het water in, aan het schubben patroon bij karpers zijn de vissen uniek en goed te herkennen als deze later terug-gevangen worden. Karpers laten zich meermaals opnieuw vangen elk seizoen weer, en van doodgaan is opnieuw geen spraken. Ook deze bewering van de PvdD kent geen onderbouwing, de partij bedrijft met onzin als deze alleen maar populisme.

  Om misverstanden te voorkomen voegen we er nog een belangrijk ding aan toe, als een karpervisser geen emmer water en onthakingsmat gebruikt dan heeft deze binnen de vereniging de langste tijd gehad en is het einde verhaal binnen de vereniging. Toegegeven dat er op de rivieren en kanalen andere regels gelden als op besloten verenigingswateren. Een veilig vangsysteem is aan onze verenigingswateren verplicht gesteld, op rivieren en kanalen bestaat die regel niet. Een karper in een leefnet doen dat is not done, hooguit even het gewicht vaststellen van de karper en dan de vis terugzetten in het water waaruit deze gevangen werd. Dat noemen we sportvisserij, aan een kanaal of rivier worden vangsten soms mee genomen naar huis, dat noemen wij de consumptie-vissers en is appels met peren vergelijken.

  Je kunt als PvdD wel proberen allerlei kwesties te koppelen aan dieren om het zo aan politieke zaken te koppelen maar de gemeente weet al jaren dat de oevers toch echt vervangen moeten worden. In eerste aanleg zou je denken dat natuurlijke oevers beter zijn voor dieren maar dat gaat langs het fietspad toch echt niet op. De oude damwanden vervangen voor nieuwe damwand was langs het fietspad voor alle dieren veruit het beste. Voor mensen die dagelijks van de Noorderplas genieten was de oude damwand op sommige plekken zelfs gevaarlijk. De partij voor de dieren gaat niet over mensen en dit werd al eerder duidelijk gemaakt.


  We zien oud partijlid Femke Merel van Kooten rechts, het was Femke die destijds de knuppel in het hoenderhok deed gooien. De achterban die moet de Partij niet uit het oog verliezen volgens Femke en wel om het volgende; Ruim de helft van de kiezers op de PvdD stond aan de kant van Van Kooten en vindt ook dat de PvdD zich naast dier, natuur en milieu ook op mensen moet richten. Met anderen woorden, er zijn al partijgenoten gedwongen opgestapt omdat door de partijleiding te verstaan werd gegeven zich niet met "mensendingen" bezig te houden.

  De partner van het opgestapte Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten is toen geroyeerd als lid van de Partij voor de Dieren. In een interview sprak Femke over een "verziekte cultuur" bij de partij. Ook kon zij zich niet vinden in de te volgen koers. Zo mocht Van Kooten zich van partijleider Marianne Thieme niet meer bezighouden met "futiele mensendingen".

  Waar stem je nog op, alsof dieren in staat zijn om een land te besturen. Wij wensen deze Partij verder aller goeds, ook een partij VOOR de dieren die moet er beslist zijn maar lees a.u.b. jezelf eerst een beetje in (partijbelangen rakende weet waar je voor staat) voordat je iets laat opschrijven in de media waarmee je feitelijk TEGEN de dieren en TEGEN de mensen bent, je hebt diezelfde mensen ook nog nodig om op je partij te stemmen natuurlijk.

  De stelling die wel waar is, Eendjes voeren is veel kwalijker:
  Het voer is te eenzijdig, waardoor de vogels voedingsstoffen missen en dat is slecht voor hun immuunsysteem: ze worden dus eerder ziek. Beschimmeld brood is zelfs giftig voor ze. Daarbij is het niet nodig. Eenden eten 's winters vooral gras, waterplanten en kleine waterdiertjes en die kunnen ze prima vinden en zijn veel gezonder! Kijkaan, iets dat goed is voor de dieren daar rept de PvdD niet over, het antwoord is heel eenvoudig, omdat mensen die bijvoorbeeld de eendjes voeren een deel hiervan is ook voor de PvdD.

  Omdat brood eenzijdig is als voer is het ook niet goed voor vissen, in het voorjaar 2022 werden tientallen karpers plotseling ziek en de oorzaak was een sterk verminderde weerstand tegen parasieten die op de huid van de vissen wonden veroorzaakte. Als de vissen niet gevangen werden hadden we dat nooit geweten, de parasieten die werden verwijderd en er werd door de vereniging speciaal voer aangekocht met hele goede bouwstenen en vitamines erin, de weerstand van de vissen ging in een korte tijd aanzienlijk omhoog. Een handeling die eigenlijk betaald en uitgevoerd moet worden door PvdD, wij sportvissers hebben het beste met de vissen voor.

  Hengelsteigers en meer:
  Partij voor de Dieren, jullie moeten er beslist zijn maar er wordt bij de partij wel veel onzin uit gekwaakt/gecopyeerd. PvdD is van mening dat het gebruik van de zeer dieronvriendelijke weerhaken en leefnetten verboden moet worden. Eens, onze reglementen voorzien hier al vele jaren in op dat punt, het beste leefnet is het water waaruit de vis gevangen werd. Het onderzoeksrapport waar de PvdD ons op wees hierin wordt ook geschreven over het vissen op grote diepte, heel duidelijk waarom. In de zee is het vele malen dieper, tonijn duikt wel tot 500 mtr diep, de waterdruk is dan 50 bar, dat doet uiteraard veel met de zwemblaas van de vis als deze omhoog wordt getakeld aan hengels met een trekkracht van wel 100 Kg of meer. De haken die aldaar gebruikt worden, het is geen vergelijk met sportvissen in zoet water, 5 mtr diep en de hengels die gebruikt worden halen maar net een testcurve van max 1,5 Kg.

  De door uw partij benoemde hengelsteigers: De gemeente bedoelde het goed en omschreef de plannen in een tweede uitleg waar ook iedereen zijn mening kon ventileren (waar was de PvdD eigenlijk op deze dag ?) dat er een soort van vis-steigers worden aangelegd op die plekken waar het anders onmogelijk zou worden om nog veilig in of uit het water te kunnen komen. Dit is ook weer zo'n mensendingetje waar de PvdD niet bepaald warm voor loopt en de partij mag hierover ook geheel anders denken maar blijf wel bij de feiten. De zogenaamde steigers zijn uiteraard voor iedereen, dus ook de recreanten die er zeker in de zomermaanden veelvuldig gebruik van maken en die beslist niet behoren tot de groep sportvisssers. Mocht iemand per ongeluk in het water vallen dan kunnen die personen er toch nog uitklimmen en/of klauteren. Wil iemand met zijn radiografisch boot varen dan kan die boot er op meerdere plaatsen in of uitgehaald worden. Wil je lekker van de zon genieten aan de Noorderplas wat in de zomer dagelijks gebeurd ook dat is en blijft dan nog steeds mogelijk. En inderdaad heeft iemand de wens om lekker ontspannend te sportvissen, de vissen die in tegenstelling zoals uw partijgenoten beweerde beslist niet doodgaan als ze gevangen worden en dit gebeurd ook niet als ze worden teruggezet, ook dat behoord dan nog steeds tot de mogelijkheden.

  Je kunt als PvdD wel feiten en omstandigheden naar je toe trekken alsof het dan beter voor de dieren is maar de natuurvriendelijke oevers die langs het fietspad komen daar klimmen en klauteren straks de kikkers, de volgels, de schildpadden en andere dieren met het grootste gemak op. De hindernis die er met de oude damwand beslist was komt nml te vervallen, wellicht kunt u aangeven wat er met de dieren staat te gebeuren die straks veel makkelijker op het fietspad gaan komen dat dagelijks gebruikt wordt door het woon- werkverkeer en vele andere gebruikers. De Partij voor de Dieren is met een domme aanname en stellingen eigenlijk meer tegen de dieren. Lees je eerst in voordat je zaken laat opschrijven die totaal fout zijn voor dieren.

  Populisme:
  Is de volgende stap van de PvdD dat elke vorm van honden dressuur verboden moet worden, wat te denken van de honden, katten, vogels, konijnen en andere tentoonstellingen. Tegen het gebruik van dieren voor amusement en de paardensport wordt verbannen. Het is de PvdD te doen om de achterban te bereiken, de dierenliefhebbers letterlijk in de gracht gooien met standpunten die tegen b.v. de honden en katten bezitters zijn daar hoor je ze niet over omdat het niet in het straatje van populisme bedrijven past.

  Nog even dan mogen we in onze huiskamers geen vogeltjes of papegaaien in een kooi houden, helaas ook de terrarium en aquarium bezitters ook die kunnen niet langer meer, vooropgesteld dat er geen levende dieren in huisvesten. Ook de vijvers met levende vissen erin, oeps ook dat kan dan niet meer.

  Schoenmaker (PvdD) blijf bij je leest, stop met het populisme bedrijven en ga iets doen dat onomstotelijk goed is voor de dieren. Daar win je wellicht ook meer kiezers mee.


  VOOR Den Bosch:
  Welke lokale politieke partij zet zich dan wel in voor de belangen van de sportvisserij, dat bleek wel tijdens de casus stenen oevers Noorderplas maar ook recent nog tijdens de Raadsvergadering van 28 februari 2023. Het was Joep Gersjes van de partij VOOR Den Bosch en die namens zijn partij in de raad de PvdD nog van repliek gediend heeft tegen een motie van hen. Joep stelde de vraag, heden zijn de werkzaamheden Noorderplas al bezig en het zou de PvdD sieren als ze een oogje in zeil houden op mogelijke olie lekkages van de graafmachines die gebruikt worden. Inderdaad dan zie je een PvdD niet omdat het niet bij populisme past.

  Sportvissers je moet het volgende filmpje echt bekijken onder de noemer blijf van onze hobby af.
  Spoel in het volgende youtube filmpje maar naar 2.51.00 dan zie je Joep aan het woord en dat zijn de feiten. Youtube link - Raadsvergadering van 28 februari 2023

  Bij de PvdD de onderzoekers en hun gegevens opgevraagd. Ze worden duidelijk niet veel opgevraagd en schoten gelijk in de verdediging ervan: "dit is onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, geen onderzoeksbureau dat een onderzoek in opdracht van een bepaalde partij heeft gedaan", bestaan onafhankelijke onderzoeken eigenlijk wel.

  Wij van WC eend adviseren WC eend:
  De publicatie is van Feb. 2005 en dan blijkt het te gaan om een onderzoek waarvan de betrouwbaarheid al gelijk ter discussie staat. Primair, het gaat om visserij in andere landen als Nederland waar ook andere regels doen gelden. Het gaat in het onderzoek om commerciele visserij. Ook bij de Nederlandse beroepsvissers waar veel vis voor consumptie gevangen wordt is totaal niet te vergelijken met de sportvisserij, zeker niet als er bij de verenigingen ook nog strakke reglementen bestaan. Alle dieren behandel je met respect, bij onze vereniging is het meenemen van welke vissoort ook verboden. Bij onze vereniging doen we uitsluitend en alleen sportvisserij, de vangst gaat op een onthakingsmat met daarnaast een emmer water om de vis nat te houden. De vangst direct terugzetten in het water waaruit deze gevangen werd.

  We berichte al eerder met een artikel over karpervangsten in Australie, aldaar terugzetten of levend vervoeren is zelfs verboden. Wij gaan geen appels met peren vergelijken, 18% van gevangen vissen gaan dood doet absolute niet gelden voor echte sportvissers en al zeker niet voor leden van HSV Ons genoegen Maaspoort, dit beweren is ronduit belachelijk.

  Elke goede karpervisser weet dat karpers meerdere keren per seizoen gevangen worden, HSV Ons Genoegen Maaspoort heeft in 2022 uit eigen kasmiddelen met een goede aas-leverancier Grain Baits speciaal voer laten maken om de vissen een betere weerstand te bieden tegen parasiet infecties die op dat moment de oorzaak waren van vissterfte (tientallen karpers gingen dood). Na weken voeren met dit goede voer met goede vitamines en bouwstenen erin stopte de vissterfte, de gevangen vissen die later werden gevangen werden behandeld met een speciale vloeistof op de infectiewonden. Datzelfde flesje is behoord elke karpervisser sowieso bij te hebben en indien nodig te gebruiken. In de regio werd kenbaar gemaakt om alle visspullen vooraf goed schoon te maken dit om een nog grotere vissterfte in de regio via kruisbesmettingen te voorkomen. Dan zie je en hoor je de PvdD niet !

  De PvdD raaskalt op bepaalde punten, laat opschrijven "ook alle gevangen vissen gaan dood, ook als ze worden teruggezet" - "de hengelsport is onderwaterjacht" - "sportvissers zijn dieren-mishandelaars", dat zijn uitspraken die kunnen niet.

  Hoeveel dieren worden er jaarlijks doodgereden door auto's, en nu gaan we het autorijden verbieden.

  Vrijwilligers bedankt en ALV info

  Bestuurs mededelingAfgelopen seizoen 2022 zijn de vrijwilligers aan het werk geweest om verschillende zaken weer netjes afgewerkt en opgeruimd te krijgen. Zoals bekend beschikken de meeste vrijwilligers over een 3e hengeltoestemming omdat meehelpen bij ons ook echt beloond wordt.

  Hoe de uitgifte 3e hengeltoestemming bij HSV-OGM werkt >>: Uitgifte 3e hengelvergunning

  We houden zoveel mogelijk de activiteiten bij in een overzicht >>: `Activiteiten overzicht

  De vis-passen en overige documenten zijn bij alle leden op de mat gevallen en wat nu nog rest is de ALv van 9 maart a.s. Aanvang 19:00u in De Schans.

  Oevers Noorderplas

  Bestuurs mededelingHet gaat beginnen:
  Dat schreef onze penningmeester / ledenadministratie in de algemene WhatsApp groep van HSV Ons genoegen Maaspoort. De secretaris ging gelijk naar het puntje van zijn stoel, er is positief werk aan de winkel. Notitie blokje in de zak, de telefoon erbij die tegenwoordig eigenlijk een computer is waar je ook mee kunt E-mailen, bellen en foto's maken.

  Uiteraard gaan we dolgraag reclame maken voor elk bedrijf dat op enige wijze betrokken is bij een van onze verenigingswateren in dit geval de Noorderplas. Hoewel het nu de indruk geeft dat ze vandaag gaan beginnen ligt dit toch duidelijk anders. De oevers zijn tot in den treure besproken maar de gemeente heeft een plan gemaakt en uitgewerkt waar in principe alle partijen mee moeten kunnen leven. Er is oprecht met heel veel feiten en omstandigheden rekening gehouden ook dat moet gezegd worden, een dikke pluim voor de gemeente 's-Hertogenbosch.

  Er bestaat geen kok die naar ieders mond kan koken en als we bezien wat vooraf aan werk is verzet om het project toch te realiseren ook dan moeten we bekennen dat er constructief werk is geleverd. Er ligt een ingrijpend gewijzigd plan voor nieuwe oevers Noorderplas, er is meer gekeken naar mensvriendelijke kant eerlijk is eerlijk. Is iets niet goed benoem het dan maar visa versa moeten we ook sportief zijn als het goed is.

  1 februari 2023:
  De gemeente / projectleider heeft de aannemer groen licht gegeven om aan te vangen met de werkzaamheden. Vandaag zijn op meerdere plaatsen de damwanden eruit getrokken om te zien wat het doet met de oevers, breken ze niet af en meer van dit. Ook wordt gekeken naar een goede afvoer van de oude damwanden. We zullen als redactie met enige regelmaat foto's toevoegen aan dit nieuws item zodat u op de hoogte kunt blijven van de ontwikkelingen.


  Van Rijn Service is de aannemer:
  Groots in groen-, grond- en waterwerken. Ervaren, allround aannemer voor de vakkundige uitvoering van projecten vanuit vakmanschap, vanaf land of water. Heeft u wellicht ook een opdracht, ze vertellen graag meer over de mogelijkheden die ze kunnen bieden. Webpagina Van Rijn Service

  Als allround aannemer realiseren ze niet alleen beschoeiingen, damwanden, steigers en bruggen, maar kun je bij Van Rijn Service ook terecht voor allerhande grondwerkzaamheden. Op het land of vanaf het water.  Laatste update: 27 maart 2023:

  Klik op lees meer om aanvullende info te zien.  Goede wijn behoeft geen krans.

  Bestuurs mededelingBeste leden,

  We hebben helaas slecht nieuws:
  Het bestuur heeft met edoch enige verbazing kennis moeten nemen van het bericht dat een van de kartrekkers van de vereniging HSV Ons Genoegen Maaspoort t.w. Cees Melis zijn functie als voorzitter met onmiddellijke ingang heeft neergelegd.

  Op zich is dat slecht nieuws voor de vereniging omdat goede vrijwilligers behoorlijk schaars zijn anno 2023.
  Een woord van dank is beslist op zijn plaats, voor het gemak pakken we er even wat informatie bij.:
  Cees Melis

  Bestuursfunctie voorzitter;
 • Functionaris dagelijks bestuur;

 • Cees Melis, lid van onze vereniging sinds 1988, eerste benoeming bestuurslid functie Voorzitter sinds 1995, herbenoemd 2022.

  Cees ontving in 2010 een certificaat van waardering - de algemene ledenvergadering van 26 november 2014 heeft Cees benoemd tot Erelid.

  Op 26 april 2016 sprak de burgemeester van 's-Hertogenbosch de heer Ton Rombouts de volgende mooie woorden, "Als het in Nederland lintjes regent dan druppelt het in 's-Hertogenbosch. Mijnheer Melis, "Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Beste Cees, hartelijk dank voor jou geweldige inzet gedaan voor de vereniging. Zoals Cees al aangaf is hij bijna 78 jaren (in maart) een behoorlijke leeftijd, je kunt ook te veel van jezelf vragen. Cees had zelf het gevoel niet meer optimaal te kunnen functioneren als voorzitter van HSV-OGM en dat hij zich niet meer op zijn gemak voelde, hoewel dat binnen het bestuur steeds bespreekbaar was kunnen we er niet omheen dat een gevoel ook persoonlijk is. We kunnen terugkijken op geweldig veel mooie dagen, maanden en jaren, het bericht moest ook bij het bestuur even landen maar het is mooi geweest.

  Als bestuur moeten we ook weer vooruit kijken, Richard heeft zich bereid gevonden om interim bestuurslid te worden. We mogen spreken van een behoorlijke kanjer als vrijwilliger voor onze vereniging. Gezien de tijdsdruk zal het bestuur op een later moment de taken en functies binnen het bestuur opnieuw moeten bespreken en indelen.

  Wordt vervolgt:

  Ijsvogel gespot

  NieuwsIJsvogel gesport Noorderplas:
  Annemarie plaatste een bericht met afbeelding op facebook dat ze een bijzonder vogeltje gespot had, de Ijsvogel was gezien aan de Noorderplas. Ijsvogels zijn behoorlijk schuw van aard maar worden door de vissers toch met enige regelmaat gezien aan alle oevers van de Noorderplas maar andere zeggen "wij zien ze nooit". Het lijkt wel of de ijsvogels iets minder schuw worden, voorheen zag je ze wel aan de zuidelijk gelegen oevers maar ook dit kwam weinig voor.  Ook deze week kwamen er tijdens het vissen met regelmaat ijsvogels voorbij razen, ze vlogen op en neer van de botensteiger richting de witte brug. In de eendenkooi zijn speciale kleiwanden aangebracht waarin de ijsvogels goed kunnen nestelen hetgeen zeer bevorderlijk is voor de aantallen die we aan de Noorderplas zien.

  Ga lekker rustig zitten en neem er even de tijd voor, met een beetje geluk komt er een blauwe streep voorbij en behoor ook jij tot de gelukkige spotters. Het geeft wel aan hoe bijzonder onze Noorderplas is met 100% natuurlijke elementen gelegen in een behoorlijk groot wijkdeel.

  Geen stenen oevers Noorderplas

  Geen stenen oevers NoorderplasBeste leden,

  Graag uw aandacht voor het volgende:
  Op maandag 11 juli heeft de gemeente een inloopbijeenkomst georganiseerd met de eerste plannen voor de oevers van de Noorderplas.

  De gemeente heeft erkent dat dit beter had gemoeten, de omwonenden hebben met de gemeente hun standpunten gedeeld en naar aanleiding van de reacties heeft de gemeente aangegeven het plan te hebben aangepast. Dit wil de gemeente graag toelichten en organiseren hierom een tweede informatiebijeenkomst op dinsdag 22 november.

  U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

  Er is een PDF uitnodiging verstuurd naar omwonenden maar helaas werkt de aanmeld link in deze PDF niet goed, sommige webbrowsers plaatsten voor de link WWW of HTTP en hierom hebben sommige problemen met aanmelden. Er is ook een groep die totaal geen computer ervaring hebben, ook dan is aanmelden een probleem. Het bestuur heeft zich als vereniging aangemeld met als toevoeging dat verschillende leden kenbaar hebben gemaakt aanwezig te zijn.

  Hopelijk heeft de gemeente de plannen aangepast die meer aansluiten op menselijkheid zodat vele Noorderplas genieters tot in lengte van dagen kunnen blijven genieten.

  Uit de brief van de gemeente blijkt het volgende!

  Waar en wanneer:
  Datum: Dinsdag 22 november
  Tijd: 18:45 tot 20:30 uur
  Locatie: Maaspoort hal, Marathonloop 1, 5235 AA s-Hertogenbosch


  U komt toch ook ! - U komt toch ook ! - U komt toch ook ! - U komt toch ook !


  WCC 2022 - 3 Nederlandse karpervrienden slaan aldaar hun slag.

  NieuwsVan 26st september tot de 1st oktober 2022 moesten Michael van Bokkum, Patrick van der Heijden en Dennis van Helmond actes de presence geven tijdens de World Carp Classic van 2022.

  Hoe fanatiek zijn deze heren, na een gesprek dat de redeactie met de heren had bij Grain Baits aan de stamtafel te Geldermalsen viel al snel op dat het plan gemaakt was om er beslist voor te willen gaan tijdens de WCC. Kosten nog moeite werden gespaard, dit is onze kans zo spraken de mannen af, nu moeten we er staan. Het zijn drie doorgewinterde karpervissers die zonder poeha heel goed weten hoe ze het lood, haak en aasje in het water moeten brengen.  Lees het hele verhaal op: Dik verdiende 2e plek voor Michael, Patrick en Dennis WCC 2022

  Verwerkingstijd: 0.07 seconden
  1,819,848 unieke bezoeken