LedenenquÍte

Welk koppel vangt in de karper koppelwedstrijd deel 1 de eerste karper boven de 10Kg

Koppel 1
Koppel 1
0% [0 stemmen]

Koppel 2
Koppel 2
0% [0 stemmen]

Koppel 3
Koppel 3
0% [0 stemmen]

Koppel 4
Koppel 4
0% [0 stemmen]

Koppel 5
Koppel 5
33% [2 stemmen]

Koppel 6
Koppel 6
17% [1 stem]

Koppel 7
Koppel 7
17% [1 stem]

Koppel 8
Koppel 8
0% [0 stemmen]

Koppel 9
Koppel 9
17% [1 stem]

Koppel 10
Koppel 10
17% [1 stem]

Stemmen: 6
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 11.12.21

EnquÍte-archief

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

May 2022

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Actueel - Info

Buien - Radar

WelkomOp deze site vind je gegevens over de Noorderplas en het natuurgebied de Heinis.
Wedstrijden-Info, reglementen, tussenstanden, foto's en veel meer.

Wilt u lid worden voor het verkrijgen van een VIS-Pas neem dan contact op en stuur een bericht.
Onze wateren zijn, de Noorderplas, en de wateren gelegen in het natuurgebied de Heinis.


Banners van onze sponsors.

Goede raad hoeft niet duur te zijn:

Bestuurs mededelingGoede raad hoeft niet duur te zijn:

We kennen het allemaal wel, een goede vriend die je helpt als het nodig is. Een van onze bestuursleden was behoorlijk diep in een probleem gedoken. Wat kunnen we doen, hoe pakken we de bacteriŽle infectie aan die onze vissen op dit moment treffen. Het bestuur nam een rigoureus besluit dat de inleiding was van een plan van aanpak.

Na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen heeft het bestuur een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen: Er mag tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

De beste stuurlui staan aan wal:
Komt dat even goed uit, die hebben we benaderd. Achter de schermen had het bestuur druk overleg en hebben we onze netwerk-bronnen benaderd, bij een specialist op het gebied van Koi karpers o.a. (John de Leur van Chikara vijverbouw - Import & Export BV) werden we met raad maar vooral ook daad bijgestaan. Ook andere partijen deelden met ons een behoorlijke dosis informatie, last but not least, Diana (die wij de laborante van Grain Baits noemen) en Hans gooide al hun kennis en ervaring op tafel.

Er werd vanwege het verbod al dagen niet meer gevist en gevoerd, geen lijnen in het water en omdat niemand voerde was dit direct bevorderlijk voor de eetlust van onze vrienden. Het kan niet anders dat de speciaal voor dit plan, de vers gemaakte Squares snel verorberd zouden worden waarbij de ingrediŽnten de rest doen. De vissen naar de oever roepen voor een pilletje of een injectie dat gaat hem niet worden.


Op de afbeeldingen zien we resp. Diana en Hans (Grain Baits) bezig met de samenstelling, de stoomkast in bedrijf en tot slot onze vrijwilligers die dagenlang het voer bij onze vrienden bezorgden. De afbeeldingen van de dode vissen (karpers) die we eerder uit het water haalden die besparen we u. Ze staan hier Link dode karpersDoor alle informatie en krachten te bundelen, na vele uren leeswerk werd het plan gemaakt om meerdere dagen met speciaal voer te voeren met hierin de juiste verhouding van vitamines, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. De medicinale squares zijn speciaal voor dit project gemaakt en er is goed over nagedacht dat belangrijke bouwstenen die de weerstand van de vissen een behoorlijke boost kunnen geven zijn toegevoegd.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort bedankt Chikara BV & Grain Baits voor hun medewerking, tijd en inzet. De productie hal van onze hoofdsponsor Grain Baits werd bijna een volle dag gebruikt om dit alles mogelijk te maken. Voor collega hengelsport verenigingen ligt ook voor hun hier wellicht de oplossing.


Chikara import & export Koi specialist BV - - - - - - - - - - - - - - - - - - Grain Baits - Natural Boilies

Verboden te vissen Noorderplas vanwege een bacteriŽle infectie:

Bestuurs mededelingBeste Leden,

Na goed en zorgvuldig overleg met verschillende partijen heeft het bestuur een drastisch maar noodzakelijk besluit moeten nemen:

Er mag tot nader bericht niet meer gevist worden in de Noorderplas, op geen enkele vissoort.

Afgelopen weken is een verhoogd aantal dode vissen aangetroffen en verwijderd, die bijna zeker vanwege een bacteriŽle infectie helaas zijn dood gegaan. Er zijn meerdere karpers terug gevangen met huidwonden die overduidelijk een bacteriŽle infectie aantonen. Achter de schermen is er druk overleg met Sportvisserij Nederland gaande over de mogelijke ziekte, om kruisbesmettingen op zowel ons eigen water en op andere verenigingswateren in de regio te voorkomen mag er tot tenminste vrijdag 3 juni a.s. niet meer gevist worden.

Hopelijk kan de Karperkoppel wedstrijd 2022 nog wel plaats vinden maar dat is op dit moment nog te vroeg. Omdat de weergoden gunstig gestemd zijn en de temperaturen goed gaan oplopen kan dit heel gunstig zijn voor de weerstand van alle vissoorten, wordt nu een vis gevangen die besmet is en deze komt in aanraking met de onthakingsmat, het schepnet, de weegsling dan is kruisbesmetting zeer aannemelijk. Heeft u recentelijk nog gevist aan de Noorderplas, maak dan eerst je spullen goed schoon voor je elders gaat vissen. Om welke bacteriŽle besmetting/ziekte het gaat, dat is nu nog speculatief, we houden u op de hoogte.

Heeft u foto's van recentelijke vangsten, met wonden of ontstekingen stuur dan zo spoedig mogelijk de originele opname naar mail@hsvonsgenoegen.com zodat we deze foto ook goed kunnen uitvergroten. Alle foto's gaan ter beoordeling naar Sportvisserij Nederland. Het bestuur zit achter de schermen beslist niet stil ook hierover later meer !

Dank voor uw begrip en mogelijke medewerking.

Wordt vervolgt, voor aanvullende info en updates klik op lees meer.

Met vriendelijk groet, Het Bestuur HSV Ons Genoegen Maaspoort.De HSV-OGM opschoondag

Bestuurs mededelingOp 7 mei hebben we de HSV-OGM opschoondag gehouden:

Activiteit nummer 30

Een goede opkomst was voor vandaag noodzakelijk omdat de voorzitter een behoorlijk lijstje had gemaakt dat ook te zien was in de agenda.

1. Takken weg snoeien bij bord in de hoek nu is bord niet meer zichtbaar, takken meenemen in aanhangwagen;
2. Takken uit het water halen zone 6, liggen tussen de riet en gaten met grond dichtmaken in deze zone;
3. Bij stek 7 gaten dichtmaken, stenen verwijderen voor de stek;
4. Bij stek 7 1/2 gaten dichtmaken op de stek zelf en het hout weghalen;
5. Bij stek 8 gaten dichtmaken op de stek zelf;
6. Bij stek 8 1/2, de Berry stek gaten dichten en losse taken uit het water halen;
7. Bij stek 9 gaten dichten en riet weg halen;
8. Bij stek 10 gaten dicht zetten met stenen (zijkanten) en aanvullen met zand is veel weggeslagen;
9. Bij stek 1, de Cees Melis stek plank bij zetten en aanvullen met grond;
10. Bij stek 1 takken snoeien en gaten dichten;
11. Bij stek 2 gaten dichten en plateau ophogen;
12. Verder eventueel zwerfvuil verwijderen.

En alles wat men ziet wat er niet thuis hoort meenemen in plastic zakken of in de afvalbakken deponeren. De scheven borden met "Verboden te vissen" die worden later door Cees en Gerry recht gezet als rond 14 mei a.s. de boot van Cees weer op de Noorderplas ligt.Johan, Jan en Anthonie hebben behoorlijk veel in het water gestaan met hun waadpakken om de rommel uit het water te halen, het riet dat zowel links en rechts naast de stekken stond is teruggesnoeid en verwijderen, takken en struiken zijn gesnoeid en de stekken zijn beslist overzichtelijker gemaakt met hier en daar een veel beter uitzicht op de plas.

Alle vrijwilligers, t.w.:
Anthonie, Johan, Ger, Cees, Pascal, Jan, Cor, Hans, Danny, Julia, Ivy, Stan allemaal super bedankt voor jullie tijd en inzet. Arjan bedankt voor het lenen van de aanhangwagen. Vele handen maken ligt werk maar er was voor vandaag ook beslist veel te doen.

Van Kaaskoning tot Rioolzaken.....

Bestuurs mededelingVan Kaaskoning tot Waterpompen, vissen kunnen ze allemaal.

Pascal (Grain Baits) opende afgelopen week met een mooie spiegelkarper, de karper heeft een loei van een staart. Pascal, sponsor van HSV Ons genoegen Maaspoort met zijn bedrijf in wording "Waterpomp-installatie en Riool-technieken maar hierover later meer.

John is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek en scoorde samen met zijn zoon Mees een robuuste schubkarper.Danny, inderdaad ook sponsor met zijn bedrijf DSG Onderhoud en was bijzonder blij met deze vangst.

Last but not least, omdat er altijd kaas boven kaas is. Boy is ook sponsor van de vereniging met zijn bedrijf De Kaaskoning, hij viste samen met zijn zoon Ivey voor de eerste keer aan de plas. Ivey ving helaas voor zijn vader een brasem die beslist groter was als de karper die Boy had gevangen. Ze waren behoorlijk verrast met de snelle aanbeten en vangsten, dit gaf een gevoel van op naar meer.

Van de sponsoren penningen worden mooie vis-uitzettingen gedaan en zo hebben we er allemaal iets aan. Doe zaken met onze sponsoren, daar worden we allemaal beter van.

Fons met een prachtige schubkarper

KarperOp 21 april was Fons super gemotiveerd om te gaan vissen, thuis had hij al aangegeven dat hij nu toch echt weer een keer tijd werd om aan de waterkant te vertoeven. De Noorderplas was deze keer de keuze, hij komt er naar eigen zeggen in de meeste gevallen in een oase van rust terecht.

De eerste aanbeet was een klein spiegelkarpertje die helaas net in het landingsnet losschoot, maar de schubkarper van formaat die kon de dans niet meer ontspringen. Daar heeft Fons te veel ervaring voor.


Wie is Fons, Fons is o.a. de voorzitter van de HSV 's-Hertogenbosch en heeft zich voor de sportvisserij en de hengelsport zeer verdienstelijk gemaakt en dat doet hij nog steeds. De voorzitters-hamer is 27 jaren terug overgenomen van Janus van Kaathoven. De sessie van 21-22 april was meer dan geslaagd, Fons wist meerdere karpers te vangen en de schubkarper op de afbeelding was meer dan welkom.

VIS-Pas kwijt !

Bestuurs mededeling
Ik ben mijn VISpas kwijt. Wat nu?

Vervelend, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je je VISpas kwijt raakt. Het overkomt de beste wel eens. Niet getreurd: een duplicaat aanvragen van je VISpas doe je eenvoudig via www.mijnsportvisserij.nl.

Let op: het bestellen van een duplicaat kost Ä4,50 per document.

KWO evenement

NieuwsKWO in action day:
Op 22 mei a.s. is het weer tijd voor "De KWO in Action Day" het GROOTSTE outdoor event voor karpervissers uit de Benelux. Op deze dag draait het allemaal om leren, uitproberen en gezelligheid.

Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang!Locatie: De Koperen Plas
Adres: Lichtmisweg 51, Zwolle
Tijd: 09:00 - 17:00 uur.

Lekker vissen omdat vis ook lekker is.

KarperAfgelopen weekend is er weer lekker gevist aan de Noorderplas;
 • Danny en Mike zagen we met tent op zone 1 - Jan en John zagen we meermaals op zone 3 - Riny en William maakte een nachtje op zone 4 - Anthonie kwam met materiaal pech toch nog goed aan op zone 11


 • De vangsten waren goed, zeker voor de tijd van het jaar. Op verschillende plekken werden zelfs meerdere 15 Kg vissen gevangen, de zomerse dagen met een behoorlijk aantal zonuren waren niet alleen voor de karpers een stimulanse om uit de winterrust periode te komen maar ook voor de karpervissers. Plannen werden gemaakt, lekker gezellig een praatje maken om zo gezamenlijk te genieten in het kwadraat. Hoewel het bericht kopte "omdat vis ook lekker is" geld dit niet voor de sportvisserij, dan behoren alle vangsten netjes te worden teruggezet.

  De grote tak op zone 7 die het vissen aldaar bijna onmogelijk maakte is inmiddels verwijderd en ligt op de oever en zal door de gemeente afgevoerd worden. De controleurs troffen helaas ťťn zwartvisser die niet beschikte over de juiste documenten.

  Nu de klok ťťn uur vooruit gezet is en volgens de regering de thermostaat 2 graden lager mag kunnen en willen we er niet omheen, laat de zomer maar komen.

  Baggerwerkzaamheden gestart

  NieuwsBaggerwerkzaamheden watergangen Noorderplas:
  Waterschap Aa en Maas en de gemeente ís-Hertogenbosch zijn begonnen met het baggeren van de watergangen in de wijk Maaspoort. Dit gebeurd ongeveer eens in de zeven jaar met alle watergangen in onze gemeente. Met behulp van machines verwijderen ze de bagger en voeren het vervolgens af. Hiermee verbetert de waterkwaliteit en de doorstroming van het water.

  Waarom doen het waterschap en de gemeente dit?
  Elk jaar verzamelt zich een laag bagger op de bodem van een watergang. Dit bestaat uit vooral veel blad, maar ook zand, plantenresten en zwerfafval wat naar de bodem zinkt. Met de jaren wordt deze laag dikker, met als gevolg dat het water ondieper wordt. De bagger wordt verwijderd zodat het water goed kan wegstromen en niet voor wateroverlast zorgt.

  Ondiepe watergangen nemen ook weinig zuurstof op. Met baggeren wordt dit voorkomen. Het vermindert de kans op stank en dat vissen doodgaan. En diepere watergangen zorgen ervoor dat dieren genoeg water hebben om te kunnen leven en overwinteren. Ook verwijderen ze niet al het bagger, omdat bepaalde diersoorten dit gebruiken als schuil- of vluchtplek.


  Flora en fauna:
  Tijdens de werkzaamheden wordt ervoor gezorgd dat de dieren in en rondom het water de tijd hebben om zich te verplaatsen. Dit doen ze onder andere door het werk vanaf ťťn zijde uit te voeren. Tijdens het werk houden ze het zuurstofgehalte en de troebelheid van het water in de gaten, zodat vissen niet stikken. Ook baggeren ze bewust in de winter, wanneer dieren niet broeden en planten niet bloeien.

  De werkzaamheden duren tot ongeveer 15 maart 2022.

  Nieuws in het lang...........

  NieuwsRaymond voelde al iets aankomen.....

  Raymond verbeterd zijn PB met + 1 Kg:
  Nederland kent zijn tweede lockdown vanwege de Coronapandemie, de laatste dagen had Raymond wel behoorlijk veel zin om te gaan vissen. Ook wanneer het wat kouder en natter wordt is dat voor hem geen reden om thuis te blijven. Hij wilde zo graag toch nog een poging doen om zijn PB wat strakker te zetten en hoewel hij het zelf niet goed kan uitleggen maar het voelde voor vandaag beslist goed.

  Raymond vist al jaren op karper, vanaf zijn 14e trekt hij eropuit maar er is ook een lange pauze van maar liefst 12 jaren geweest. Op 19 december is de luchtdruk hoog, 1034 hPa, de wind noordoostelijk en de temperatuur is slechts 7 graden. Raymond had het plan om zo rond 08:00 uur aan de waterkant te zijn vanwege de schemeruren. Enkele grapjassen vonden het leuk om morgens om 06:00 uur op alle bellen aan de flat te drukken en nu Raymond toch wakker was ging hij maar wat eerder naar de plas.  Kort voor 09:00 uur kwam de enige aanbeet, wat later lag een schubkarper van 18 Kg op de mat en het spreekt voor zich dat Raymond hier heel blij mee is.  Hans vangt ze met haring......
  Voor Hans is het jaar 2022 behoorlijk goed begonnen, de laatste tijd riep Hans al meer dat hij graag een flinke snoek wilde vangen. Zie daar, wat schets onze verbazing Hans heeft dat doel al snel bereikt. Een behoorlijke meter-snoek kon de verleiding van de haring op 2 januari niet weerstaan, voor Hans een leuke start van het nieuwe jaar.

  Mike dacht, dan maar alleen......
  Mike had zijn vismaten al meermaals gevraagd om te gaan vissen, Danny zei misschien, John had het weer druk maar de weersvoorspellingen waren alles behalve slecht. Toegegeven er kwam wat regen aan maar de temperatuur was beslist zacht voor de tijd van het jaar. Op 2 januari kwam om 18:00 uur voor Mike een leuke binnenkomer langs, de eerste van het jaar 2022 is binnen WhatsApp-te hij in de algemene HSV-OGM WhatsApp groep en Mike werd breed gefeliciteerd met deze bijzondere vangst.

  Grain Baits laat weer van zich horen met de Cherry Mania boilie.
  Bij Grain Baits hebben ze iets nieuws uit de hoge hoed getoverd, na uitvoerig testen is een bijzonder goed aasje in eigen keuken gefabriceerd zodat vanaf deze week de complete Cherry Mania range voor iedereen verkrijgbaar is - ReadyMades, Freezers, Squares, Wafters, Pop-ups, Hard hookbaits, Hookbait Dip en Liquid.

  Cherry Mania, een super attractief, goed verteerbare en zoete boilie. Een aantal van de gebruikte ingrediŽnten in deze mix die hier voor zorgen willen we toch even uitlichten.

  Gemalen hennep, absoluut een bekend ingrediŽnt en natuurlijk niet voor niets ! Hiervan hebben we ook meer dan voldoende van gebruikt in deze mix. Het zorgt o.a. voor een grove structuur waardoor alle toevoegingen en liquids goed kunnen uitlekken. Naast dat het een erg goede instant werking heeft bevat hennep ook nog eens veel nutriŽnten, essentiŽle vetzuren en een groot scala aan mineralen.

  De toegevoegde HCL (Hydrochloride) bevordert de vertering van eiwitten en verbetert de opname van mineralen. Het is een absolute meerwaarde in deze boilie, omdat het de primaire en secundaire receptoren van de karpers stimuleert zijn de vissen dankzij HCL eerder geneigd te azen en zullen dit daarna langer blijven doen.

  Ook hebben we ontzettend veel gemalen Kelp toegevoegd. Een zeewiersoort wat gedroogd en gemalen is en vele mineralen, vitaminen en spoorelementen bevat. De grote hoeveelheid Kelp welke toegevoegd is aan deze mix zorgt samen met de Gemalen Hennep voor een grove en open textuur. de Cherry Mania een super attractief, mierzoet aasje en absoluut een veelvanger.
  Grain Baits bulk deals:
  Het gehele assortiment boilies van Grain Baits is ook verkrijgbaar in bulk deals, als voorbeeld de ready mades - Scopex Birdfood bulk 25 Kg voor slechts Ä 148,75. Koop samen met je vismaten collectief in en pak je voordeel, vis met topkwaliteit voor een hele aantrekkelijke prijs.

 • bij afname van 25 Kg 10 % korting
 • bij afname van 50 Kg 15 % korting
 • bij afname van 100 Kg 20 % korting


 • Verwerkingstijd: 0.08 seconden
  1,442,510 unieke bezoeken