Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

Actueel - Info

Buien - Radar

WelkomOp deze site vind je gegevens over de Noorderplas en het natuurgebied de Heinis.
Wedstrijden-Info, reglementen, tussenstanden, foto's en veel meer.

Wilt u lid worden voor het verkrijgen van een VIS-Pas neem dan contact op en stuur een bericht.
Onze wateren zijn, de Noorderplas, en de wateren gelegen in het natuurgebied de Heinis.


Banners van onze sponsors.

Jarno en Hans Heijkoop (Grain Baits) winnen HSVOGM-Open wedstrijd 2021 deel1.

Karper wedstrijdenDe heren Heijkoop t.w. Jarno en Hans Heijkoop (Grain Baits) hebben op 25 september de HSVOGM-Open (deel 1) wedstrijd 2021 gehouden bij 't Mun gewonnen.

De vereniging had vijver 6/7 compleet afgehuurd bij 't Mun om dit jaar de HSVOGM-Open wedstrijd 2021 te houden. Op voorhand hielde de deelnemers er al rekening mee dat de gebroeders Heijkoop geduchte tegenstanders zijn.

Jarno vist samen met broer Sven regelmatig commercial wedstrijden, commercial vissen houdt in dat er met de method feeder of vaste hengel op karper wordt gevist. Sven was verhinderd en als vervanger schoof Hans Heijkoop (Pa) aan.

Lees meer hierover op: HSVOGM-Open wedstrijd 2021

Sponsoren, daar worden we als lid allemaal beter van.

Bestuurs mededeling
Het bestuur heeft in het seizoen 2021 weer leuke wedstrijden georganiseerd, wellicht heb jij er ook aan meegedaan. Er zijn honderden karpers en andere vissoorten uitgezet in onze verenigingswateren waar heden alle leden en dus ook jij van mee genieten. Uiteraard wil het bestuur ook op deze plaatst alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk gemaakt hebben.

Een vereniging houdt na aftrek van kosten slechts € 5,- per lid over van de lidmaatschap gelden, één Kg levende vis kost al meer. Een karper kost ongeveer tussen de € 30,- en € 35,- per stuk om maar aan te geven dat vis uitzettingen behoorlijk prijzig zijn en het geld dat hier voor nodig is dat komt echt niet aanwaaien.

Hierom is HSV - Ons Genoegen Maaspoort supertrots, dankbaar en vooral heel blij met de sponsoren.

Voor alle leden een vriendelijk verzoek, doe zaken met onze sponsoren omdat ook jij er als lid van de vereniging beter van wordt.


Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl
Met vriendelijke groet,

Het bestuur van HSV - Ons Genoegen Maaspoort.

Plaatsing scooter aan het water

Bestuurs mededelingBeste leden,

Bij plaatsing van je scooter aan onze verenigingswateren dien je er voor te zorgen dat deze nooit in het water kan vallen. Het reglement zegt hierover letterlijk: scooters en andere voertuigen dienen ten aller tijden op ruime afstand van het viswater / oever geplaatst te worden zodat bij omvallen de vloeistoffen hieruit op geen enkele wijze in het viswater terecht kunnen komen.

Want anders kunnen we dit krijgen:
Op de afbeeldingen zien we voorbeelden die we beslist niet willen, een grote olie of benzine vlek - de politie vist een gestolen scooter uit het water - een dode karper. De eerste foto de olie / benzine vlek die werd aantroffen op een zondagmorgen om 6:30 uur, de oorzaak zo bleek later was een omgevallen scooter te zijn en de benzine was eruit gelopen en in het oppervlaktewater terecht gekomen.We zijn allemaal maar mensen en een ongeluk zit in klein hoekje ook dat is beslist waar, voorkomen en je houden aan de reglementen is toch echt beter als het bovenstaande toch ?

Hengel gestolen aan de Noorderplas

Controleurs mededelingenDrie personen bezoeken karper-visser aan de Noorderplas:
Op dinsdag 10 aug 2021 zit Marcus al enige uren te vissen aan de Noorderplas, zo rond de klok van 22:00 uur komen drie personen langs de visstek zone 7A gelopen, ze gaven hun ogen goed de kost.

Deze mannen lopen verder richting zone 8 - 9 maar zijn na krap 5 minuten weer terug op zone 7A. Ze vragen Marcus of hij Engels spreekt, en de man stelt in het Engels met een Roemeens dialect wat vragen. De twee andere personen praten gebrekkig Nederlands maar ook hiervan krijgt Marcus de indruk dat het om Roemenen gaat.

Wat gevangen - zitten hier grote vissen - het is niet druk zijn de vragen die gesteld worden. Marcus vist met twee hengels maar heeft een spodhengel tegen zijn tent staan en deze is met het klittenband bandje vastgezet. Marcus wordt afgeleid en krijgt ook nog een aanbeet, de mannen verlaten de visstek en op het moment dat Marcus met de vangst klaar is merk hij dat de spodhengel die tegen de tent stond weg was.

De drie personen waren geheel uit zijn gezichtsveld verdwenen maar heeft wel gezien dat ze in de richting de flat Burchtenlaan gelopen zijn.

Signalementen:
 • geschatte leeftijd van de drie mannen rond de 45 jaar;
 • één persoon was kaal en deze droeg een bril;
 • de andere twee personen hadden donkerblond (bruin) haar, waarvan een persoon krullend;
 • lengte van de mannen was rond de 175 cm.

 • De hengel die is meegenomen: een Nash Pursuit lengte 3 meter (10 ft). Zie de afbeelding.  Waar je ook vist in de omgeving, let goed op je spullen tijdens het vissen mannen. Onze controleurs zien regelmatig telefoons en andere waardevolle spullen rondslingeren op de visstekken. Bij een aanbeet of dril heb je geen zicht meer op je spullen en we kunnen er ook niet vanuit gaan dat er aan de Noorderplas niks gebeurd, een en ander hangt sterk af van wie er op bezoek komt.

  ---------

  Update 11-aug-2021 10:00 uur:
  De hengel met molen is teruggevonden, deze was ongeveer 100 mtr verderop door de mannen in het water gegooid.

  Let goed op je spullen is het advies, ze vragen of je iets gevangen hebt maar ondertussen willen ze jou te grazen (vangen) nemen.

  Ook Mees kan er wat van

  KarperZo vader zo zoon:

  Mees van Creij was tot voor kort nog witvisser maar daar denkt hij nu iets anders over. Afgelopen weekend samen met zijn Pa op pad, lekker een weekendje vissen aan de Noorderplas. Zoals gebruikelijk bij kinderen slaat dan ook de verveling een beetje toe, Mees niet te flauw hij ging wat rommel links en rechts opruimen. Maarja er moeten ook vissen gevangen worden en zo geschiede, John is normaal druk in de weer met zijn bedrijf Van Creij Infratechniek maar op zijn tijd moet er ook gevist worden.

  Onder een appelboom vallen geen peren:
  Hoe leuk is het niet om vader en zoon met zoveel plezier aan de waterkant zien vertoeven. De eerste karper was voor Mees nog een klus om deze vangst onder controle te houden, daarentegen leverde het wel een mooie actiefoto op. Maar dat kan ik beter dacht Mees die snel leert en dat zien we terug op foto 2 met flinke schubkarper. Foto 1 is ook een bijzondere vangst, een in 2018 uitgezette rijen-spiegelkarper. Zijn vader John heeft van dezelfde lichting een juweel van een volschub-spiegelkarper gevangen die ook in 2018 is uitgezet. Het ging destijds om een uitzetting van o.a. 150 Kg voorgeselecteerde rijen- volschub karpers.

  Naast de karpers op de afbeeldingen hebben ze nog meer karpers gevangen, voor John was het vissen samen met zijn zoon Mees genieten in het kwadraat. John omschreef het met de woorden "het was geweldig om zijn snoetje te zien op het moment dat de karper op de onthakingsmat lag".

  De vis uitzettingen (een overzicht daarvan vindt u hier) samen met het visstand-beheersplan dat al weer jaren loopt werpt meer en meer zijn vruchten af en daar doen we het met zijn allen voor.

  Dringende oproep !

  Dringende oproep !Dringende oproep:
  Beste leden, er wordt tegenwoordig meer en meer gevist met kunstaas. Ook wafters en popups van welk merk ook vallen hieronder. Als je je HAAKAAS vernieuwd dan gooien we dit kunstaas niet in het viswater. Alles wat zwemt en loopt, zoals honden, katten, eenden, ganzen, zwanen en vissen noem maar op die het kunstaas opeten worden er ziek van of erger. Met alle gevolgen van dien het is not done !

  Behandel kunstaas als plastic, het is bedoeld als haakaas en niet bedoeld om op te eten voor welk dier ook. Wil je graag en volledig veilig wafter of popup vissen, gebruik dan een stukje kurk dat b.v. tussen een doormidden gesneden boilie zit opgesloten.

  Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort.  Een beter milieu, dat begint echt bij jezelf.

  NieuwsEen beter milieu, dat begint inderdaad bij jezelf.
  Morgens vroeg hebben leden van het bestuur een rondje gemaakt omdat de dag ervoor het Burgemeester van Zwietenpark en de oevers van de Noorderplas op een ogenschijnlijke manier goed gebruikt werden. Hier en daar werd een BBQ aangestoken waarbij de rook opsteeg tot aan de Maaspoortweg. Dit gebeurde op zone 1 de zogenaamde Omron hoek, bij de Maaspoortweg stonden enkele auto's geparkeerd met hierop buitenlandse kentekenplaten.

  In deze zone werd al eerder behoorlijk wat rommel opgeruimd door leden van de visclub dat door anderen recreanten was achtergelaten. BBQ met vis en vlees resten hetgeen ratten en ander ongedierte alleen maar in de hand werken zijn voor de zoveelste keer opgeruimd en ook nu weer gemeld bij de gemeente. Alle lof voor de gemeente omdat de rommel op de dag van melding ook weer is opgeruimd.
  Op een van de afbeeldingen zijn de etensresten nog duidelijk zichtbaar, te smerig om aan te pakken. Maar los hiervan, wat voor een viezerik ben je eigenlijk als je zoiets op de grond achterlaat alwaar een vuilnisbak letterlijk enkele meters verderop staat. Een duidelijk gevalletje van dweilen met de kraan open waarin de jeugd of vissers meestal de schuld krijgen.

  Dit kan niet langer en hier wordt aan gewerkt........

  De bloemen gaan vandaag naar Bea:
  Helaas hebben we op d.d. 11 juni 2021 nog steeds geen handhaving gezien hierop betrekking hebbende. Met enige regelmaat zien we wel wijkbewoners die op eigen initiatief de rommel zo goed als dat kan opruimen. Bea loopt regelmatig rond en merkte op dat de vissers de schuld krijgen maar die laten nooit rommel achter, het zijn de dagjesmensen met name de jeugd die er verantwoordelijk voor zijn.

  Zwemmers opgelet:
  Dat de Noorderplas gebruikt wordt om te chillen, te zwemmen en recreëren is alleen maar geweldig. Volgens de gemeente is de Noorderplas geen aangewezen zwemwater zoals dat heet. Is zwemmen in natuurwater veilig? Is het water schoon? dat zijn vragen die dan getoetst worden.

  Op 11 juni raakte een kind behoorlijk gewond aan haar been vanwege de puin en ijzerresten die aan sommige oevers van de Noorderplas liggen, als hengelsport vereniging weten we dat met name de oosterlijke oevers voor zwemmen absolute niet geschikt is. In het verleden (10 tallen jaren terug) is op die oevers puin gestort om afkalving van de oevers tegen te gaan. Het meisje dat gewond raakte is door een van onze bestuursleden geholpen en plakte de bloedende wond dicht met leukoplast.

  Aan deze oostelijke oevers huizen ook parasieten zoals de ankerworm en kleine bloedzuigers, kinderen die daar in het verleden zwommen kregen last van behoorlijk uitslag en jeuk en konden die nacht niet slapen. Op het puin zitten vele driehoeksmossels en deze hebben vlijmscherpe randen, ga je er met blote voeten op staan dan is de kans groot dat je een snijwond oploopt. Als buitenwater officieel wordt aangemerkt als zwemwater kun je er vanuit gaan dat er wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van wormpjes. Als er larven in water zijn aangetroffen, verschijnen er over het algemeen waarschuwingsborden langs de kant. Ons advies ga zwemmen in een door de gemeente aangewezen zwemwater, wil je toch zwemmen in de Noorderplas vermijd dan het oostelijke gedeelte van de Noorderplas en de botensteiger.

  De vereniging gaat een poging doen om de ijzer resten eruit te halen, zwemmen is en blijft een risico.

  Karperkoppel wedstrijd 2021 informatie

  WedstrijdenBeste leden de karperkoppel wedstrijd van 2021 gaat binnenkort van start.

  Voor alle leden is het belangrijk om hier rekening mee te houden, de data is als volgt.

  De wedstrijd data:
 • 1ᵉ karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni (2 nachten)
 • 2ᵉ karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus (2 nachten)
 • 3ᵉ karper koppelwedstrijd 1, 2, 3 oktober (2 nachten)


 • Om de verdeling van de viszones voor de wedstrijddeelnemers zo sportief mogelijk te houden:
  Voor-voeren door elk lid, vanaf 6 dagen of minder voor de aanvang van een wedstrijd is niet toegestaan. Wedstrijddeelnemers mogen 10 dagen voor aanvang van de wedstrijd niet meer voeren, mogen voor de wedstrijd wel vissen en eventueel bijvoeren. Voor alle leden geld dat gericht vissen op karper vanaf 66 uur of minder voor aanvang wedstrijd is niet toegestaan.  De enquête:
  De vraag is, tijdens de karper koppelwedstrijd 2021 deel 3. Hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende wedstrijd deel 3. Onder de juiste inzendingen verloten we een tegoedbon t.w.v. € 25,- van Grain Baits.

  Vroeger was alles anders

  NieuwsVissen met één hengel, F 0,50:

  Op de afbeelding hieronder zien we een toestemming oor het vissen met één hengel voor binnenwateren en de rivieren. De toestemming was voor het tijdvak 1 juli 1954 tot en met 30 juni 1955. Toen schreven ze poep nog met een lange oe.  F 0,50 zal voor vele raar overkomen, de euro € daar werd nog niet eens over gesproken we moesten het doen met de Nederlandse Gulden (Florijn). Om het nog makkelijker te maken, deze toestemming werd uitgegeven door het Ministerie van landbouw, visserij en voedselvoorziening en de prijs was twee kwartjes. Hiermee was de bijdrage voor verbetering van de visstand betaald.

  Dankjewel hr. R Klink voor deze inzending.

  Er is een ding dat ze nooit kunnen missen....

  NieuwsHoe leuk kan vissen zijn:
  Kinderen gaan graag met hun ouders of ooms mee om te vissen, zeker als er wat gevangen wordt is het voor de kids dolle pret.

  Michael neemt zijn zoontje Vinnie graag mee, Jeroen houd het bij zijn prinses Lily, William met all in the family en met Kay, Raymond gaat graag op de foto met een prachtige karper in zijn handen en zijn mooie pet. Het zijn zomaar wat foto's die veel vertellen over het vis-plezier en de vangsten van de afgelopen tijd.  Onze Sponsor Grain Baits heeft een leuk voorstel:
  Het intro / welkoms pakket van Grain Baits stelt u in de gelegenheid om tegen een fikse korting onze producten uit te proberen. Inmiddels is Grain Baits jaren serieus bezig met het ontwikkelen en produceren van aas en voer producten in eigen draaierij, onze winkel en draaierij zijn gelegen op dezelfde locatie. Alvorens wij een product op de markt brengen is dit door een team kritische vissers uitgebreid getest. Het nog steeds groeiende aantal terugkerende klanten is voor Grain Baits een extra positieve bevestiging dat ze goed bezig zijn.

  Omdat Grain Baits u graag kennis willen laten maken met hun producten bieden zij een interessant introductie pakket aan.


  Het introductie pakket bestaat uit:
 • 2.5 kilo Scopex Cream Belachan 16 of 20mm [readymades]
 • 1 emmer
 • 1 pot hookbait dip Scopex Cream Belachan 250 ml
 • 1 pot Scopex Cream Belachan Pop Ups 100 gram

 • Heeft Scopex Cream Belachan niet uw voorkeur, geen probleem deze aanbieding geld ook voor: Butter Sour - Orange Chutney - Garlic Robin Red - Squid & Krill - Sweet Tropical - Insecto Honey - Spicy Mango - Strawberry Krill - Krillers - Secret - GLM - Scopex Birdfood - Royal Nutz

  Voor slechts € 31,95 heeft u het intro pakket, in onze winkel zijn verschillende zaken nog aan te passen, b.v. een andere dip of popup, via de website is deze optie niet beschikbaar.
  Goede raad hoeft echt niet duur te zijn:
  Een aanrader is de originele Scopex Cream Belachan Ready Made van Grain Baits. Maar laten we de bolie en ook deze Scopex ++ boilie eerst eens wat beter tegen licht houden.
 • Boilie - balletje, de uitvinding van de boilie hiermee kwamen Lenny Middleton en zijn vismaat Kevin Maddocks die het bolletje deeg harder willen maken meer bestand tegen witvis. Het zijn deze twee heren die in 1980 op zoek waren naar een manier om te vissen met hardere aassoorten zoals mais, pinda's en andere noten die over een grotere afstand ingegooid konden worden. Voor 1980 viste men voornamelijk met kaas, aardappel of deegbollen op de karper.

 • Scopex - scopex is één van de meest bekende boilies aller tijden, er worden nog steeds erg goede resultaten mee behaald. Maar wat is scopex, het is een verzamelnaam van karamel + boter en karamel wordt van suiker gemaakt en geeft het ingrediënt scopex een energie waarde. Waar komt het vandaan, welke visser bleek een echte visser en probeerde het allemaal al vissend uit, naapen dat kunnen we allemaal wel. Vrijwel elk aasbedrijf dat bestaat, heeft een Scopex-smaak in hun assortiment, maar de man achter het oorspronkelijke woord en product was niemand minder dan Crafty Carper-contibutor en legende van karpervissen, Rod Hutchinson. De naam Scopex kwam vele jaren geleden toen hij een aantal smaken uittestte. Rod heeft honderden verschillende smaken getest voordat hij er een bedacht die consequent goed bleef werken. Andere zaken zoals aardbeien, esdoorn, enz. enz. één smaak bleef bijzonder en had nog geen echte naam. Alles leek te vangen, ook de voorn, brasem, zeelt noem maar op, alles werd gek van deze smaak. Er was een grote hoeveelheid vis die zeer geïnteresseerd waren, dus besloot Rod de naam te baseren op dit feit. Hij voegde aan het einde de X aan SCOPE toe om een ​​beetje mysterieus te houden en omdat deze feitelijk geen eigen naam had. ScopeX is een boter-vanille aroma met een karamel finish.

 • Cream - room bestaat uit melkvet en kleine hoeveelheden van andere koemelkbestanddelen. Melk wordt afgeroomd en de verkregen room heeft een vetgehalte van ten minste 10%, melkvet daarentegen bevat voor 60% aan verzadigde vetten.

 • Belachan - Belachan is een in de zon gefermenteerd mengsel van rauwe garnalen met zout, het is zeer sterk ruikend en heeft een diepe indringende geur. Alsof het nog niet genoeg is voegen ze bij Grain Baits hier iets extra's aan toe dat het nog specialer maakt.

 • De ScopeX Cream Belachan is een voedingsrijke vismeel boilie met verschillende soorten vismeel, belachan en zaden. De combinatie van alle ingrediënten zorgt voor een zachte geur en smaak waar karpers beslist verzot op zijn.

  Nu kunnen we met al deze informatie naar verschillende winkels gaan op zoek naar de juiste ingredienten om zelf bolie's te maken, gaan we hiermee aan de slag dan zal je keuken in no time op zijn kop staan, het gaat ongelofelijk stinken en na vele uren bent u een teleurstelling rijker. Ook u zal tot de conclusie komen "kan dit niet anders". Jawel is het advies, ga eens bij Grain Baits onze sponsor kijken en laat je verrassen, kopiëren of namaken dat is eigenlijk onbegonnen werk.

  Openingstijden:
 • van 31 maart tot 31 oktober - Donderdag 19.00-21.30 uur en Zaterdag 10.00-12.00 uur
 • van 1 november tot 30 november - Donderdag 18.30-20.00 uur
 • van 1 november tot 31 maart zaterdag 10.00-12.00 uur
 • en natuurlijk ook op afspraak

 • Heeft u verder nog vragen over het assortiment of andere zaken dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of een email sturen.

  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  Doe zaken met onze sponsoren, dat is voor de vereniging alleen maar goed !


  Verwerkingstijd: 1.35 seconden
  1,222,733 unieke bezoeken