Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

HSVOGM-Open wedstrijden 2022


HSVOGM-Open wedstrijd:

Elk seizoen organiseert het bestuur bij voldoende animo een open wedstrijd die ergens in den landen gevist gaat worden. Het kan gaan om een individuele of koppel wedstrijd.

De wedstrijddata 2022:
 • Deel 1 zaterdag 16 april
 • Deel 2 zaterdag 27 augustus
 • Deel 3 zaterdag 15 oktober


 • Uiterlijk om 08:00 uur aanwezig in de herberg.
  Op zaterdag 16 april 2022 gaan we aanvangen met wedstrijddeel 1 met de aangemelde koppels naar 't Mun in Appeltern. Aldaar heeft de vereniging de complete vijvers 6/7 afgehuurd om met 16 personen die gezamenlijk als koppels gaan deelnemen aan deze koppel-wedstrijd.

  We kunnen al voor 08:00 uur het terrein op van 't Mun, dan naar de herberg voor een kopje koffie en om 08:00 uur loten we de stekken. Er wordt gevist op gewicht en aantal. Het gaat om één wedstrijd waarin de deelnemers in totaal 3 x karpervissen op 't Mun. Het totaal aantal dagen is 3. De vangsten van elk wedstrijddeel worden beoordeeld op gewicht en punten, het koppel dat per wedstrijddeel het meeste vangt (gewicht) krijgt hiervoor 10 punten - 2e koppel krijgt 8 punten - 3e koppel krijgt 6 punten - 4e koppel krijgt 4 punten de overige koppels resp. 3, 2, 1, 0 punt(en).

  Het koppel dat op aantal (stuks) per wedstrijddeel het meeste vangt krijgt 3 punten extra, 2e koppel 2 punten extra - 3e koppel 1 punt extra. Zo kan het winnend koppel 13 punten maximaal behalen in één wedstrijddeel. De deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan. De visstekken/zones worden geloot maar het koppel mag slechts één keer vanuit die zone deelnemen, eigen inleg € 30,- pp, drie maal vissen op 't Mun exclusief afgehuurd.

  Let wel op dat Herberg 't Mun te Appeltern eigen reglementen heeft. Zo is weerhaakloos vissen verplicht, en heeft elk koppel ten minste één onthakingsmat met daarnaast een emmertje water dat beslist geen kwaad kan. In de vijvers die gehuurd zijn van 't Mun hierin zwemmen hoofdzakelijk karpers tot wel 15 Kg, hierom is het geen wedstrijd voor kinderen houd hier rekening mee.


  Vijver 6 en 7

  Deelnemen aan deze wedstrijd is uitsluitend voor leden, simpelweg even aanmelden is al voldoende maar hiermee staat dan ook de deelname/betalingsverplichting vast. Aanmelden en kort ervoor toch terugtrekken dat is natuurlijk not done! Vanwege de beschikbare ruimte bij 't Mun, vol is vol tot 8 koppels maximaal. Spreek vooraf even door met wie je wilt deelnemen als koppel, meld bij aanmelden in dat geval ook even de koppelmaat. Heb je nog geen koppelmaat dan kan aanmelden ook, in dat geval proberen we een koppelmaat te zoeken.

  Het koppel dat als nummer 1 eindigt ontvangt de wisselbokaal HSV-OGM Open met hun naam erop. Leuk dat Grain Baits participeert met enkele leuke prijsjes op de prijzentafel maar het is vooral een gezelligheid wedstrijd.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  Verslag wedstrijd 1:
  Na de winterstop hebben sommige deelnemers de spullen weer voor de dag moeten halen om hun eerste lijntje weer uit te gooien. We gaan weer gezellig naar De Meun riep Jan want bij de Muun is het lachen, op de afbeelding hieronder zien we dat jan behoorlijk fanatiek was voor vandaag, hij plaatste een bericht in de besloten Whatsapp groep HSV-OGM Open 't Mun met de vraag of hij al mocht voeren. Ook Marco schoot op zone 5 een mooi plaatje van zijn opgestelde hengel.  Fons en Marco opende het vangstenboek, de eerste karper werd gevangen op een speciaal voor 't Mun aangemaakte aasje. De kop was eraf maar ook Jarno zat al snel met een strakke lijn op zijn vaste stok. Rond de klok van 10:30 uur kregen Jack en Ger tegelijk beet hun eerste aanbeet hetgeen twee leuke karpers opleverde, we kunnen voorzichtig stellen dat de karpers met het uur actiever werden.

  Jarno en Jan viste een geruime tijd alleen zonder koppelmaat omdat die wat later kwamen, rond 13:00 uur verlieten Fons en Marco 't Mun en kwam zone 5 vrij. Frank en Arnold konden zo iets dichter bij de favoriete zone 5 te vissen zodat ook bij hun naast aanbeten ook karpers op de kant kwamen. Jan melde zich bij de wedstrijdleiding omdat een karper uit zone 1 duidelijk over de blauwe lijn kwam en dan telt deze vangst voor zone 2 zo meende hij, u raad het al het was gezellig vissen bij 't Mun.

  De score kaart laat er ook deze keer geen twijfel over bestaan, in totaal werd er ruim 200 Kg karpers gevangen door de deelnemende koppels, met als uitschieter Jarno en Sven die 70,9 Kg wisten te vangen. Jack en Ger volgde met 49,1 Kg en het koppel dat in deel 1 op de derde plaats eindigde waren Hans en Kevin met 30 Kg.

  Aangemeld voor HSV-OGM Open 2022 zijn:
 • Koppel 1 - Jack en Gerry
 • Koppel 2 - Jan en Cees
 • Koppel 3 - Jarno en Sven
 • Koppel 4 - Frank en Arnold
 • Koppel 5 - Hans-C en Kevin-C
 • Koppel 6 - Marco en Fons
 • Koppel 7 - .... en ....
 • Koppel 8 - .... en ....
 • Waar vinden we 't Mun:
  Zie de volgende links voor meer informatie over deze accommodatie;
 • Herberg 't Mun te Appeltern;
 • De reglementen van 't Mun.


 • Let op:
  Karpers gaan in een voldoende ruim leefnet, nooit meer als 5 karpers per leefnet of 4 per sling anders tellen de karpers uit dat leefnet of sling niet mee voor de scorekaart. Het is een vrije hengel wedstrijd, werphengel of vaste stok. Geen weerhaak, geen gevlochten lijnen en max onderlijn-dikte is 0,22 mm.  Het bestuur wil nogmaals alle sponsoren bedanken die dit alles mede mogelijk maken, doe zaken met onze sponsoren omdat je er als lid van de vereniging ook zelf beter van wordt.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl  Reacties

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Reactie plaatsen

  Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
  Verwerkingstijd: 0.04 seconden
  1,540,996 unieke bezoeken