Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
75% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
0% [0 stemmen]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 4
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

July 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2021

De karper-koppelwedstrijden 2021:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 1, 2, 3 oktober (2 nachten)

Het gaat om één wedstrijd waarin de deelnemers totaal 3 weekenden karpervissen - aantal nachten is 6 - alle vangsten worden bij elkaar opgeteld - deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het verslag bestaat uit drie delen, voor elke wedstrijd één verslag dat steeds als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1, 2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zones gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste hun voorkeur zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zones gekozen worden die al eerder door het betreffende koppel gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet meer vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de wedstrijddelen 1, 2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Omdat op deze wijze de kans groot is dat de beste zones er in principe als eerste uit zijn mag het koppel met het hoogste nummer kiezen uit alle zones die nog overblijven ook als er al eerder vanaf die zone door hun gevist is. Een andere uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.  Het spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de reglementen.


  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel-medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel-medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met het bestuur die de wedstrijd organiseert en coördineert en de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karper wedstrijd-reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3, dit bedrag moet uiterlijk één week vóór aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de wedstrijdcommissie/penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor het betalen van de inleg is de Algemene Ledenvergadering. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.


 • WhatsApp OGM-KK 2021:
  De vereniging beschikt over meerdere WhatsApp groepen, is de inleg voldaan dan wordt u aan de wedstrijd WhastApp groep OGM-KK 2021 toegevoegd. In deze groep wordt tijdens de wedstrijd informatie uitgewisseld alles wat voor de wedstrijddeelnemers van belang kan zijn. Verder houden de leden deze groep graag zo schoon mogelijk, melden van vnagsten- gewicht vermeldingen en foto's van de vangsten en wie waar gaat wegen op welk moment zijn primair de berichten die hierin voorbij komen.

  Opgestaan is plaats vergaan:
  Fons mag ook graag vissen aan de Noorderplas zeker op die momenten als het wat drukker wordt aan de verenigings-wateren waar hij voorzitter van is. Fons viste in 2020 al een deel van de wedstrijd mee en schoof graag aan in een van de vrijgekomen plekken. Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet het deelnemersveld voor de wedstrijd van 2021 al behoorlijk. Informeer altijd bij Marco wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meededen aan de vorige wedstrijd staan automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar dit was altijd al zo, opgestaan is plaats vergaan. • Koppel 1 - Marco & Kevin
 • Koppel 2 - Raymond & Michael
 • Koppel 3 - Jan v E & William
 • Koppel 4 - Johan & Gerry
 • Koppel 5 - Mike v/d M & John v C
 • Koppel 6 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 7 - Rini-S & Arjan E
 • Koppel 8 - Fons & Hans C
 • Koppel 9 - Roy & ...
 • Koppel 10 -
 • Wedstrijdverslag deel 1 - karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni;

  Laten we eerst de verdeling van de zone's behandelen:
  De karpercommissie had 10 enveloppees gemaakt met inhoud, daarin het wedstrijdreglement en het lotnummer. Hoewel dat lotnummer voor de meeste het belangrijkste moeten we niet opzettelijk de regels overtreden anders vis je buiten de wedstrijd.

  Lotnummer 1 geeft je het recht om het eerste een zone te kiezen, Marco & Kevin vertrokken naar zone 8, Raymond en Michael zone 4, Jan v E en William zone 2, Johan en Gerry zone 9, Mike v/d M en John v C zone 10, Jarno en Pascal zone 5, Riny en Arjan E zone 7, Fons en Hans C zone 6.

  De winnaars van OGMKK-2020 trokken lotnummer 10, zoals het liet aanzien was zone 5 niet bepaald hun eerste keus maar het was niet anders. Met het lotnummer 10 in de hand zijn er al vele (7) zones bezet. De zones die voor hun nog beschikbaar waren zoals zone 3, 5 en 11 was achteraf bezien zone 3 of 11 een betere optie geweest zijn, praten achteraf is altijd makkelijk.

  Raymond en Michael scoorde goed op zone 4 en ook zone 3 bied dezelfde mogelijkheden. Ook zone 11 was dit keer ten onrechte ondergewaardeerd, vele karpers zwommen gedurende het wedstrijdweekend hun rondjes.

  Onderschat inzicht en techniek niet:
  Techniek en inzicht is de sleutel tot succes, geef je ogen goed de kost voordat je ergens zomaar neerploft. Voordat we verder gaan, onze voorzitter Cees Melis maar uiteraard ook onze sponsor Grain Baits wenste de karpervissers een hele mooie en succesvolle wedstrijd toe. De voorzitter van HSV 's-Hertogenbosch was ook als deelnemer aangeschoven en werd toegevoegd in de WhatsApp groep door karpercommissielid Marco.

  We krijgen windkracht 12 riep Marco het weer slaat helemaal om, hij was natuurlijk heel trots op zijn nieuwe aanwinst de Titan tent die hij naar eigen zeggen veel te duur had gekocht. Je kunt er met vier man op gaan zitten vertelde hij ons, maar wij denken dat Marco de tekst van deze Titan tent fout heeft gelezen, deze tent bied ruimte voor vier personen mits deze gaan zitten. Windkracht 12, man dat is een orkaankracht dan ga je toch niet vissen.

  Als het maar gezellig is, het eerste vangbericht kwam van Riny; kan er iemand komen wegen wij hebben er 4 en geen bewaarzakken meer snel a.u.b. - en direct erachteraan kwam Raymond met; Oke en dan graag hier wij zitten met hetzelfde. Dit zou beteken dat de eerste 8 karpers en enkele steuren een feit was. Vijf karpers werden op de gevoelige plaat gelegd bij Arjan en Riny, twee karpers bij Fons en Hans en daarna was het foto-schieten bij Raymond en Michael met drie karpers. Vandaar vertrok onze werkbij / werklust Marco naar Johan en Gerry voor het fotograferen van slechts een karpertje van 5 Kg. Na 11 Karpers die tot nu toe waren er gevangen, met slechts één keer de klok rond vissen waren Riny en Arjan de leiders in de wedstrijd.


  Na ongeveer acht uurtjes vissen, rond 04:00 uur kwam een steur op de mat bij Johan en Gerry, het was één van de 25 steuren die in 2015 zijn uitgezet. Zone 9 staat bekend om de steuren die er zwemmen, hoewel het schitterende prehistorisch vissen zijn was een karper van dit kaliber toch net even iets meer welkom geweest. De steur is natuurlijk een indrukwekkende sportvis en wil je ze niet vangen moet je niet gaan vissen waar ze zwemmen.

  Jan en William zaten letterlijk en figuurlijk op 2, Jan mocht zelfs drie keer dezelfde steur vangen vandaar dat we die steuren hebben doorgestuurd naar Pascal die in het verleden voor het vangen van teveel steuren weleens heeft ingepakt en naar huis is gegaan.

  Ook John en Mike maakte een mooie foto, indrukwekkend om te zien. Een snoek die een fikse paling wilde verorberen maar deze paling snoerde letterlijk en figuurlijk de bek van de snoek. Hij zat er geheel omheen gedraaid, de snoek ging op zoek naar de vrijheid maar kwam in de lijn van John terecht. Mike die samen met John op zone 10 zaten keken met verbazing wat er nachts op de onthakings-mat lag, een bijzondere vangst die we graag met jullie willen delen. De snoek had er duidelijk veel moeite mee om er van bij te komen, een geruime tijd later zwom deze nog redelijk vermoeid weg.


  Het ging snel met de aanbeten, behoorlijk constant met hier en daar ook regelmatig wat lossers maar dat hoort erbij. 14 karpers werden er gevangen door het koppel Raymond en Michael, maar het moet gezegd worden dat Michael de sterren van de hemel visten met 10 gevangen vissen die gezamenlijk gewicht hadden van 71,1 Kg. De wedstrijd is nog niet gelopen maar met 71,1 Kg blijf je wel voorlopig individueel de betere van dit moment, daarachter volgt Gerry met 43,9 Kg en vergeet ook Fons niet die samen met Hans als koppel viste op zone 6 en Fons liet individueel 31,8 Kg noteren. Michael heeft tot dusver zonder enige twijfel klassen gevist en ook gevangen, het is een groot voordeel als beide leden van het koppel hun visjes weten te vangen, dan loop je lekker uit.

  In totaal zijn er in deel 1 van de wedstrijd 28 karpers gevangen, subtotaal 242,6 Kg en de zwaarste karper was 17 Kg. Dat was in 2020 deel 1 met resp. 155 Kg en in 2019 deel 1 met resp. 170,6 wel anders. De vis uitzettingen zijn behoorlijk gunstig voor de vangsten blijkt wel.

  De zwaarste karper, hoewel deze is gevangen door Kevin op de hengel van Marco wordt deze conform het wedstrijdreglement genoteerd voor Marco.  Is er iets in het bovenstaande onjuist, laat het bestuur dat dan even weten.

  De leiders in de wedstrijd zijn natuurlijk Michael en Raymond, hun kinderen zijn uiteraard apetrots op hun vaders dat moge duidelijk zijn.


  Wedstrijdverslag deel 2 - karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus;

  Aan het wedstrijdreglement zijn enkele wijzigingen doorgevoerd, er bestaan geen commissies meer en de nieuwe wijze van weging hierover geeft onze secretaris tijdens de loting een korte uitleg.

  wordt vervolgt .....

  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,148,323 unieke bezoeken