Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

December 2020

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Actueel - Info

Karper-koppelwedstrijd 2021

De karper-koppelwedstrijden 2021:

Lees de reglementen en het karper-wedstrijd reglement voor aanvullende informatie en/of voordat u zich aanmeld om misverstanden en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De wedstrijd data:
1ᵉ karper koppelwedstrijd 4, 5, 6 juni (2 nachten)
2ᵉ karper koppelwedstrijd 20, 21, 22 augustus (2 nachten)
3ᵉ karper koppelwedstrijd 1, 2, 3 oktober (2 nachten)

Het gaat om één wedstrijd met in totaal 3 weekenden 3 delen karpervissen - aantal nachten is 6 - alle vangsten worden bij elkaar opgeteld - deelnemers mogen ook een deel of delen van de wedstrijd vissen en tussendoor hengels opruimen/binnen halen om b.v. naar huis te gaan.

De loting:
Aanwezig zijn op het meting-point (Pisaflat) om 17:00 uur, aanvang wedstrijd 18:00 uur maar de deelnemers mogen direct na de loting aanvangen met vissen.

Wedstrijdverslag:
Het verslag bestaat uit drie delen, voor elke wedstrijd één verslag dat steeds als vervolgverslag aan dit artikel wordt toegevoegd. Op deze pagina vindt u later de wedstrijdverslagen deel 1, 2 en 3.

Wat zijn de prijzen:
De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.
 • Het winnende koppel krijgt de titel eerste prijs + prijzenpakket.
 • De tweede prijs titel tweede prijs + prijzenpakket.
 • Derde plaats titel derde prijs + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint titel winnaar-individueel
 • De persoon die de zwaarste karper vangt (gezien over drie wedstrijdsessies) titel grootste karper.

 • De prijzen worden op een van De Schans dagen uitgereikt (eind oktober) door de wedstrijdcommissie. Niet onbelangrijk om te vermelden Grain Baits participeert in de prijzentafel. Klik op de Sponsor pagina Grain Baits voor meer informatie.
  Wedstrijd duur / zone's:
  De wedstrijd bestaat uit totaal uit drie weekenden (deel 1, 2 en 3) karper-vissen waarbij alle vangsten van karpers - graskarpers - kruiskarpers bij elkaar worden opgeteld. De loting van de zones gebeurd voor elk wedstrijdweekend opnieuw, het koppel dat het laagste nummer trekt mag als eerste hun voorkeur zone kiezen. Bij de volgende wedstrijdweekenden mogen geen zones gekozen worden die al eerder door het betreffende koppel gekozen zijn. Voorbeeld, vist het koppel gedurende wedstrijddeel 1 op zone 1 dan mag dit koppel in de volgende wedstrijddelen niet meer vissen op zone 1. Zo vist elk koppel gedurende de wedstrijddelen 1, 2, en 3 vanaf een nieuwe zone. Omdat op deze wijze de kans groot is dat de beste zones er in principe als eerste uit zijn mag het koppel met het hoogste nummer kiezen uit alle zones die nog overblijven ook als er al eerder vanaf die zone door hun gevist is. Een andere uitzondering op deze regel is als de loting geen anderen keuze overlaat.  Het spreekt voor zich dat het iedereen vrij staat om te vissen op geheel eigen wijze en voorkeuren echter wel met inachtneming van de reglementen.


  Wissel-medaille "Leiders in de wedstrijd":
  Tijdens de wedstrijd heeft het koppel die de leiders zijn in de wedstrijd de zogenaamde wissel-medaille, zij dienen deze medaille goed zichtbaar op te hangen gedurende de wedstrijddagen. De houders verzoeken we een foto te maken en plaats deze in de Whatsapp groep of stuur deze naar de websitebeheerder. Op het moment dat een ander koppel de leiders worden in de wedstrijd gaat de wissel-medaille over naar de nieuwe "Leiders in de wedstrijd". De wedstrijdleiding vertrouwd erop dat de oude en/of de nieuwe leiders dit zo spoedig mogelijk doen.

  Aanmelden:
  Voor aanmelden, neem contact op met Johan of Marco die samen wedstrijdcommissie vormen en die de deelnemerslijst bijhoud. We vermelden het nogmaals, lees voordat u zich opgeeft eerst het grotere vissoorten en karper wedstrijd-reglement door zodat u op de hoogte bent. Onwetendheid mag nimmer een excuus zijn, het gaat ongetwijfeld ook om de gezelligheid maar het is en blijft wel een wedstrijd met daarbij behorende wedstrijdregels.

 • Inschrijfgeld en tevens inleg is € 30,- per persoon voor deelname aan karperkoppel wedstrijden deel 1, 2 en 3 van 2020, dit bedrag moet uiterlijk één week vóór aanvang wedstrijdweekend deel 1 bij de wedstrijdcommissie/penningmeester binnen zijn. Een goede plaats voor het betalen van de inleg is de Algemene Ledenvergadering die medio maart 2020 wordt gehouden. Aanmelden voor deelname kan tot aanvang eerste wedstrijddag mits er nog plaats is, informeer altijd of je nog kans maakt en mee kunt doen.


 • Opgestaan is plaats vergaan:
  Fons mag ook graag vissen aan de Noorderplas zeker op die momenten als het wat drukker wordt aan de verenigingwateren waar hij voorzitter van is. Fons viste in 2020 al een deel van de wedstrijd mee en schoof graag aan in een van de vrijgekomen plekken en dan heb je automatisch een plekje voor het volgende jaar. Om misverstanden te voorkomen, samen met de nieuwe aanmeldingen is zoals het er nu naar uitziet de wedstrijd van 2021 al weer vol. Informeer altijd bij Marco wat de mogelijkheden zijn, deelnemers die meedoen staan automatisch op de deelnemers lijst voor het volgende jaar dit was altijd al zo, opgestaan is plaats vergaan.
 • Koppel 1 - Johan & Gerry
 • Koppel 2 - Marco & Kevin
 • Koppel 3 - Raymond & Michael
 • Koppel 4 - William-B & ...
 • Koppel 5 - Fons & ...
 • Koppel 6 - Mike-v/d M & John v C
 • Koppel 7 - Roy & ...
 • Koppel 8 - Jarno-H & Pascal-S (Grain Baits)
 • Koppel 9 - Rini-S & Arjan-V
 • Koppel 10 - Bram & Willem • Verwerkingstijd: 0.02 seconden
  952,615 unieke bezoeken