Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

April 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Actueel - Info

12 karpervrienden naar Ghost Lake Italie 2020

Ghost Park Lake Italie:
Kevin heeft een leuke visvakantie georganiseerd, 12 Bossche karpervissers pur sang hebben gezamenlijk Ghost Park Lake in Italië compleet afgehuurd voor een indrukwekkende karper vissessie. In het weekend van 5 september vertrekken ze om aldaar een week lang startende op de maandag als 6 koppels te karpervissen. Het wordt beslist een serieuze poging om meerdere 20 Kg+ te vangen.

Waarom Ghost Park Lake:
 • Ghost Park is 16 hectare groot
 • 40 stekken, 28 dubbelstekken en 12 single stekken
 • De huidige grootste karper is ten minste 34kg
 • Meer dan 300 vissen tussen de 18kg en 30kg
 • Afstand: Afstand: vanaf Den Bosch 1190 km
 • Ghost Park is een zeer aantrekkelijk water in het noorden van Italië in de buurt van Vicenza. Het water heeft ongeveer een oppervlakte van 16 hectare. De eigenaar heeft hier de afgelopen jaren niet stil gezeten en heeft er een groot aantal karpers uitgezet. Hiervan zijn er al een zeer groot aantal vissen die de 20kg naderen. Ook zijn er al een groot aantal die er dik overheen gaan. Ongeveer 300 vissen zitten met een geweldig gewicht tussen de 18kg en 30kg. De grootste vis die tot nu toe gevangen is, is een zeer mooie schub van 34kg.

  Wat ging eraan vooraf en wie gaan er op pad:
  Recentelijk is de groep bij elkaar gekomen in de Lachende-vis om alles nog even goed op een rij te zetten. Goede voorbereiding is het halve werk. Wie vist met wie, wie zit waar op welke visstekken want ook die zijn al verdeeld. Zo kan iedereen op voorhand zijn huiswerk doen en weet een beetje wat hem te wachten staat.

  Wie vist met wie: Kevin & Brian - Marco & Fons - Gerrit & Ad - Jan & Patrick - Wesley & Maikel - Ton & nogmaals Wesley.

  De mannen zijn allemaal super gemotiveerd, hebben allemaal een behoorlijk hoeveelheid aas en voer ingeslagen. Kosten nog moeite werden bespaard, verschillende hengelsportzaken werden bezocht voor het aanvullen van de tackleboxen en andere zaken.

  Zondag - Maandag - Dinsdag:
  De mannen zijn op de zondag veilig en wel aangekomen, ze konden op de zondag ook direct aanvangen met vissen en dat verliep niet slecht. We kregen al snel de melding van de mannen dat de eerste vissen al binnen waren, Marco 13.9 Kg spiegel en nog een spiegel van 15 Kg, Fons 4 Kg spiegel en schub van 15.6 Kg, Ad een spiegel van 25 Kg en Wesley ook een spiegel van 24 Kg, Maikel deed super mee met een spiegel van 22 Kg en Kevin en Brian pakte meerdere vissen waarvan 4 boven de 15 Kg.

  Het is bloedheet in Italië en op de afbeeldingen zien we dat Fons al iets te veel in de zon heeft gelopen. De vangsten verliepen zo goed dat Marco al liet weten dat het op werken begon te lijken. De start is in ieder geval prima verlopen.  De afbeeldingen hierboven rechts geeft al aan waar Marco zijn door Fons gegeven bijnaam dikke aan te danken heeft. Waar marco ook is het is altijd all you can eat en daarna gaat ie lekker slapen. Wees niet bezorgt om Marco, hij komt zelden met honger thuis en is meestal goed uitgerust. Het is niet voor niets een visvakantie met genieten in het kwadraat.

  De gigant gevangen door Marco weegt 26,9 Kg, op naar meer want dat gevoel is bij alle 12 karpervissers beslist aanwezig. Gezamenlijk zijn tot dit moment (dinsdag 19:00 uur) ruim 80 karpers gevangen, 3 karpers 25 Kg plus, 10 karpers 20 Kg plus en verder tussen 12 en 20 Kg. Keven heeft aangegeven zeker niet van alle vissen foto's te maken, de varkens hebben zijn voorkeur omdat hij een behoorlijke modderlaag voor de stek heeft liggen is het net wat moeizamer. Het gaat fantastisch en nogmaals ze hebben slechts anderhalve dag gevist en mogen tot maandag doorgaan, wat gaat dit brengen.

  Woensdag - Donderdag - Vrijdag:

  De karper hierboven links is door Marco geschept maar door Fons de voorzitter van HSV 's-Hertogenbosch gevangen, het gewicht van die karper mag er beslist zijn, 13,7 Kg. Het gewicht dat de digitale weegklok aangeeft (18,15 Kg) dat is het totaal gewicht wat ze samen (Fons en Marco) hopen aan te komen of af te vallen tijdens deze visvakantie.  De volgende twee foto's zien we "zo vader zo zoon" in actie, Marco vist met Fons en Kevin vormt een vis-koppel met Brian. Twee plaatjes van vissen, resp. 18 Kg spiegel en Kevin met een 24 Kg schub. Nog even dan krijgen we een mooie drie generatie foto op de website, Opa Marco, vader Kevin en kleinkind, iets om trots op te zijn.

  Sinds vanmorgen 08:00 uur 45 karpers:
  De mannen hebben aldaar iets bijzonders ontdekt in de karpervisserij dat op het Ghost Park Lake bijzonder goed blijkt te werken, het gaat op dit moment helemaal los daar in Italië, de eerste nieuwe foto's komen voor bewerking al weer binnen. De eigenaar snapt er helemaal niets van, hij weet sinds vanmorgen dat ze vanaf 08:00 uur vanmorgen met zijn alle al 45 karpers hebben gevangen. Dit is ongekend goed "che cosa stai facendo" riep de eigenaar die op vanaf nu meer dan regelmatig komt kijken wat die 12 Bosschenaren aan het UITSPOKEN zijn aan het Ghost Park, hoe bizar is dat.

  La prossima volta che verrai a Ghost Park dovrai pagare per ogni carpa catturata.
  Wat zoiets betekend als, ........ de volgende keer als jullie naar Ghost Park komen moeten jullie per gevangen karper gaan betalen. Ze vangen als gekken, ruim 200 karpers en heeft het tellen van de vangsten nog wel zin. Gelukkig voldoende voer meegenomen er rekening mee gehouden als de karpers goed reageren op het voer dat er ook veel op gaat. Veel aanbeten is veel vis vangen en dan gaat er ook meer voer het water. Je kunt er niet omheen dat je van veel vangen vooral nachts ook moe gaat worden en dit heeft de mannen doen besluiten minder te vissen in de nachtelijke uren, je moet ook slapen maar het leuke is dat aanbeten ook overdag gewoon doorgaan. Kortom, hengels tegen de tent gedurende de nachtelijke uren en om 07:00 uur eruit wat een probleem hebben de mannen toch :-) Marco en Fons zijn niet de jongste meer en geeft het eerlijk toe, ja anders hou je het niet vol Ger, Fons ook niet, ze hadden 17 aanbeten waarvan 15 van gevangen, lekker nachtje. Het zegt wat als je van een grasvreter van 20 Kg geen foto meer maakt.

  Meer als 200 vissen, ze moeten nog vier dagen vissen:

  Eerst wat visjes weg werken.

  Persoonlijk record, Kevin, 26 Kg hatseflats
  De persoonlijke records vliegen de heren letterlijk dagelijks om de oren, vele foto's worden overdag gemaakt maar de karpers zijn ook overdag gevangen. Ze fotograferen al langer niet alle vangsten omdat dat geen doen is. De voerhoeveelheid gaat aanzienlijk achteruit maar ze verkopen aldaar in winkels ook lekkernijen voor karpers dus dat is het probleem niet.

  Om een klein beetje een indruk te krijgen wie vanaf welke zone vist hebben de mannen het water in 6 zone's verdeeld, wie in welke zone zou aanvangen met vissen dat stond ruim voor aanvang al vast en dat was wel zo eerlijk.

  Zuidoosterlijk hoek was voor Jan en Patrick - zuid-midden voor Wesley en Maikel - zuidwesterlijke hoek Kevin en Brian - Marco en Fons noordoosterlijke hoek - noord-midden Wesley en Dennis - noordwesterlijke hoek voor Adje en Gerrit.

  Je hebt vissers en vangers horen we Marco altijd zeggen, dus we vervolgen met een regelrechte en onmiskenbare vanger Fons. Hatsikidee 22,4 Kg schoon aan de haak. Alle karpers moeten verplicht boven het water gewogen en gefotografeerd worden en anders kun je naar huis. Een karper beschadigen, dat kost je € 100,- per Kg maar vanzelfsprekend is dat nog niet eens het laatste dat ze willen. De dril van deze karper duurde ruim 40 minuten, om maar aan te geven dat het echt op werken gaat lijken bij zoveel aanbeten.

  Er zijn kort voor midden nacht verschillende karpers op de kant gekomen, hiervan nemen we enkele foto's mee in dit verslag maar hiermee is het beslist nog niet gedaan. Nog twee dagen vissend aan Ghost Park lake vertoeven is geen straf. Zaterdag en Zondag wordt er nog voluit gevist maar er wordt ook al af en toe gedacht aan het naar huis gaan, zondag avond wordt alles ingepakt zodat ze op maandag vroeg in de ochtend kunnen vertrekken in noordelijke richting.

  Na zoveel karpers vangen, honderden karpers wel te verstaan. In totaal vele uren drillen, vele kilo's voeren en maar varen en maar bezig zijn. Marco heeft een hele grote bak verspeeld, het was beslist een ongekend zware vis die helaas het hazenpad verkoos. Marco heeft aangegeven nog steeds op scherp te staan gedurende de laatste twee dagen.

  Op de afbeeldingen zien we Brian en Kevin met enkele mooie exemplaren, vissen van formaat die we alhier ook wel uit het water kunnen vissen als het meezit. Brian 16,5 Kg, Kevin 21,5 Kg, Brian 22 Kg.  Zaterdag - Zondag - Maandaaaaaaaaag:
  Wat gaat de zaterdag brengen, nou dit dus. De eerste 30 Kg + karper is een feit. Brian knalt zijn oude PB letterlijk in de hoek en daar gaat ie voorlopig niet meer aankomen, 34 Kg hatseflats. Brian was kort voor de aanbeet van deze karper even bij Fons en Marco voor een praatje, hij liep weg en riep nog "ik ga even een 30Kg vis vangen" en hierop werd natuurlijk lachend gereageerd. Wat bleek kort daarna, een karper van 34 Kg lag ook behoorlijk snel in het landingsnet tot grote verbazing van de anderen. Ze gingen letterlijk uit hun dak, een van de top drie vissen was binnen. Deze karper gaf volgens Brian tijdens de dril niet bepaald tegengas dit in tegenstelling tot de meeste gevangen karpers die hebben een behoorlijk strijd geleverd.


  Brian - 34 Kg


  Kevin en Brian viste om en om, het was Kevins beurt maar ag met zoveel vissen en te weinig slaapuren weken ze hiervan af. Gewoon vissen op eigen hengels en de andere laten slapen, dat was het plan. Kevin lag nog maar net op zijn stretcher en bij Brian vertrok er een, en dan ligt er even later een karper als deze in het landingsnet.

  In de zuidwestelijke hoek bij Marco en Fons werden twee graskarpers gevangen, resp. 21 en 25 Kg. Omdat de vissen te dol waren om in de handen te houden zijn deze grassers maar snel teruggezet, voor het maken van foto's hiervoor gelden strikte voorwaarden en de vissen moeten niet als dolle in de handen blijven spartelen, snel terugzetten was de enige juiste optie.  De mannen zijn een beetje brak en zijn toe aan een pilsje, vermoedelijk gaan die behoorlijk zwaar aankomen, bij sommige gaat het toch opbreken de slijtageslag. Schouder armen heel het lichaam geeft de geest bij de meeste, ze noemen het ook niet voor niets Ghost Park. Met een tussenbalans van 75 vissen boven 20 Kg, 17 vissen boven de 25 Kg, 1 karper boven de 30 Kg en wel 100+ karpers 15 Kg plus is dat wel te begrijpen. De karpers minder als 15 Kg die zijn ook gevangen dat is zeker waar maar de aandacht gaat toch het meest uit naar de 15 Kg+ exemplaren.

  Wat te denken van de volgende Ghost Park juweel:


  Wesley, schitterend mooie spiegel van 21.5 Kg


  De afbeelding van het pilsje:
  Het was langdurig stil voor de redactie, er was weinig te melden uit het kamp Ghost Lake en we vragen ons af wie er vandaag hoofdpijn heeft of een kater. De afbeeldingen verraden het al, bekijk de gezichten maar.  Vandaag is het opruimen geblazen, op zijn gemakkie aan natuurlijk. Het is niet onverstandig om uitgerust aan de retour-trip te beginnen. Ze vertrekken vandaag rond 21:00 uur, er is nog ruimte om enkele uurtje te vissen maar wees niet getreurd want het volgende vistrip-verslag is al weer online gezet. Jarno Heijkoop en Koos Megens vissen "as we speak" op Rainbow Lake en dat is ook een schitterend viswater. Dat artikel vinden we hier: Jarno en Koos op Rainbow Lake


  Kevin met een spiegel van 19,8 Kg


  Marco ving op de rand van sluitingstijd en een lichte kater nog een karper van 11 Kg, we zullen Kevin eens vragen of hij na het lezen van dit artikel even antwoord kan geven op de vraag of hij het zich nog wel kan herinneren dat hij deze 19,8 Kg spiegel heeft gevangen, de afbeelding laat iets anders vermoeden. Tis wel een vissertje, hij vangt ze ook lamdronken.

  Nou we hebben het hem gevraagd, het antwoord duurde zoals geheel verwacht behoorlijk lang. Wij dachten die is nog steeds niet boven het maaiveld maar het tegendeel was waar. Die Pipo stond gewoon karpers te drillen alsof zijn leven er van afhing.

  De 19.8 Kg kon hij zich nog heel goed herinneren maar hij gaf ook gelijk door enkele 20+ Kg vissen en een 19,7 Kg. Mannen dit was smullen, het enthousiasme straalde er werkelijk vanaf. Dit is waar het karpervissen voor bedoeld is, geen gezeik geen gezeur gewoon lekker vissen. De laatste visfoto gevangen op de laatste visdag is op zich al een plaatje waar je best meerdere dagen voor zou willen gaan zitten. We denken dat onder karpervissers vele zullen denken daar alleen al wil ik een week voor zitten.  Fluweel-mooi dat mag gezegd worden, we zien een plaatje waarin alles klopt:


  Kevin met een karakteristieke en zeer robuuste schubkarper van 24,2 Kg


  Wordt vervolgt: Jazeker wel, Ghost park is zeer de moeite waard en volgend jaar zullen er best plannen gemaakt worden om een keer terug te gaan. De mannen zijn nu op dit moment onderweg naar huis, Pipo moest nog even naar de Burger King en gaf zelf al aan in coma te vallen als hij thuis komt.

  Mannen, bedankt voor de mooie foto's en de aanvullende informatie, sluit deze visvakantie ook af met een veilige reis naar het thuisfront. Wij gaan weer lekker snoekvisjes vangen op de Noorderplas, dat Ghost park is voor ons helemaal niks. Wat is hier nou de lol van, wat heb je eraan als je zoveel aanbeten krijgt. Hiermee gaat het karakteristieke element van het nacht-karpervissen helemaal mee naar de knoppen. Dit vissen is te actief met zoveel vangsten, gewoon niet leuk meer. Als het overal zo was dan is het gewoon een klote hobby zo simpel is het.

  Mochten jullie ondanks de negatieve grondslag van het karpervissen toch besluiten om ook een vistrip te maken naar bijvoorbeeld Frankrijk of elders in Europa, denk dan ook eens aan onze sponsor Grain Baits.


  Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl


  Verwerkingstijd: 0.10 seconden
  1,056,991 unieke bezoeken