Ledenenquête

OGM KK 2021 deel 3, hoeveel Kg karpers wordt er gevangen gedurende deel 3

minder als 10 KG
minder als 10 KG
0% [0 stemmen]

tussen 10Kg en 50Kg
tussen 10Kg en 50Kg
0% [0 stemmen]

tussen 50Kg en 100Kg
tussen 50Kg en 100Kg
75% [3 stemmen]

tussen 100Kg en 150KG
tussen 100Kg en 150KG
0% [0 stemmen]

tussen 150Kg en 200KG
tussen 150Kg en 200KG
0% [0 stemmen]

meer als 200KG
meer als 200KG
0% [0 stemmen]

Stemmen: 4
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 25.05.21

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Calendar

July 2021

Zon Maa Din Woe Don Vri Zat
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Actueel - Info

Karpervissen Frankrijk Rainbow lake of Lac de Curton

Rainbow Lake of Lac de Curton:
Het Franse betaalwater Rainbow Lake blijft veel grote vangsten opleveren, met zo nu en dan een flinke uitschieter. Jarno Heijkoop (Grain Baits) gaat samen met Koos Megens die de eigenaar is van Proline vissen op Rainbow. Jarno wist al eerder enkele topvissen te vangen op Rainbow maar de resultaten uit het verleden zijn zeker in het karpervissen geen garanties voor de toekomst.

De mannen zijn nadat ze zo'n 1100 km hadden gereden op 12 september aangekomen voor een weekje lekker vissen op het Franse water, ze zijn direct na aankomst begonnen met vissen en ze vissen tot zondag 20 september.

Rainbow Lake ligt in de buurt van Bordeaux (Zuid-Frankrijk) en is één van de populairste bestemmingen onder karpervissers, de lange reisafstand moeten ze wel voor lief nemen in hun jacht op enorme karpers, vele karpervissers weten dat er hele zware vissen rondzwemmen op Rainbow Lake maar dan heb je ze nog niet.

In maart 2020 wist Jarno één van de topvissen van Rainbow te vangen, een spiegel van 32,9 Kg die zien we op de afbeelding rechts.

Koos en Jarno zien deze gigant graag nogmaals op de onthakingsmat verschijnen maar ook een andere karper van bijna 40 kilo die er met 100 procent zekerheid rondzwemt staat op hun verlanglijstje.

Van Zondag tot Zondag:
Het andere artikel elders op deze website dat betrekking heeft op Ghost Lake die aantallen gaan Jarno en Koos op Rainbow beslist niet halen, de wateren zijn op vele factoren totaal verschillend van elkaar en kunnen ook niet met elkaar vergeleken worden.

Om 07:50 ontvingen we de eerste vangstmelding, Jarno had een karper van een kilo of 7. De karper is in de boot onthaakt omdat hij te ver weg lag van de visstek. Wij denken dat het anders gelopen zou zijn als de vis 20 Kg of meer had gewogen, dan was ver van de stek dichtbij geworden :-)

Op naar vis twee dat werden er ook twee:
Koos wist twee mooie schubkarpers te vangen, het is voor Koos en Jarno nog een beetje zoeken naar de betere spots op het water, een beetje schoner mag wel zodat de karpers het net even iets makkelijker kunnen vinden.
Het feest is begonnen, Koos heeft zeker een van de topvissen van Rainbow Lake te pakken. Je moet ook een beetje mazzel hebben in de visserij "all we need is a teaspoon of luck", de ketting is net zo zwak als de sterkste schakel. Heel belangrijk is het volgende, zorg dat aas en materiaal in tip top conditie is, zelfs hele kleine verschillen kunnen van grote betekenis zijn in de karpervisserij zeker op de betaalwateren als Rainbow. En dan kan het zomaar zijn dat je een karper als hieronder afgebeeld op je onthakingsmat krijgt. Niet onbelangrijk om te vermelden en vooropgesteld, het is wel noodzakelijk is dat giganten als deze er wel moeten zwemmen en dat is weer een verdienste van de beheerders/eigenaars van het betaalwater hetgeen wel eens wordt vergeten.

Koos gefeliciteerd met deze gigant van 34,8 Kg.En toe bleef het best wel een tijdje stil, geen extreme activiteit van karpers althans. Heel af en toe lieten enkele zich even wat beter zien. Karpervissen is geduld hebben dat weten we allemaal, dat kunnen de meeste ook heel goed opbrengen. Op de maandag avond nog een berichtje gestuurd "zijn er nog updates, is het wat", Jarno gaf aan dat het stil stond, ook de lezers van deze vistrip moesten dus wat langer geduld hebben.

Jarno wist een mooi exemplaar van een spiegelkarper te vangen die we op de afbeelding hieronder links zien, ze zitten natuurlijk voor de zwaardere vissen zoals afgebeeld op rechts. Jarno kan er weer een mooie 25Kg+ bijschrijven op zijn vangstlijst. Koos doet het ook niet met minder, een behoorlijk robuuste schubkarper van 30,1 Kg laat opnieuw zien dat Rainbow een giganten water is.

Hoewel het vasthouden van 30Kg+ vissen een bijzondere ervaring is zijn zware vissen per definitie niet altijd mooi. Over mooi gesproken, de weg naar zware karpers is doorgaans mooier als de kilo's die je weegklok aangeven. Jarno heeft wist nog voor sluitingstijd 4 karpers te vangen, de twee mooiste zijn gefotografeerd en die zien we hieronder. Hoewel voor dit verslag het gewicht van deze karpers, resp. 14 en 15,2 Kg niet zoveel toevoegt is elke karper die je vangt altijd leuk. We vermelden graag dat Rainbow erom bekent staat dat aldaar ongekend zware giganten rondzwemmen die hoe gek het ook lijkt de karpers van rond de 15 Kg degraderen tot kleinere karpers hetgeen een groot contrast verschil is met de Nederlandse wateren.Op de Zaterdag zijn de heren aan de terugweg begonnen, we vroegen Jarno nog om een update maar die melde ons we zijn als in Antwerpen. Koos en Jarno bedankt voor de Rainbow info en met de wetenschap dat jullie al jaren samen op Rainbow vertoeven kijken we uit naar de volgende trip.


Grain Baits - Hans 06-54395503 - Email info@grainbaits.nl

Verwerkingstijd: 0.17 seconden
1,148,194 unieke bezoeken