Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Wedstrijdschema en verslag 2016

HSV- Ons Genoegen Maaspoort witvis agenda en wedstrijdverslagen.

Witvis en Karperwedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. Het foto's van eerder gehouden wedstrijden vindt u in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden

In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit het foto-album, het verslag kent verschillende wedstrijd-onderwerpen. Voor witvis-wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende: avond voor de wedstrijd stek/sector nummer trekken aansluitend de mogelijkheid om te voeren in je eigen sector. Over het tijdstip wordt nog even overlegd. Vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit één boot.


Wedstrijden-overzicht witvis 2016:
Zondag 10 April - Openingswedstrijd visseizoen 2016 - Locatie Crevecoeur 
Zondag   8 Mei - Noorder wedstrijd - Locatie aan de Maas bij het monument dat naast de Oude Maas is geplaatst.
Zondag 22 Mei - 1e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
Zaterdag 11 juni - Witvis & Karper-koppel bokaal - Locatie Noorderplas (lees de uitleg)

Zondag 26 juni - Vrijehengel vissen - Locatie Bokhoven
Zondag 10 Juli - 2e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
Zondag 24 Juli - Blindenviswedstrijd - Locatie Bokhoven (doorrijden tot aan cafetaria van Dijk)
Zondag   4 Sept - 3e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
Zondag 18 Sept - Herfstwedstrijd - Locatie De AA (brug Lagenlandstraat links)
Zondag 25 Sept - Forelvissen - Locatie België, verzamelen bij de Schans om 7:00u. Opgeven bij Cees of Arnold.
Zondag   2 Okt - 4e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
Zondag   9 Okt - Afsluiting visseizoen 2016 - Locatie Maas Monument

Alle wedstrijden aanvang 09.00u tot 13.00u, één uur voor aanvang wedstrijd aanwezig op vis locatie. Bij verhindering even bellen tel.: 073-6422728. Houd u aan de reglementen, wist ik niet is geen excuus. Het uitzetten van de steknummers i.v.t. wordt gedaan door de wedstrijdcommissie. De wedstrijd commissies wensen een ieder een gezellig seizoen toe met mega vangsten.

Opgelet!
Alle wedstrijden vermeld in het rooster gaan alleen door als er ook voldoende aanmelders / deelnemers zijn. Verder is deelname geheel vrijblijvend.

Uitleg Witvis & Karper-koppel bokaal van 11 juni 2016:
In deze wedstrijd wordt er als koppel deelgenomen, hierbij vist één persoon op witvis en het andere koppel-lid vist op karper. Voor de karper-vissers tellen alleen de gevangen karpers op gewicht, voor de wit-vissers tellen alle vissoorten op gewicht met uitzondering van de karpers. Het gaat om een zogenaamde mix-koppel wedstrijd maar je vist óók individueel. De inleg is € 10,- pp en hiermee is deelname vastgelegd. Uitgangspunt is gezelligheid en de prijzentafel is bewust klein gehouden. De winnaars worden clubkampioen en ontvangen hiervoor ook een bokaal en leuke prijzen. Het koppel mag gezamenlijk met maximaal drie hengels vissen. De wedstrijdduur is 12 uur, vanaf 9:00u tot 21:00u, vanwege de wedstrijdduur wordt er na ongeveer 3 uur gewogen. Gelieven om 8:30u aanwezig te zijn voor loting van de vis-stekken. Aanmelden voor deelname bij Toon & Berry.

Forelvissen België Bocholt (Reppel) de Watermolen:
Op 25 september vissen we op forellen, er is een vijver afgehuurd van 8:00u tot 18:00u. Elke deelnemer betaald € 10,- eigen inleg pp, het resterende bedrag wordt door de club betaald. We gaan met eigen vervoer, we vertrekken vanaf De Schans om ongeveer 8:00u, de bestemming is de Watermolen, Monshofstraat 5, Bocholt Reppel.De openingswedstrijd van 10 April is bij Crèvecoeur:
De kop is eraf, we zijn begonnen. Aanwezig de twee Pieten, Cees, Arnold, Gerry en Frank. We kunnen er niet omheen het deelnemersveld was aan de lage kant. Sander was opnieuw vader geworden maar ook Stan Bosboom de kleinzoon van Cees was met reden verhinderd, Stan was aan de Groote Wielenlaan aan het fietsen en is hierbij behoorlijk hard gevallen. Zo hard dat hij onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. De verwondingen, een kaak en oogkas-fractuur, een fikse hersenschudding en een grote schaafwond aan zijn gezicht. Ondertussen is Stan weer ontslagen uit het Radboud-Ziekenhuis en mag thuis revalideren, we hopen op een spoedig herstel. Stan baalde enorm dat hij de zondag 10 april niet kon meedoen, "ik moet met opa gaan vissen" riep hij nog maar er komen nog dagen genoeg.

Wie deden er wel mee en kregen ook met regelmaat beet, bij de rooie Piet liepen er verschillende door zijn onderlijn.De vangsten:
Piet van der P had er één van 100 gram - Frank 100 gram - Cees 840 gram - Piet G 860 gram - Arnold 2800 gram - Gerry noppes.Zondag 8 Mei was het de Noorder wedstrijd die gehouden is aan de Maas bij het monument dat naast de Oude Maas is geplaatst. Van deze wedstrijd zijn helaas geen uitslagen ontvangen.

Wordt vervolgtZondag 22 Mei - 1e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas
De deelnemers, Frank, Arnold en de twee Pieten. Gerry was een tijdje aanwezig om een leuk stukje te schrijven voor op de website maar het was jammer en helaas. De heren hebben gezamenlijk 0,0 gevangen, Cees en Toon waren verhinderd en scoorde ook 0,0 door gewoon thuis te blijven. Hiermee zijn we gekomen aan het einde van het wedstrijdverslag.Zaterdag 11 juni - Witvis & Karper-koppel bokaal - Locatie Noorderplas
Een ding bleef gelukkig onveranderd, dé locatie Noorderplas. Werden er zaken aangepast, jazeker wel zo'n beetje alles. Eerst vissen met koppel-maat, één karpervisser mocht koppelen met een witvisser naar keuze, deze mocht je zelf uitzoeken of benaderen. Nee dat ging hem niet meer worden, om witvissers meer te laten harmoniseren met de karpervissers het is en blijft een goed idee, we zijn en blijven een hengelsportvereniging.

Het koppelen ging om één simpele reden niet lukken, er waren meer karpervissers als witvissers. Stan had niets gevangen maar op zich geen probleem, hij rookt niet. Zijn opa Cees kijkt bedenkelijk en heeft er duidelijk moeite mee.

 • de witvisser: Piet, Cees, Toon en Stan
 • de karpervissers: Berry, Gerry, Jan, William, Marcus, Mark, Riny en Arjan.

 • De wedstrijdleiding kon er niet omheen en moest op stel en sprong een oplossing bedenken. William deelde voor aanvang van de wedstrijd worstenbroodjes uit en Berry gaf een gedetailleerde uitleg over de plan van aanpak voor zover dit nog mogelijk was. Piet, Cees en Toon hadden hun visspullen al gedumpt bij hun voorkeur-visstek en Berry was er snel uit.

  Hoppa we gaan lol maken met zijn allen:
  Toon had om 07:00u al lol, hij zat al vroeg te vissen ondanks dat de wedstrijd zou aanvangen om 09:00u, het einde van de wedstrijd stond ook niet meer vast zo bleek later. Toon gaf om 13:00u de pijp aan Maarten daar waar de andere witvissers het nog uren langer vol hielden. Ook voor hun was 16:00u een mooie tijd om het wedstrijdveld te verlaten.

  Uiteraard was er aan gespreksstof geen gebrek, zolang we maar lol hebben. Op zone drie was de visite rijkelijk vertegenwoordigd en gezelligheid kende letterlijk geen tijd. Werd er wat gevangen, jazeker wel ! Cees scoorde 8 kilo en Toon maar liefst 11 kg, Toon merkte hierbij op ik heb ze niet officieel gewogen en het net maar omgekiept. Dat doen karpervissers anders, Berry moest al snel gaan wegen op stek 7 bij Marcus die letterlijk bovenop de karper zat. Hij ving kort achter elkaar twee schubkarpers met een totaal gewicht van 15,8 kg. Op het moment dat iedereen dacht daar zal het wel bij blijven kon Berry kort voor het einde wedstrijd nog aan de bak, 20:59u om precies te zijn. Het gewicht 20 pond / 10 kg schoon aan de haak.  Het was een wedstrijd maar wel eentje met een knipoog, geen grote prijzentafels zodat het voor broodvissers die met vals spelen wedstrijden proberen te winnen niet meer interessant is om mee te doen. Veel leuker is het zoals het o.a. verliep op zone 8, daar werden verschillende onderlijnen zeer kritisch onder loep genomen. Waar de een heel serieus bleef kijken naar een bepaalde rig lag b.v. Jan dubbel bij het aanzien van de verschillende kunstwerken.

  Toon wist een dag voor de wedstrijd nog twee mooie steuren te vangen van 70 cm, ze groeien als kool zo bleek maar weer. Jammer dat u er niet bij kon zijn om welke reden ook, volgende keer beter.

  Onder voorbehoud wordt vervolgt, de wedstrijd-commissie zal nog puntjes hebben.  Zondag 4 September - 3e Koningswedstrijd - Locatie Noorderplas:

  We kunnen schrijven wie er niet waren maar dan is de lijst erg lang, daarom vermelden we wie er wel waren :-)

  Aanwezig: Frank Nissing
  Afwezig: Alle anderen
  Voor het wedstrijdverslag het volgende, Frank opende de wedstrijd in zijn eentje en sloot deze ook weer zelfstandig af. Dit deed hij met veel plezier namelijk al winnend. 13,5 kg aan vis wist Frank in het net te krijgen. Hoewel Frank het leuk vond is ook hij van mening dat voor het opzetten van leuke wedstrijd daar komt veel bij kijken. Er is veel ruimte voor verbetering. Geopperd werd door de aanwezigen, een punten systeem is dat een oplossing.

  Als voorbeeld, doet iemand mee aan de wedstrijd die competitie verband gevist wordt door b.v. 20 gehouden sessies, dan heb je per sessie automatisch 100 punten te pakken omdat je erbij was. Voor elke gevangen vis 10 punten, elke kilo aan gevangen vissen ook 10 punten.

  Een rekenvoorbeeld:
  Je deed mee = 100 punten
  Je vangt 13,5 kilo vis = 130 punten
  Je hebt totaal 9 vissen gevangen = 90 punten

  In dit voorbeeld zou je dan 320 punten hebben, vangt iemand een brasem van 4 kilo dan krijgt hij daarvoor 50 punten, 4 x 1kg = 40 punten + 10 punten extra éen vis. Vangt iemand daarentegen 7 voorns dan heeft deze weliswaar minder gewicht maar toch meer punten, t.w. 70 punten. Hoe dan ook Frank was vandaag op zeker de winnaar, daar kunnen we niet omheen.


  Verwerkingstijd: 0.03 seconden
  1,540,908 unieke bezoeken