Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Witvis Wedstrijdschema en verslag 2015

HSV- Ons Genoegen Maaspoort witvis wedstrijdverlagen.

Witvis en Karperwedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. Het foto materiaal van de eerder gehouden wedstrijden vind u ook in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden 2014.

In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit dat foto-album. In dit verslag hebben we de volgende wedstrijd-onderwerpen. Voor de wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende: avond voor de wedstrijd stek/sector nummer trekken aansluitend de mogelijkheid om te voeren in je eigen sector. Over het tijdstip wordt nog even overlegd. Vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit één boot.

Wedstrijden-overzicht witvis 2015:

Openingswedstrijd 26 april 2015 aan de Maas bij Bokhoven
Koningsvissen 17 mei 2015 aan rivier De Aa
Melis bokaal 7 juni 2015 aan de Noorderplas
Vrije-Hengel 21 juni 2015 aan het nieuwe Maxima kanaal
Koningsvissen 12 juli 2015 aan de Noorderplas
Koningsvissen 6 september 2015 aan de Noorderplas
Herfstwedstrijd 20 september 2015 Crevouceur
Koningsvissen 4 oktober 2015 aan de Noorderplas
Sluiting - snert wedstrijd 18 oktober 2015 aan de Noorderplas

Alle wedstrijden aanvang 09.00u tot 13.00u, één uur voor aanvang wedstrijd aanwezig op vis locatie. Bij verhindering even bellen tel.: 073-6422728. Houd u aan de reglementen, wist ik niet is geen excuus. Het uitzetten van de steknummers i.v.t. wordt gedaan door de wedstrijdcommissie. De wedstrijd commissie wenst een ieder een gezellig seizoen toe met mega vangsten..De openingswedstrijd van 26 april gehouden aan de Maas bij Bokhoven:

De opkomst van deze openingswedstrijd was magertjes, de deelnemers, Arnold en Piet.

Het aantal bezoekers (3) was meer als het aantal deelnemers (2), Toon had weer last van vogels, Sander zijn vrouw sliep slecht en Nol vond het slecht weer. Piet, Nol en Gerry kwamen wel even kijken. Het was een rustige zondagmorgen, weinig wind, droog en af en toe kwam op een aangename wijze de zon nog even door.

Er werd redelijk goed gevangen, zeker tot 10:30u stonden de hengels niet stil. Vanaf 11:00u viel het stil, slechts een enkele voorn kwam nog op de kant. In de tijd ervoor was het goed, vele mooie voorns gleden in het schepnet die aan het einde van de dag mee op reis mochten. Nee niet de pan in maar naar de Noorderplas, zo'n 30 stuks aan voorns mochten mee. Op de afbeelding hieronder zien we de nummer 1 en 2 in actie, op dat moment was het nog niet duidelijk wie de dat zou worden maar om twaalf was het uit met de pret.Piet 1,6 kg 15 vissen, Arnold 7,9 kg 12 vissen.
Aantal punten Piet 16,6 en Arnold heeft de leiding met 19,9 punten.Wedstrijd Koningsvissen 17 mei 2015 aan rivier De Aa

Aan rivier de Aa, althans dat staat in de agenda. Piet en Gerry gingen even kijken, vanaf de brug zagen ze vele deelnemers. Eenmaal bij de Aa aangekomen bleek het te gaan om wedstrijddeelnemers van een andere vereniging. Een man of 10 was lekker aan het vissen maar van HSV OGM was er niemand te bekennen. Even Arnold bellen om uitleg, nou opperde Arnold ik zit in mijn uppie bij Crevouceur te vissen, als reden gaf Arnold aan dat er al een wedstrijd liep aan de Aa en ook bij Crevouceur was een groot deelnemersveld van een andere vereniging aan het dobberen geslagen.

Daar sta je dan met je 170 leden, voor de KiKa-wedstrijd was het deelnemersveld ook magertjes maar wat blijkt ook de regulieren viswedstrijden kent nauwelijks deelnemers. Bij wijze van spreken kan je het spontaan aan je achillespees krijgen gezien de opkomst. Arnold viste lekker ontspannend door maar beklaagde zich ook over het deelnemersveld, hij ving slechts één visje en hierdoor was hij niet alleen.

De harde feiten:
Feit is dat het aantal bezoeker (2) ook nu weer groter was als het aantal vissers;
Feit is dat het demotiverend was voor de wedstrijdcommissie die er zelf ook niet was;
Feit is dat een wedstrijd zonder deelnemers geen wedstrijd is en deze hoeven ook niet gediskwalificeerd te worden;
Feit is dat sommige schitteren in afwezig zijn;
Feit is dat Piet opperde, als je meedoet met de wedstrijden van HSV-OGM dan is de kans groot dat je in de prijzen valt.

De witvis-commissie doet steeds zijn uiterste best om leuke witviswedstrijden te organiseren, hoewel de prijzentafel meer dan aardig is is het vreemd dat er zo weinig meedoen. Tot op heden was het steeds goed vis-weer, gezellig is het altijd maar helaas neemt de deelnemers-groep met het jaar af. Kom op mannen doe mee, laat je viskwaliteiten spreken.Verslag van de viswedstrijd de Melis bokaal van 7 juni 2015 is gehouden aan de Noorderplas.

De zondag morgen, om 08.00 uur verzamelen aan de Noorderplas om de jaarlijkse viswedstrijd de Melis-bokaal te gaan vissen. De opkomst was zeer goed, na enkele telefoontjes de dag ervoor waren er zeven deelnemers. Te weten Cees Melis, Sander Janssen, Frank Nisshing, Piet van Geene, Stan Bosboom, Piet v/d Putten en Arnold van Houtum. Nadat allen een plekje hadden gevonden en opgebouwd kon de wedstrijd om 09.00 uur beginnen.

Na 3 uurtjes vissen en wandelen is er geen enkele vis gevangen, jammer en helaas ondanks het goede weer moeten we concluderen volgende keer beter, slechter kan namelijk. Het was zeker gezellig, het aantal bezoekers dat deze wedstrijd als toeschouwer bezocht was vanwege het vriendelijke weertype goed.Koningsvissen 4 oktober 2015 aan de Noorderplas:
Voor de najaarsdagen een geweldige visdag, veel zon, weinig tot geen wind en een gevoelstemperatuur die we als zeer aangenaam kunnen omschrijven. Waarom er op een dag als deze weinig wedstrijddeelnemers zijn dat verbaasde de aanwezige zeer. Wie waren er wel, voor het wedstrijdverslag de website beheerders en als deelnemer Piet, Cees, Arnold en Stan.

Vier deelnemers, dan gaan we lekker bij de steiger zitten. Eenmaal alles opgesteld kwam Piet erachter dat hij zijn maaien, bekers, stoel en onderlijnen was vergeten. Tot overmaat waren de maden veranderd in casters, casters wat zijn casters.


Casters zijn maden die midden in het verpoppingsproces zitten van made naar vlieg. Ook voor casters geldt dat ze op 0 graden C. bewaard moeten worden. Door deze lage temperatuur wordt het verpoppingproces vertraagd. De mooiste casters zijn lichtbruin van kleur. Maden zijn het meest populaire aas bij vissers, niet alleen omdat ze zo makkelijk te krijgen zijn maar vooral omdat deze witte kronkelaar in veel gevallen simpelweg het beste aas voor een breed scala aan vissoorten is. Maden, ook wel "maaien" genoemd, zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de hengelsport.

Zoals gezegd Piet, Stan, Cees en Arnold waren er om 8:00u als de kippen bij.
Piet opende de scorekaart met een mooie voorn. Stan Cees en Arnold viste als bezetenen maar helaas. Op een enkel tikje na kreeg Piet als enige vis op de kant, Arnold probeerde het allemaal, made met een castertje erbij, pieren, mais, mini boilies en zelfs de hulp van de drie jarige Anthonie werd ingeroepen om een mogelijke overwinning af te dwingen.

En Piet, Piet verblikte of bloosde er niet van, hij hield gestaagd de leiding en hield deze vast tot aan het einde van de Koningswedstrijd. Er viel niet aan te tornen deze keer, door helemaal niemand.

Het eindresultaat:
Cees 0 gr, Stan 0 gr. Arnold 0 gr, en Piet.... lees snel verder.

Zie de volgende foto, een foto verteld doorgaans meer dan duizend woorden, Arnold voelt duidelijk aan de aura dat het niet goed gaat, zit Piet nu al weer met een kromme hengel in zijn handen. Cees kijkt controlerend snel in zijn richting, vraagt zichzelf af "ojee niet weer, niet weer".

Stan maakte meerdere schijnbewegingen, door een leeg leefnet in het water gehangen in een poging om zo Piet af te leiden, Stan viste links en viste rechts en liep met een extra hengel vele meters langs de oever om zo Piet af te leiden. Helaas, Piet had maar liefst 147 gr. aan mooie voorn in zijn net zitten. Zo zie je maar dat slechts één klein visje het verschil kan maken in een wedstrijd.Piet van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en dit onder zware vangst omstandigheden.Wordt vervolgt;

Sluiting - snert wedstrijd 18 oktober 2015 aan de Noorderplas

Excuses maar er was geen helaas vervolg, de Afsluitingswedstrijd (snertwedstrijd) van 18 oktober was door de voorzitter geannuleerd omdat hij vanwege het grote aantal zieke en verhinderde leden het vermoeden had dat hij samen met Arnold de enige deelnemers zouden zijn.

Maar één persoon Frank wist van niets, hij zat in zijn eentje aan de Noorderplas en verkaste zijn vis-spullen naar zijn voorkeurs-stek toen hij zeker wist dat niemand zou aanschuiven. Jammer maar helaas het aantal witviswedstrijden kende een teleurstellende opkomst. Aan de redactie lag het niet, die wilde graag een leuk verslagje maken met wat opmerkingen om zo voor de belangen van de sportvisserij op te komen.

We kunnen als redactie wel schrijven "wordt vervolgt". Er is beslist ruimte voor verbetering om alle viswedstrijden beter te laten verlopen, achter de schermen wordt er al over nagedacht. Meer hierover wellicht tijdens de ALV.

Reacties

1 #1 OGM-Team
op oktober 04 2015 16:36:47
Nou dat was een aardige "walk over" van Piet op de 4 oktober.

Reactie plaatsen

Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Verwerkingstijd: 0.10 seconden
1,540,961 unieke bezoeken