Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Witvis Wedstrijdschema en verslag 2014

HSV- Ons Genoegen Maaspoort witvis wedstrijdverlagen.

Witvis en Karperwedstrijden, elk lid kan aan de wedstrijden meedoen. Het foto materiaal van de eerder gehouden wedstrijden vind u ook in het fotoalbum Album: Witvis wedstrijden 2013.

In dit verslag plaatsen we een kleine selectie uit dat foto-album. In dit verslag hebben we de volgende wedstrijd-onderwerpen. Voor de wedstrijden gehouden aan de Noorderplas geld het volgende: avond voor de wedstrijd stek/sector nummer trekken aansluitend de mogelijkheid om te voeren in je eigen sector. Over het tijdstip wordt nog even overlegd. Vissen vanaf de kant/oever, er mag niet gevist worden vanuit één boot.

Wedstrijdschema witvis 2014:

Openingswedstrijd op 13 april 2014 aan de Maas bij Bokhoven
1e koningswedstrijd 18 mei 2014 aan de Aa
2e koningswedstrijd 22 juni 2014 aan de Maas bij Bokhoven
3e koningswedstrijd 31 augustus 2014 aan de Aa
4e koningswedstrijd 21 september 2014 Noorderplas
1e herfstwedstrijd 5 oktober 2014 Noorderplas
2e herfstwedstrijd 12 oktober 2014 Noorderplas

Elke wedstrijd aanvang 08:00 uur tot 13:00 uur.

Bij verhindering graag even afmelden bij de witvis wedstrijdcommissie leden. Het uitzetten van de steknummers wordt gedaan door Sander en Toon.De openingswedstrijd van 13 april gehouden aan de Maas in Bokhoven:
De opkomst was magertjes, de deelnemers Cees, Piet, Toon en Sander.

We hadden opkomend water in eerste instantie er werd zo nu en dan een visje gevangen, ook was de kleinzoon van Cees van de partij te weten Stan. Om een uurtje of 11 was de stroming er vanaf, dat duurde tot ongeveer 12 uur. Er werd toen nauwelijks vis gevangen. Na de stilstand van het water kregen we afgaand water, toen werd er weer mondjes maat gevangen.

Echter de grote plattenjongens die waren nergens te bekennen die morgen.

 • Stan 5 kg
 • Cees 1,220 kg
 • Piet 1,080 kg
 • Toon 7 kg
 • Sander 1,700 kg
 • Koningswedstrijden 18 mei 2014:

  Uitslag eerste wedstrijd koningsvissen. Ons jeugd lid Stan viste mooi naar een verdienstelijke derde plaats een mooi begin. Al met al een mooie visdag prachtig weer allemaal vis Arnold ving op het laatste nippertje een prachtige zeelt.

  Piet met de vaste stok helaas kleine vis volgende keer meer geluk zal ik maar zeggen Cees heeft het nakijken van zijn kleinzoon dat wil wat zeggen mooi toch. Frank begon goed maar bleef steken met 4 vissen. Stan ving als eerste een mooie brasem en even later een deftige brasem en is toen gaan peuteren op kleine baarsjes.

  Toon liep wat achterop maar de vis wist toch zo nu en dan zijn aasje te vinden wat uiteindelijk de winst gaf twee deftige brasems en twee platjes.

  Tweede Koningswedstrijden 22 juni 2014:
  Het was een mooie zomerdag, in de zon lekker warm maar uit de zon koude wind maar wel dragelijk. Het was weer peuteren, het leek wel of de vis er niet meer is het wordt steeds minder waar je normaal toch wel wat kon vangen mag je nu van geluk spreken dat je een paar visjes kunt vangen. Waar het aan ligt de een denkt dat het water te schoon is maar de meesten denken dat de beroepsvissers de wateren s nachts afstropen en dat kom meer in de richting.

  Kijk maar aan de rand meren daar is ook niets meer te vangen en de grote rivieren idem "politiek doe hier wat aan in plaats van de zakken te vullen die al vol zitten". Terug naar het vissen Cees deed er alles aan maar niets, Stan twee grendeltjes. Arnold met het geheim van de kerrie wist ze toch te vangen.

  Frank kwam niet verder dan 5 visjes, Toon 3 uur lang geen beet gezien en het laatste uurtje 5 visjes waarvan één platte anders was het ook niets geweest helaas, de kilo,s blijven achterwegen.

  Maar hopen dat het de volgende keer beter gaat.
  Derde Konings wedstrijd 31 augustus:
  De 3e Koningswedstrijd van 31 augustus was een feest, hiep hiep hoera onze secretaris/penningmeester Arnold was vandaag jarig. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook buiten een klein buiten regen. Het was weer een poos geleden voor sommige en het was weer wennen om naar het topje te kijken let wel op hengel topje.

  Deze keer visten we op de AA toch een mooi stukje water dat dwars door 's-Hertogenbosch loopt gewoon prachtig om daar te zitten met je hengeltje. Het was weer het zelfde clubje alleen Sander ontbrak deze keer, maar ja die is pas vader geworden.

  Wat te zeggen over het verloop van deze wedstrijd:
  Zo rond een uur of half negen was iedereen klaar en ging men op jacht naar die onbekenden die daar onderwater lagen, Stan ving een mooie brasem en Opa Cees ving een baarsje. Frank zat ook al gelijk in de beet en Piet ook maar de vissen fopte hem keer op keer.

  Onze jarige Arnold moest lang wachten voordat er wat beweging in zijn hengel kwam zodat ook hij vis ving, Stan stond aan de overkant te voeren met wat mais maar waar hebben we een voerkorf voor ?

  Mijn hengel bleef ook ruim twee uur roerloos maar kreeg toch eindelijk ook beet en in totaal drie keer beet wat resulteerde in bijna 5kg hetgeen later toch de winst opbracht. Onze jarige ving weer een mooie zeelt en verspeelde er nog een, jammer Frank moest eerder weg en bleef steken op 1960 gr. Piet had noppes en Cees kwam niet boven de één kilo uit. Stan was Opa weer de baas gebleven met maar liefst 1700 gr. Arnold had toch nog ruim 3 kilo en zo kwam er weer een einde aan een fijne vis en wedstrijd-ochtend.

  Witvissers kunnen helaas geen foto's maken, daarom hebben de websitebeheerders een afbeelding geplaatst van een prachtige zeelt die ook gevangen werd op de wedstrijddag, echter gebeurde dit aan ons verenigingswater de Noorderplas. Zo maken we het witvis-wedstrijdverslag ook iets fraaier en geeft het meer kleur. Het zal de witvissers hopelijk ook prikkelen om ook wat foto's te maken in het vervolg.

  Groetjes de wedstrijd witviscommissie.

  Vierde Konings wedstrijd 21 september:

  Alweer de laatste Koningswedstrijd, Het is toch weer spannend aan kop tussen Arnold en Toon wie gaat met de titel naar huis.

  Het wedstrijd verloop deze keer aan de Noorderplas.
  Weer heel jammer van het aantal witvissers die massaal verstek lieten gaan. De ochtend begon wat druilerig maar het zonnetje laat zich veel vuldig zien. Cees, Franc, Arnold en Toon hebben hun stekje zelf gekozen voorvoeren is bij witviswedstrijden toegestaan, de een maakt er gebruik van en de ander niet.

  Bij Toon lagen ongekend veel brasems hij begon toch te geloven dat het voorvoeren wel degelijk effect heeft op de vangstresultaten, hij ving de eene na de andere, bekende vissersspreuk "slag over slag". Helaas verliep niet alles rooskleurig, lijn breuk, haken breken, maar Toon bleef rustig zijn ding doen. Het was een geweldige dag tot in de laatste minuut van de wedstrijd en dat resulteerden in maar liefst 29.5 kg vis wat genoeg was om de Konings titel te prolongeren.

  Arnold zat op zijn stekkie waar hij vorige wedstrijd aan de Noorderplas ook goed ving, en dat deed hij nu weer maar helaas voor hem alleen voorn. Hij had ook veel pech met lijnbreuk, voor tijdig lossen, enfin het hoort er allemaal bij. Arnold ving toch ruim 4 kg voorn en dat is ook een mooi netje vis.

  Franc was ergens achteraf neer gevallen, geheel uit het zicht en daar had de wedstrijdleiding geen zicht op zelfs niet met de verrekijker. Maar Franc had toch een goede dag en een mooi netje vis gevangen, ruim 13 kg.

  Cees had duidelijk op het verkeerde paard gewed, de stek waar hij ging vissen is volgens de wedstrijdcommissie niet zo best. Het is Cees zijn keus en zal moeten erkennen dat er betere stekken zijn aan de Noorderplas. Toch ving hij vis en moest ook tegenslagen incasseren zoals lijn breuk, zijn eerste vangst een mooie voorn gooide hij naast het leefnet en dat beloofde niet veel goeds te worden. Maar ja, de Noorderplas is niet de Spaanse rivier de Ebro waar Cees vele knoerten van meervallen ving, 2,26 meter en dat kunnen vele niet zeggen.  Maar al met al wij waren tevreden het was tof gezellig. Ik wil ook Gerry nog bedanken voor zijn helpende hand voor het weggen, anders had wedstrijdcommissie-lid Toon lopend rond de Noorderplas moeten gaan weggen en dan had Franc nog langer moeten wachten.

 • Toon Koning
 • Arnold Prins
 • Franc Lakei
 • Cees Huismeester
 • Stan en Piet bedienden


 • Eindstand Koningsvissen 2014  Mochten jullie denken wat weet die witvis wedstrijdcommissie toch veel, Toon houd alles in de gaten. Bij wijze van spreken kan hij zien met zijn verrekijker die een versterking heeft van 2344 x 6363637 of iemand met de verboden rode maden vist.

  Toon was verrast dat Cees zoveel had gevangen, Gerry had Toon verteld dat Cees meerdere brasems had, twee zeelten en flink wat voorn. Toon opperde, hoe kan dat nou ik zit alles in de gaten te houden met mijn verrekijker, alleen Frank kan ik niet goed zien maar ik zie alles.

  Ja Toon sorry maar je weet niks van mij. Ik snap er niks van zei Toon, ik heb hem net nog aan de telefoon gehad en hij vertelde mij dat hij slechts een visje had gevangen. Ja daar trapt Toon natuurlijk niet in hahahaha.
  Nog twee herfstwedstrijden te gaan:
 • 1e herfstwedstrijd 5 oktober 2014 Noorderplas
 • 2e herfstwedstrijd 12 oktober 2014 Noorderplas


 • 1e herfstwedstrijd van 5 oktober 2014:
  De wedstrijd heeft alles te maken met maten, 100 cm is één meter en dat geld ook voor de Noorderplas. Toon kreeg uiteindelijk veel bekijks echter was dit pas na zijn verhuizing. Toon zat niet te vissen op zijn oude stekkie, dat viel iedereen op, Toon is honkvast en als hij 50 cm naast zijn visstek vist dan valt iedereen dat op. Zou hij gedronken hebben opperde voorbijgangers, nee hij heeft de vogelgriep opgelopen van zijn kanaries. Met de foto laten we zien (zie paraplu) dat Toon eigenlijk daar normaliter zit. Dat is het eigenlijke stekkie van Toon als hij meedoet aan de witvis-wedstrijden. Logisch dat iedereen zag dat Toon ernaast zat, zelfs de brasems herkende hem niet meer en weigerde elke aanbeet.

  Maar liefst 4 meter:
  Toon zat vier meter westerlijk en dat bleek significant minder te zijn om vis te kunnen vangen. Gerry maakte Toon erop attent dat de markering op de balk elders stond, een markering die oom Gerry wel eens aanhield als hij op karper viste als hij aan dezelfde oever zat.

  Op deze stek vis je een leuk stukkie uit de kant +- 30 meter al op 7 meter diep. Toon had het niet meer, paniek allom en hij raakte volledig de kluts kwijt. Hij vroeg Gerry om samen zijn plateau mee op te pakken om het zo als de wiedeweerga vier meter te verhuizen. Eenmaal gesetteld gooide Toon weer in, de eerste worp was gelijk weer bingo, "hahahahahaha daar gaat ie weer gegegeghahahahah". Een grootte brasem gleed op zijn eigen slijmlaag het landingsnet in. De aanbeten 2 t/m 8 gingen totaal mis, zeven stuks werden allemaal verspeeld vanwege lijnbreuk 14/00. Onderlijn vervangen door een iets zwaardere 16/00 met een haakje no: 8 en toen liep het wel bij Toon.

  Op dat moment hadden Cees en Stan al aardig wat mooie voorns gevangen en voor de verhuizing had Toon het gevoel dit gaat hem vandaag niet worden. Ja wat denk je, die karpervissers zitten links en rechts van mij, wat te denken van die radiografisch bestuurbare bootjes zei Toon. Nee zei Gerry, dat maakt echt niet uit Toon het wil vandaag niet en dat zul je als Koning in het witvissen moeten accepteren.

  De stemming van Toon sloeg meer dan geweldig om, zelfs oud collega's van de Heineken begonnen een gesprekje met hem. Een amateurfotograaf bleef gezellig lang hangen omdat Toon weer helemaal in zijn nopjes zat te vissen. De verhuizing bleek de move te zijn, hij ving brasems die te groot waren voor zijn landingsnet. Met veel pijn en moeite lukte het maar een groter netje zou geen overbodige luxe zijn. Toon had zijn vaste honk gemist omdat het bij aankomst nog donker was, de straatverlichting was net niet voldoende om de markeringen in de oeverbalk te zien.

  Arnold begreep er niets van, slechts een voorn van 0.4 kg was zijn vangst van de dag, in een wedstrijd lachen ze je ermee uit als je dit houd als totaal scoren. Arnold was er klaar mee en was voor het einde van de wedstrijd al aan het inpakken, de 2e herfstsessie gaat het helemaal goed komen dat moet echt beter.

  Cees en Stan van de partij, jawel en hoe !
  Cees had te kampen met materiaal pech in de week ervoor maar zijn hengel was weer tiptop in orde, het staartoog was vervangen door een SIC-oog en dit komt het werpen met de hengel ten goede. l

  Zijn voer was aangeleverd voor een vrienden-prijsje door Bossche Boilies die ook voer heeft voor de witvissers. Cees testen met dit voer dagen voor de wedstrijd en de resultaten waren verbluffend goed. 10 tallen voorns kwamen in zijn leefnet. Op een dagje van enkele uren vissen zelfs 30+ in aantal. Het voer en lokvoer van Bossche Boilies bleek een succes. Nol en Christ waren onder de indruk, jaja wat een prachtige voorn vangt die Cees kijk daar, hey Nol die Cees die kan wel vissen hoor jaja, kijk daar weer een prachtige voorn.

  Sander was opnieuw afwezig:
  Piet was verhinderd en was door zijn rug gegaan en Sander verkoos om uit te slapen, Frank had een tennis-toernooi met een mogelijke plaats in de finale. Het was deze zondag-morgen druk met karpervissers, hoe drukker aan de plas hoe beter maar wel even de website lezen heren zodat we allemaal weten wat er aan de plas gaande is. Gelukkige voor hun vele afmelders maar dit had ook anders kunnen lopen.

  Soep vooraf:
  Gerry had vooraf aangegeven om een helpende hand te bieden voor de herfst-witviswedstrijden. Dit omdat ook de witvissers verspreid plaats nemen rondom de gehele plas. Voor de weging aan het einde is het makkelijk dat er iemand snel een rondje kan rijden. Het aantal deelnemers viel tegen, slechts 4. T.w. Arnold, Cees, Stan en Toon. De soep die Sien had gemaakt hiervan werd zichtbaar genoten, alleen Toon had zoveel aanbeten dat hij de soep koud had laten worden. Geen noot, Toon at de soep ook sterk afgekoeld op, hm lekker. Nou bedank Sien maar, hmmmmm dankjewel hoor !

  En de tijd ging weer snel 13.00u einde.

  De uitslag:
 • Arnold 0,4 kg
 • Stan 1,0 kg
 • Cees 2,6 kg
 • Toon 23,7 kg


 • Groetjes Toon namens de witvis-wedstrijdcommmissie.

  2e herfstwedstrijd 12 oktober 2014 Noorderplas
  Als we de agenda bekijken was dit de laatste wedstrijd van het seizoen 2014, dat is maar goed ook. Het aantal deelnemers neemt af naarmate het seizoen vordert. Stan, Cees en Arnold waren er weer bij. De ochtend was begon fris, heel erg fris, een typisch najaarsochtend waarbij de nachtelijk kou nog niet verdwenen was. Op het moment dat het begon op te klaren kwam ook de mist aanzetten, het klingt tegenstrijdig maar zo was het wel. Een dikke pak mist maakte alles kletsnat. Na enkele uren klaarde het op en was het weer schitterend vertoeven aan de Noorderplas.

  Om hier te zijn is geen straf:
  Gewoon lekker vissen en ook de andere vissers waren dik tevreden. Een vrouw van een karpervisser belde zelfs op om te vragen of er echt zoveel vissen in de plas zwemmen. William ligt knockout zo grapte ze van de vangstresultaten.

  De vangsten voor de witvissers was minder, beduidend minder mogen we wel stellen. Cees deed het ten opzicht van de rest nog goed, hij ving 100% meer als het heel deelnemersveld bestaande uit Stan en Arnold. Arnold noppes, Stan noppes en Cees ving een prachtige voorn van maar liefst 300 gram.

  Stan kreeg nog wel een mooie hengelsteun van Nol maar beet ho maar, hij miste een aanbeet op het moment dat hij aan Gerry stond uit te leggen wat hij voor kleding aan had. Sja Stan dat kan natuurlijk niet.

  Tot de volgende keer maar weer, een slechte visdag is nog altijd beter als een goede werkdag.

  De uitslag:
 • Arnold 0,0 kg
 • Stan 0,0 kg
 • Cees 0,3 kg


 • Groetjes namens de witvis-wedstrijdcommmissie.

  Waardering

  Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

  Logt u a.u.b. in om te stemmen. om te stemmen.

  Uitmuntend! Uitmuntend! 0% [Geen stemmen]
  Zeer goed Zeer goed 67% [2 stemmen]
  Goed Goed 33% [1 stem]
  Matig Matig 0% [Geen stemmen]
  Slecht Slecht 0% [Geen stemmen]
  Verwerkingstijd: 0.02 seconden
  1,541,005 unieke bezoeken