Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.

Actueel - Info

Verslag Karper-koppelwedstrijden 2011

De karper-koppelwedstrijden 2011:

De wedstrijd data:

 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 24, 25, 26 juni (2 nachten) <<< Geannuleerd !!!

 • 1ᵉ karperkoppelwedstrijd 26, 27, 28 augustus (2 nachten)
 • 2ᵉ karperkoppelwedstrijd 16, 17, 18 september (2 nachten)
 • 3ᵉ karperkoppelwedstrijd 14, 15, 16 oktober (2 nachten)


 • Totaal 3 wedstrijden met 6 nachten vissen maar je mag maximaal 1 wedstrijd missen. Aanwezig zijn op het metingpoint (Pisaflat) om 18:00 uur en om 19:00 uur mogen we vissen.

  Voor aanmelden, neem contact op met Gert-Jan om uw koppel aan te melden, vol is vol. Lees voordat u zich opgeeft eerst het karper wedstrijdreglement zodat u op de hoogte bent.

 • Gert-Jan van den Wildenberg Tel.: 06-51718491 Valeriaan 36
 • De prijzen van de karperwedstrijd worden op de algemene ledenvergadering (ALV) uitgereikt.
 • Inschrijfgeld en tevens inleg is ? 30,- per persoon voor deelname aan alle karper wedstrijd(en) van het lopende jaar, dit bedrag moet uiterlijk v??r aanvang eerste wedstrijdweekend bij Gert-Jan binnen/afgegeven zijn. Aanmelden voor deelname kan dus tot aanvang eerste wedstrijddag, informeer altijd of je nog kunt meedoen !!!. *Nog niet betaald.
 • Deelnemers (koppels max 10):

 • Johan & Gert-Jan
 • Coen & Raymond
 • Rini & Bart
 • Jos & Gerry
 • Francesca & Arjan


 • Maar wat zijn de prijzen:
  De verdeling van de prijzen zijn als volgt, over de wedstrijden kennen we meerdere winnaars, koppel- en individuele winnaars.

 • Het winnende koppel krijgt 2 bokalen (eerste prijs) + prijzenpakket.
 • De tweede prijs 2 bokalen (tweede prijs) + prijzenpakket.
 • Derde plaats 2 bokalen (derde prijs) + prijzenpakket.
 • De individuele winnaar (totaal gewicht) wint de karper wisselbokaal.
 • Prijs (bokaal) voor de zwaarste karper (bekeken over alle wedstrijdagen).


 • De karper wisselbokaal is de enige bokaal die tot Mei in bezit gehouden mag worden en deze moet voor aanvang wedstrijden 2011 ingeleverd worden. De prijzen worden op de algemene ledenvergadering (26 oktober 2011) uitgereikt door de karper-wedstrijdcommissie. Bossche Boilies is sponsor van de bokalen.


  De wedstrijd is een karper-koppel als een individuele wedstrijd, je vist dus als koppel maar ook individueel. Scores worden ook individueel bijgehouden en vermeld. Als score telt het gewicht (totaal) over de drie wedstrijden, bij gelijke stand het aantal gevangen karpers en graskarpers tellen ook mee voor de score lijst. Alle andere witvissoorten tellen niet mee. De website beheerders verwerken alleen resultaten die door de karperwedstrijdcommissie worden doorgegeven, alle geschillen moeten met deze commissie besproken worden.

  De verloting van de zones is als volgt:
  Het koppel dat het laagste nummer trekt mag ??n zone kiezen van waaruit men wil deelnemen, het koppel met het hoogste nummer moet dus als laatste kiezen uit de nog beschikbare vrije zones. Zo wordt er door vele koppels deelgenomen vanaf een voorkeurszone, bij de volgende koppelwedstrijd is er weer een nieuwe verloting van de nummers.

  Verslag eerste wedstrijdweekend 24, 25 en 26 juni: <<< geannuleerd
  Op vrijdag 24 juni 2011 zou het zover zijn, althans dat was de planning. De weersvoorspellingen waren best gunstig, een weekend met verschillende weertypes. maar waarom dan toch geannuleerd.

  Gert-Jan is vooralsnog het enige karper wedstrijdcommissie lid en kwam kort voor dit wedstrijdweekend met heftige rug klachten op bed te liggen, hij kreeg het advies van de dokter om bedrust te houden en dan bedoeld deze niet het houden en organiseren van een visweekend. Op zich mag elke deelnemer een wedstrijdweekend missen echter was dit voor Gert-Jan geen oplossing omdat hij ??k als karper-wedstrijdcommissie bepaalde zaken moet regelen.

  Gert-Jan belde even rond en had overleg met de andere deelnemers, deze waren er snel klaar mee, we annuleren dit weekend 24, 25, en 26 juni en plannen gewoon een andere datum.

  Door het annuleren van dit wedstrijd-weekend was er wel ruimte voor de leden die niet aan de wedstrijd zouden deelnemen. Verschillende leden gooide in dit weekend toch een hengeltjes uit en de onthakings-matten werden bij iedereen nat, zeg maar gerust zeiknat. Inderdaad er viel aardig wat regen en bij de meeste karpervissers was de regen de oorzaak van het nat worden.


  Karper-koppelwedstrijd weekend van 26, 27, 28 augustus
  Het aftellen is begonnen en sommige koppels zijn al bezig met de warming up, het is tenslotte een echte wedstrijd waarin het met de gezelligheid zondermeer snor zat.

  Op de afbeelding rechts zien we de weersverwachting maar het viel allemaal reuze mee, op ??n fikse regenbui na (5mm) is er verder geen regen van enige betekenis gevallen. Wel jammer dat enkele personen moesten afzeggen voor deelname aan deze wedstrijd, de redenen zullen voor hun zeker belangrijk zijn, de overige koppels kunnen aan de bak.

  De stekken verdeling verliep deze keer zeer vlot, iedereen was op tijd aanwezig op het afgesproken meetingpoint en de stemming zat er vanaf de eerste minuut goed in. Wie op welke stek had plaats genomen was voor de meeste deelnemers van dit wedstrijdweekend niet zo boeiend, hierover verderop meer en dan zal duidelijk worden waarom.


  Deelnemers OGM-KK 2011


 • Koppel 1; Francesca & Arjan (boven midden) stek 6
 • Koppel 2; Gert-Jan & Johan (links) stek 2
 • Koppel 3; Raymond & Coen (rechts onder) stek 4
 • Koppel 4; Rini & Bart (rechts boven) stek 3
 • Koppel 5; Jos & Gerry (links onder) stek 7


 • Humiliation:
  De weergoden hadden het beste voor met de deelnemende koppels, de weersomstandigheden waren veel beter als voorspeld en worden doorgaans in menig karper-boek of blad als zeer gunstig omschreven. De vraag was wel of de karpers van de Noorderplas (die volgens h?t karpergilde gezien moeten worden als de intellectueelste karpers van 's-Hertogenbosch) ??k doorhadden dat er spraken was van zeer gunstig karper-weer.

  Toeter van papier:
  Alle deelnemers wachten op de toeter. Gert-Jan, lid van de wedstrijdcommissie had gevraagd het wedstrijdreglement eens goed te lezen, ??n zin daaruit luid: "Het startsignaal en eindsignaal is een toeter, is een deelnemer aan het drillen tijdens de toeter dan telt deze nog mee voor de score." En maar wachten en nog meer wachten op die toeter, maar nee hoor we moesten zelf op de klok kijken zo bleek later.

  De openingsdag was het boven verwachting snel raak op stek 7, (bij Jos & Gerry) alwaar even voor de klok van 22:00 uur een van Gerry's Delkims begon te gillen. Jammer en helaas voor Gerry en zijn koppelmaat Jos, de lijn bezweek onder spanning die langs wat stenen en de daarop mogelijk aanwezige mosselen afschuurden.

  Hoogge?erd bezoek van "D? karperspecialist Jan van Esch":
  Bossche Boilies eigenaar Mark Verhagen was er samen met karper-specialist Jan van Esch getuigen van dat deze misser niet slecht was en dit al na slechts enkele uurtjes vissen, dat zag er niet verkeerd uit. Hoewel het verspelen van welke karper ook niet leuk is was het wel goed voor de moraal zeker ook omdat er nog vele uren (38) gevist moest worden.

  Op stek 4 bij Raymond & Coen komt het ook tot enkele aanbeten, o.a. een zogenaamde terugloper maar ook hier leverde het niet de eerste karper van de wedstrijd op.


  Verder verloopt de wedstrijd bij hun heel rustig, en ze genieten samen van het uitzicht en op de foto hierboven zien we dat ze dat nog wel even vol kunnen houden. Dat het om een echte wedstrijd gaat daar komen deze twee karper-kannonen pas achter als het wedstrijdweekend no3: voorbij is.

  Op stek 2 bij Johan en Gert-Jan gaat een karper er als een raket vandoor, deze karper probeerde zich van de lijn te ontdoen in het riet. Johan die altijd al wilde werken voor zijn vissen gaat het water in om de karper alsnog te netten.

  Hierbij was Johan in de veronderstelling dat hij met zijn warmtelaarzen overal kon lopen maar dat viel vies tegen. Voor Johan zat er niets anders op om dan met de laarzen nog aan te gaan zwemmen, de karper moet hierbij zijn bedenkingen hebben gehad en vond dat wel erg lang duren, gevolg karper onthaakte zichzelf en Johan had het nakijken.

  Feit is wel dat Johan een geweldig 'Diploma zwemmen met warmte-laarzen' hieraan overhoud. De teleurstellende resultaten moeten volgens Gert-Jan worden toegeschreven aan de technisch KO en tegenslag die het koppel voortdurend te verwerken kreeg, deze was van een dusdanig kaliber dat dit terug te vinden is in de vangstresultaten.

  De voerboot weigerde wederom dienst en men had niet de technische kennis of gereedschap om dit probleem op korte termijn te fixen.

  Gek van de warmte:
  Bij een temperatuur van nauwelijks 18 graden kregen ze het warm, zeg maar gerust h??l warm. Want zoals later bleek zagen we toch duidelijk een blauwe bestelbus met opdruk GW verschijnen die gevraagd was om even langs te komen om een airco-installatie te installeren. Nu heeft GW voor iedere woning een passende oplossing maar voor stek 2 van de Noorderplas was het te veel van het goede. En het zwemmen van Johan met warmte-laarzen moeten we mogelijk zien als een aanval van gekte om toch af te willen koelen. Verder onderzoek kan wellicht verduidelijken dat er van een aanbeet helemaal geen spraken was.

  Het moet niet gekker worden:
  Cees Melis onze voorzitter zei recentelijk nog, ga lekker vissen, het is lekker ontspannend want van die reclames op TV wordt je toch misselijk. Toegegeven die reclame is een probleem, reclame op TV, reclame op de radio, reclame via de brievenbus en als je niet uitkijkt dan bellen ze ook nog aan of op voor reclame. Daar heb je gelukkig tijdens het vissen geen last meer van. Hoewel, zitten we lekker te vissen komt de secretaris t.w. Arnold van Houtum langs om een grote banner tussen twee bomen op te hangen. Denken we niet meer lastig gevallen te worden komt er een vliegtuigje twee rondjes maken boven de Noorderplas.


  Welja Bossche Boilies we weten het al, je zit niet meer in 's-Hertogenbosch en de zaken zullen beslist goed gaan. Dat krijg je ervan als die boilie bedrijven groter groeien, dan gaan ze gekke dingen doen. Karperspecialist de heer Jan van Esch kreeg een petje met gouden opdruk Bossche Boilies en wij krijgen een vliegtuig, er staat nog net niet op dat er nu weer een aanbieding loopt van de Halibut red pepper.

  Op stek 3 is het raak, althans aldaar staat in de nacht van zaterdag op zondag een beetmelder te schreeuwen. Rini, die de titelverdediger "individueel beste karper-visser 2010" van Ons Genoegen Maaspoort gaat lichtelijk aangeschoten maar als een raket naar zijn hengels.

  Helaas voor hem en zijn koppelmaat Bart leverde ook deze aanbeet geen karper op maar een hard gelach vanaf de oever, een van zijn vrienden was even langs gekomen en had een lijntje met een stukje lood eraan over zijn vislijn gegooid. Rini kon er de lol wel van inzien en werd deze keer teruggepakt.

  Stek 6 is dit jaar h??l bijzonder, daar treffen we een vrouwelijke deelneemster aan t.w. Francesca die samen met haar vriend Arjan een karperkoppel vormt. Hoewel dit team nog beginnend is op het gebeid van de kapervisserij kunnen we wel melden dat ze samen in het seizoen 2011 al ver boven het gemiddelde aan karpers gevangen hebben. En hierbij hebben we het niet over de kleintjes.


  De wind was gunstig en stond voor langere tijd richting stek 6, helaas voor hun bleven de aanbeten uit. Er bleef dus veel tijd over voor andere zaken zoals het rondhuppelen van Arjan die met regelmaat als een pingpongbal langs de oever loopt en daarnaast veel kijken naar stek 7 om te zien wat die allemaal aan het uitspoken waren.

  Arjan had het grote voordeel dat hij direct zicht had op d? specialisten van het deelnemers-veld die met veel overtuiging verschillende tactieken uitprobeerden om zo dit wedstrijdweekend al winnend af te kunnen sluiten.

  Stek 7 was behoorlijk modderig en blubber en dit was ook het geval bij 8 en 9. Jos had aanvankelijk wel wat moeite met een van deze stekken/zones omdat anders zijn merktent Trakker er behoorlijk smerig van zou worden. Ook de merknaam Trakker zou dan mogelijk niet goed leesbaar zijn maar nadat Gerry hem erop wees dat de merknaam ook bovenin stond ging Jos overstag.

  De toekomstige winnaars settelen zich op stek 7 en alles gaat conform het kaperspecialisten wedstrijdplan, toegegeven die ene misser (lijnbreuk) was niet gepland maar dat konden ze wel leiden.

  Jos en Gerry wilden sowieso al vroeg uit de veren zijn om wat foto's te maken van de vissen die nog gevangen moesten worden en daarnaast van de regelmatig langskomende ijsvogeltjes. Inderdaad u leest het goed, ook aan de Noorderplas worden regelmatig ijsvogeltjes gespot maar dan alleen door die karpervissers die zich ook gedragen als een indiaan.

  Deze ijsvogeltjes zaten regelmatig op Jos en Gerry's hengels en vanuit de tent moest het met de professionele camera wel gaan lukken. Dus alles werd in stelling gebracht en ze waren er helemaal klaar voor.

  Om kwart voor zes des ochtends, na slechts 35 uren vissen is het raak bij Jos. De run moet omschreven worden als een streep van een fluiter en we weten uit ervaring dat dit doorgaans niet door de grotere karpers veroorzaakt wordt. Feit is wel dat de winnende karper van dit wedstrijdweekend 5 minuutjes later op de onthakings-mat lag te spartelen en zo is een ding zeker, de nul is van de score-kaart en de winst is veilig gesteld.

  Een spiegelkarper van wel 4450 gram en dus bijna 9 pond schoon aan de haak was middels een zinderend gevecht op de kant gebracht, de staart van deze karper is ietswat krom vergroeit en ze dopen deze vis tot het kromstaartje. De karper kon de bewaarzak in en nu direct door van plan A naar plan B.

  De camera en statief op positie gebracht en hetgeen nu nog resteerde was het wachten op die schitterende vogeltjes, en jawel zoals voorspeld daar waren ze weer.

  Het koppeltje vogels arriveerde en Jos had het voor elkaar, op beide hengels zat ??n ijsvogeltje, wat kun je jezelf nog meer wensen als fotograaf die met zijn super camera in de aanslag klaar zit.

  Gerry: "Hey Jos, hey lange daar zijn ze"
  Jos: "Ja ik zie ze"
  Gerry: "Ja maar je moet die foto maken"
  Gerry: "heb je ze"
  Gerry: "hallo wakker worden Jos heb je ze al"

  Nee roept Jos terug "er staat een boompje voor"

  "AAAAAAAaaaaaaaahhhhh daar scheur ik van uit mijn broek" roept Gerry.

  Jos probeerde zijn apparatuur net iets te verzetten maar ijsvogeltjes zijn zeer schuw van aard en verkozen het zogenaamde hazenpad. Concluderend, fotografie is nog moeilijker als karper-vissen.  Karper-koppelwedstrijd weekend van 16, 17, 18 september (2 nachten)

  Het weer is bekend, de stekkenloting is om 18.00u bij de Pisaflat en de lijnen mogen er dan weer in. Gert-Jan heeft er enkele zware weken opzitten, viste het vorige weekend nog samen met Berry in de World Carp Classic (WCC) aan het Franse meer Lac de Madine en werd op de vrijdag 16 september weer verwacht als deelnemer maar ook als karperwedstrijdcommissie-lid aan de Noorderplas. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn bezigheden in zijn bedrijf GW.

  Er zijn al enkele wedstrijddeelnemers gespot die deze keer even bekeken of in het heldere water wat karpers te zien waren en waar enkele exemplaren zich dit weekend zouden gaan ophouden. Helaas voor hun, de karpers zatten vermoedelijk wat dieper er viel weinig te spotten.

  De loting was als vanouds weer op het meetingpoint bij de Pisaflat, deze keer werden de visite kaartjes van GO Gloudemans Optiek gebruikt voor de trekking steknummers. In de O was een getal geschreven en het koppel met het laagste nummer mocht als eerste de stek/zone kiezen.


 • Koppel 1; Francesca & Arjan stek 9
 • Koppel 2; Gert-Jan & Johan stek 4
 • Koppel 3; Raymond & Coen stek 6
 • Koppel 4; Rini & Bart stek 5
 • Koppel 5; Jos & Gerry stek 7


 • De zwarte zaterdag:
  Nu is niet alles wat verteld wordt ook gelijk de waarheid, de zaterdag was voor wat betreft de verhalen wel van grote betekenis voor deze 2e wedstrijdsessie van de Ons Genoegen Maaspoort Karper-Koppelwedstrijd. De vrijdag begon gunstig, na slechts ??n uurtje vissen kreeg Gerry een run, helaas voor hem, de karper glipte van de haak. Voor de scorekaart zijn dit soort missers totaal onbelangrijk maar het had ook een signaal kunnen zijn "de karpers zijn los".

  Enof de karpers los waren, Gerry kreeg nog een losser om 7.00u 's morgens (zaterdag) en toen zijn er de nodige GVD-tjes gevallen. Kaperspecialist Jan van Esch had notabene de avond ervoor nog geadviseerd te vissen met haken maarja......

  Zo rond de klok van 7.45u wordt Gerry door Gert-Jan gebeld of hij getuige wil zijn van een weeging, Johan had een schubkarper van 14,8 kg gevangen en hiermee is vooralsnog de zwaarste karper tot op dit moment gevangen.

  Zo rond de klok van 8.30u maakt Gert-Jan als karpercommissie-lid zijn controle rondje met het bijbehorende gezellige praatje, wordt hij tijdens dit rondje opgebeld door zijn koppelmaat Johan dat hij nummer twee aan de lijn heeft hangen. Iedereen kon live zien (om 8.45u) dat Johan met een kromme hengel in zijn handen stond en zagen Gert-Jan op de snorfiets haast maken om zo snel mogelijk op stek 4 te komen waar zijn aanwezigheid zeer gewenst was.

  Het resultaat, een schubkarper van 10,2 kg. Deze gaf veel weerstand en liet zich niet zomaar scheppen maar kon even later wel op de score-kaart bijgeschreven worden. Hoewel deze vangst voor het koppel Gert-Jan en Johan heel leuk moet zijn zaten de andere wedstrijddeelnemers massaal achter hun oren te krabben en zichzelf afvragend wat nu te doen.  Krabben, achter je oren, daar hadden Gert-Jan en Johan al helemaal geen tijd voor. Er moest gevist worden en het begrip "de zwarte zaterdag" was nog niet af !

  Nummer drie zorgde voor een aanbeet en ook deze liet +7,4 kg noteren op de scorekaart en om het er bij de andere deelnemers maar even lekker in te wrijven lag er om 15.00u een mooie spiegelkarper van 11,2 kg op de onthakingsmat.

  Gelukkig voor de andere had Gert-Jan ook nog een losschieter en hiermee staat een ding vast, de andere zullen in de laatste wedstrijdsessie aan de bak moeten of anders is het uithuilen en kopje hangen.

  In 7 uurtjes vissen ving dit koppel 4 karpers met een totaal gewicht van ruim 87 pond en het is meer dan duidelijk dat deze getallen de score-kaart gigantisch op zijn kop zetten.

  Jos & Gerry, die zijn de koppositie kwijt geraakt aan Johan & Gert-Jan. De zwaarste karper is gevangen door Johan (14,8 kg) en hij is tot op dit moment ook individueel met 25 kg de beste deelnemer.

  Een betere kijk op de getallen:
  Zijn deze getallen nog wel te verbeteren is dan de vraag;
 • 25 kg aan karpers vangen is niet onmogelijk, zelfs Johan bleek ertoe in staat. Maar ook hij kan deze cijfers nog scherper zetten in de laatste wedstrijdsessie
 • De zwaarste karper 14,8 kg dat moet eigenlijk beter kunnen
 • Sta je als koppel met een score van 43,6 kg bovenaan en is dat dan veilig

 • We zullen zien wat het gaat brengen in de laatste wedstrijdsessie. Jos & Gerry zijn duidelijk n?g niet verslagen dat was uit hun reactie wel op te maken, of de andere deelnemers er nog heil in zien dat zal later duidelijk worden.  Uw aandacht voor het volgende:
  Onderstaand gebeurde in de nacht van 17-18 september tijdens de karper koppelwedstrijd gehouden aan de Noorderplas en er loopt een onderzoek.

  In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee personen betrapt in een poging om wat spullen te stelen bij het deelnemende koppel Johan & Gert-Jan. Johan werd om 3.30u wakker van enkele piepjes van zijn elektronische beetmelder en betrapte een persoon heterdaad met ??n van Johan's hengels in zijn handen. De tweede persoon kwam onder een extra beschuttingparaplu vandaan op het moment dat Johan's koppelmaat Gert-Jan uit zijn tent kwam, die persoon wilde de snorfiets stelen.

  Omdat dit alles gebeurde kort na een fikse regenbui is het niet uitgesloten dat er spraken is van enige opzet om visspullen te stelen van de karpervissers. Johan en Gert-Jan stonden even oog in oog met deze heerschappen die te dom zijn om te kunnen denken en vermoedelijk ook te lui zijn om te werken. Het ging om twee autochtone Nederlanders met een geschatte leeftijd van ongeveer 20 jaar.

  Deze personen moeten niet gezien worden als de slimste personen uit 's-Hertogenbosch als je bedenkt dat er meerdere elektronisch waarschuwingsmiddelen bestaan die de vissers goed alarmeren als er iets met de hengels gebeurd. Ook niet ondenkbaar dat er flink wat rake klappen gevallen zouden zijn als ze betrapt waren door een deelnemend karperkoppel die eerst doen en dan denken.

  Het signalement:
  Het gaat om twee blanken jongens rond de 20 jaar oud met een slank postuur en ongeveer 1.90m lang. Vermoedelijk afkomstig uit de wijk "de Maaspoort" en zijn al eerder aan de Noorderplas gezien door de getuige.

  Gert-Jan stuurde direct een telefoon bericht uit naar enkele andere wedstrijddeelnemers en voor de volgende wedstrijden zullen we afspraken en plannen maken zodat er spraken is van kortere lijnen. Mogelijk kunnen we ook deze twee heren even zwemles geven, je blijft met je poten van andermans eigendommen af.

  Voor de heren (nacht) karper-vissers uit 's-Hertogenbosch het advies om goed op te letten. Voor de karper-wedstrijdcommissie's van andere verenigingen het advies ook aan dit punt van veiligheid aandacht te besteden. Voor de volgende wedstrijden zullen wij voorzorgsmaatregelen treffen zodat iedereen veilig kan vissen.

  In ons forum plaatsen we meerdere tips om je spullen te beschermen.  Karper-koppelwedstrijd weekend van 14, 15, 16 oktober (2 nachten)

  Het laatste wedstrijdweekend was in meerdere opzichten verrassend, maar voordat we hier verder op ingaan geven we eerst aan wie op welke stek plaatsnam. De Gloudemans Optiek visite kaartjes werden opengevouwen en het koppel Rini & Bart hadden de eerste keus. Hun voorkeur ging al uit naar stek 7 echter werd die stek in de voorgaande wedstrijdsessies weggekaapt door het koppel Jos & Gerry. Nu hadden ze de keiharde 1 in de hand en hiermee dus ook de eerste keus. Uit betrouwbare bron wisten Rini en Bart dat er recentelijk nog karpers gevangen waren en ze waren er snel uit, Rini en Bart vertrokken naar stek 7.

  The battle om stek 4:
  Uit het verslag van het tweede wedstrijdweekend blijkt dat er voor het koppel Gert-Jan & Johan op stek 4 nou niet bepaald windeieren gelegd zijn. Gert-Jan kon het getrokken nummer 10 niet verborgen houden en aan Johan was duidelijk te zien dat stek 4 wederom hun voorkeur had. Maar Raymond & Coen hadden de tweede keus, "wij gaan naar stek 4" riep Raymond en direct na het uitspreken van die woorden verdween bij Johan de big smile van het gezicht. Van :-) naar :-(

  De plannen moesten goed bijgesteld worden wilden de overige koppels nog wat kansen op responskes overhouden. Jos & Gerry waagden het dit keer om de lijnen op stek 1 uit te gooien alwaar in 2010 Wim & Wesley nog aardig scoorden hetgeen ze destijds de no 1 positie opleverde. Er deed zich wel een klein probleempje voor, beide wilde vanaf deze stek op links vissen (langs het riet) en het muntstuk moest er aan te pas komen wie waar ging zitten. Het was Jos die de tos won.

  Ook Francesca & Arjan hadden hun pijlen op stek 4 gericht maar die was al bezet, op naar stek 2, de stek bij het benzine station voor hun wedstrijdsessie pompen of verzuipen.

  Gert-Jan & Johan moesten hun plannen danig bijstellen en gingen voor plan B, stek 8, dezelfde stek waar Berry Koks (WCC koppelmaat van Gert-Jan von dun Wildenburg) een week geleden nog vijf karpers scoorden. Gert-Jan, eerlijk als altijd schreeuwden het uit, "haha, ja wij vissen met dezelfde Boilies". Maar iedereen zag direct dat Gert-Jan & Johan zonder enige twijfel goud wilden betalen aan Raymond & Coen die voor hun neus stek 4 wegkaapte.


 • Koppel 1; Francesca & Arjan stek 2
 • Koppel 2; Gert-Jan & Johan stek 8
 • Koppel 3; Raymond & Coen stek 4
 • Koppel 4; Rini & Bart stek 7
 • Koppel 5; Jos & Gerry stek 1


 • Het weer was redelijk goed, de zon liet zich goed zien en het kwik haalde in de middag 12-13 graden. 's nachts daalde het kwik richting 1 a 0 graden en op sommige plaatsen was het rijp van de vorst aan de grond goed zichtbaar. Sommige deelnemers lieten voor de tweede avond extra warmtepakken aanrukken omdat de gevoelstemperaturen wel erg rap daalde. Al klappertandend riepen sommige "ik heb het helemaal niet koud" maar bij de eerste zonnestralen gingen de meeste deelnemers maar al te graag in het ochtendzonnetje staan om al staandend als een Aalscholver wat warmtestralen op te vangen.

  De eerste karper-aanbeet kwam op stek 1 bij Jos & Gerry om 01.00u na 6 uurtjes vissen, helaas voor dit koppel een losschieter en wel op 20cm afstand van het landingsnet. Hoewel er links en rechts nog een brasem gevangen wordt blijft het lang stil.

  Tijd voor een feestje:
  Op de zaterdag gaat het feest beginnen, op stek 4 is het raak bij Raymond & Coen. Eigenlijk moeten we schrijven "is het eindelijk raak bij Raymond". Hij heeft voor karperbegrippen een zeer lange en vooral moeizame periode doorgemaakt.

  Hij heeft er vele uren opzitten (geblanked) waarbij hij vele verschillende karper-technieken, systemen en tactieken gewisseld heeft om weer eens een karper te kunnen landen. Het was zo erg dat hij begon te twijfelen aan de veters in zijn laarzen.

  Maar vandaag op zaterdag 15 oktober 2011 gaat het roer definitief om, het is weer tijd voor wat anders en de eerste karper verslikt zich om 7.20u in de setup van Raymond. Het resultaat zien we rechts, een karper van 10,8 kg kan op de scorekaart en hiermee is Raymond & Coen niet alleen van de nul af maar ze pikken ook de voorlopige tweede plaats als koppel in.

  Jos & Gerry moeten toezien dat ze verschuiven van de tweede naar de derde plaats als koppel en een ding is duidelijk, ??n karper kan weer het verschil maken.

  Zo rond het middaguur krijgen alle wedstrijddeelnemers een portie gebakken kibbeling gesponsord door Visspeciaalzaak De Hoek gevestigd Maaspoortweg 297 (Lokeren passage).

  Na het uitbuiken van deze traktatie is het gedaan met de rust, karper nummer twee wenste niet langer te wachten en om 14.00u staat er weer een beetmelder te piepen bij Raymond die met deze aanbeet weer zorgt voor wat spanning en sensatie in de wedstrijd. Onsportief gedrag wordt er geroepen, ze vangen veel te veel. Doe eens normaal man !

  Hoewel deze karper gevangen wordt door Coen noteren we 6,240 kg op de score-kaart voor Raymond omdat deze karper ook aan zijn hengel gevangen is.

  Het syndroom van Nerfosikarpia:

  Niet veel later, om precies te zijn 15.15u is het weer bingo op stek 4 en Raymond moet nu toch echt gaan denken dat hij jarig is. 11 kg werd genoteerd en Johan kreeg spontaan last van het syndroom van Nerfosikarpia. Hij was na deze vangst individueel niet meer de beste en alsof het nog niet genoeg was kwam nu ook de eerste plaats als koppel aardig onder druk te staan.

  Zoals het reglement ook vermeld mogen de niet wedstrijddeelnemers vissen vanaf de stekken die niet door de wedstrijddeelnemers gebruikt worden. Stek 9 was vrij en Roy & Mick zagen in deze zone enkele vissen draaien en springen. Ze waagden het erop en om ongeveer 18.00u lagen de lijnen erin. Ze hoefden niet lang te wachten, om 19.00u komt Roy bij Gert-Jan aankloppen of hij even de karper kan komen wegen meten en fotograferen.

  Roy was natuurlijk apentrots, zijn eerste spiegel-karper van de Noorderplas was een feit. Maar hiermee was het feest nog niet over, om 21.15u komt nummer twee op de onthakingsmat en jawel Gert-Jan & Johan die het allemaal zien en horen vanaf stek 8 mogen weer even meehelpen op stek 9. Roy, je collega karpervissers zijn dubbel blij, blij voor je met je behaalde resultaat en ook blij dat je niet meedeed aan deze wedstrijd. Het gewicht van spiegel-karper nummer twee was 11,5 kg.

  12,5 kg en 11,5 kg

  Francesca en Arjan moeten toch echt gedacht hebben "die stek zagen wij eigenlijk ook wel zitten".

  Zondag morgen 7.00u, bij Jos op stek 1, losser nummer 2, telt niet mee voor de kaart. Bij Gerry was het vertrouwen op de zaterdag al gereduceerd naar 0,0. Gedurende de gehele sessie hoorde hij geen enkele piep zelfs de brasems bleken niet in de buurt. Wel super-sportief dat het gehele deelnemers-veld weer van begin tot einde wedstrijd weer van de partij was.

  De eerste plek voor het karperkoppel Gert-Jan & Johan was niet 100% veilig, een score van 43,6 kg subtotaal geeft natuurlijk wel een behaaglijk gevoel. Er zijn er die voor minder tijdens de wedstrijden afhaakte. Zoals eerder vermeld had Johan toch wel wat problemen (syndroom van Nerfosikarpia), viel Gert-Jan regelmatig lastig dat hij als zijnde WCC deelnemer er wel iets aan moest gaan doen.

  Vreemd genoeg werd Johan bij temperatuur van 0? Celsius badend in het zweet wakker, was het zijn slaapzak die zo goed van kwaliteit was of zat het sms-je van Raymond hem nog steeds dwars;

 • Raymond; "sorry dat ik je nu voorbij ben gegaan met mijn derde karper"
 • Johan antwoorden met; "kutjanus"

 • Die laatstgenoemde de heer Kutjanus deed niet mee aan deze wedstrijd maar dat terzijde.

  Het SMS-je "kutjanus" beantwoorden Raymond met karper no:4.

  Kort voor het einde van de wedstrijd stuurde Gert-Jan de volgende afbeelding rond, inderdaad om 11.00u vonden ze het tijd om de champagne maar even klaar te zetten. Maar kort erna was het wederom prijs bij Raymond, en een schitteren karper liet zo af en toe zijn eerste vinnen zien. Dat was vast en zeker g??n kleintje, het persoonlijk record van Raymond is 36 pond en deze karper voelde aardig goed aan.

  Gerry belde Gert-Jan om toch maar even te wachten met die champagne omdat Raymond al weer een tijdje aan het drillen was. De reactie was er niet minder om; "ja dat zien we zelf ook wel" en op de achtergrond hoorde Gerry dat Johan vreemde geluiden maakte. De dril duurde in Johan's ogen al veel te lang en Gert-Jan kon het gedrag van Johan niet langer aanzien/horen. Stapte op de snorfiets en vertrok met lood in zijn schoenen richting stek 4.

  De karper ging letterlijk op de bodem tegen het talud liggen en het geduld van Raymond werd danig op de proef gesteld. Voorzichtig de druk opbouwen, dan de lijn weer wat losser en weer wat later moest de hengel weer terug op de steunen. Nee geen losser, de karper zat er nog steeds aan en Raymond die voor hetere vuren heeft gestaan liet zich zeker niet gek maken. Hij was deels verbaast dat Gert-Jan er nu al was, je kunt de karper pas wegen als hij op de oever ligt.

  Hij negeerde alle tips en was vooral zeer geconcentreerd maar vooral vastberaden, deze karper komt op de mat en het maakt niet uit wat Johan of de andere ervan vinden. Wat was Johan aan het doen ? dat is vooralsnog onbekend maar we vermoeden dat hij de kurk weer op de Champagne-fles probeerde te krijgen en wel zodanig dat je niet meer kon zien dat het om een aangebroken fles zou gaan. Het fijne ervan kunnen we aan hem persoonlijk vragen, tip: rondvraag Algemene Leden Vergadering.

  Op de afbeelding links zien we de spiegelkarper die onder belangstelling van een groot publiek werd gevangen, Raymond is weer helemaal in zijn nopjes met deze vangst van 13,6 kg. Ruim na de wedstrijd zo rond de klok van 23.20u werd Raymond met opgeheven hoofd en een vlag nog gezien aan de Noorderplas.

  Op de vlag de tekst; "I'm The Champion".

  Een betere kijk op de getallen:
  Johan heeft de zwaarste karper gevangen over de totale wedstrijd, we kunnen ons voorstellen dat Johan wat dat betreft niet helemaal zeker was. Individueel is Raymond met kop en schouders de beste, hij ving maar liefst 41,640 kg aan karper en liet Johan met zijn score van 25 kg ver achter zich. Als koppel houden Johan & Gert-Jan de leiding met 43,600 kg maar het verschil tussen de nummer ??n en twee is klein, slechts 1,960 kg om precies te zijn. We weten allemaal dat een kleine karper van de Noorderplas het verschil had kunnen maken.

  Maar er werd ook nog gevist als koppel:
 • 1e plaats - Johan en Gert-Jan
 • 2e plaats - Raymond en Coen
 • 3e plaats - Jos en Gerry
 • Individueel en karper koning 2011 is Raymond
 • Zwaarste karper gevangen door Johan
 • Hierboven zien we het klassement, is er iets onjuist, contact opnemen met karper wedstrijd-commissie.
  Op de afbeelding hieronder zien we de verdeling van de karper stekken/zones voor het karper-koppel concours, de stekken worden d.m.v. loting verdeeld. Alle deelnemers trekken een nummer uit een zak en het koppel met het laagste nummer (1) mag als eerste een keuze maken uit de beschikbare zones.

  Het kan voorkomen dat het aantal deelnemende koppels kleiner is als het aantal beschikbare zones/stekken, dit houd ook in dat het koppel met het hoogste nummer de keuze houd uit de zones die dan nog vrij zijn. Kiest iemand zone 5 dan mag deze uitsluitend in die zone vissen, voeren en varen, hierbij is het niet van belang of zone 4 of 6 vrij zijn. Valt uw keuze op zone 10 houd er dan rekening mee dat er in deze zone ook zwemmers en zonaanbidders aanwezig kunnen zijn.

  Waar gaan we vissen, aan de Noorderplas:  Klik hier voor de dieptekaart Noorderplas
  Ook niet onbelangrijk:

 • Omdat er tijdens de tweede wedstrijdsessie zich wat vreemde calamiteiten hebben voortgedaan is er spraken geweest van verhoogde controle van onze controleurs. Uiteraard hebben alle deelnemers hun ogen en oren goed de kost gegeven en de wedstrijd is verder zonder vreemde dingen verlopen.
 • VEREL EXPO is geen sponsor meer: Het zal de oplettende lezers niet ontgaan zijn dat de bokalen van 2011 ondanks eerdere toezeggingen gedaan door budgethouder t.a.v. sponsoring VEREL EXPO niet gesponsord worden door VEREL EXPO.

  De vermelding (VEREL EXPO is sponsor van de bokalen 2011) die 11 maanden op de website heeft gestaan is verwijderd en de plaatsing van de bedrijfsinfo gedurende het seizoen 2011 is in dat opzicht voor Jan met de korte achternaam geweest. Door onfatsoenlijk handelen is er een gat ontstaan in de begroting van 2011. Uiteraard heeft het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort het vertrouwen in VEREL EXPO ?ls sponsor op moeten zeggen, de bedrijfsinfo (VEREL EXPO) is met onmiddellijke ingang verwijderd van de vereniging-website en spandoek (banner).
 • Voor het tekort is inmiddels een andere sponsor gevonden t.w. Bossche Boilies waarvoor namens het bestuur en de karper-wedstrijdcommissie onze hartelijke dank.
 • Alle prijzen van deze karper koppelwedstrijden worden op de algemene ledenvergadering (26 oktober 2011) uitgereikt door de karper-wedstrijdcommissie • HSV-OGM Tip:
 • Voor de leden-website loopt er ook een forum onderwerp op: HSV-OGM KK 2011
 • Wil je jezelf goed voorbereiden op deze wedstrijden, lees dan de wedstrijdverslagen van de afgelopen jaren.
 • Reacties

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.

  Reactie plaatsen

  Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
  Verwerkingstijd: 0.08 seconden
  1,541,027 unieke bezoeken